Liverpool är intresserade av Stade d’Abidjans 16-åriga anfallare Angban Bekanty Victorien. Han spelade nyligen U17-VM för Elfenbenskusten (Skysports.com).

Den saudiarabiska klubben Al-Shabab Riyadh har erbjudit Milan Jovanovic ett kontrakt som innebär att serben får behålla sin nuvarande lön på £60 000 i veckan. Anderlecht är också intresserade av Jovanovic (The Daily Mail).

Alberto Aquilanis eventuella flytt till Fiorentina kan komma att slutföras i helgen, samtidigt som Bayern München visar intresse för Daniel Agger (The Mirror).

Everton inser att de måste sälja några spelare för att bygga en transferbudget. Arsenal är intresserade av Phil Jagielka och är beredda att betala £10 miljoner för engelsmannen, men David Moyes insisterar på att han inte är till salu. Istället kan Moyes komma att sälja Jack Rodwell. För ett år sedan värderades Rodwell till £25 miljoner, men nu kan Manchester United – som har varit intresserade av honom under en tid – möjligtvis kunna köpa honom för £15 miljoner (The Mirror).

* * *

Blackpool är nära att signa Tom Ince (Skysports.com).

Alberto Aquilani är nära att lånas ut till Fiorentina. Detta sedan Aquilani har gått med på att sänka sin nuvarande lön på 3,6 miljoner euro om året. Liverpool ges 1 miljon euro i låneavgift och Fiorentina ges möjligheten att köpa loss Aquilani för 11 miljoner euro nästa sommar. Om Fiorentina väljer att köpa Aquilani har de redan ett femårskontrakt färdigt. Detta kontrakt skulle ge Aquilani 2,2 miljoner euro om året (Corriere dello Sport).