[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Toni Kroos befinner sig i minst sagt uppmärksammade kontraktsförhandlingar med Bayern München. Hittills har parterna inte lyckats komma överens om villkoren för ett nytt kontrakt, då Kroos vill höja sin veckolön från £60 000 till omkring £150 000. Bayern München är inte beredda att tillgodose mittfältarens krav.

Eftersom Kroos nuvarande kontrakt går ut sommaren 2015 vore det logiskt om Bayern München väljer att sälja kommande sommar – såvida man inte når en överenskommelse rörande ett nytt kontrakt, förstås. Redan i januarifönstret ryktades Kroos till Manchester United och David Moyes tog sig till och med till Tyskland för att snacka med 24-åringens agent.

Kroos

Nu skriver The Daily Mail att Manchester United inte är den enda PL-klubben som är intresserade av Kroos inför sommarens fönster. Tidningen uppger att även Manchester City, Chelsea, Arsenal – och faktiskt även Liverpool kommer att klargöra för Kroos att de är villiga att matcha hans lönekrav.

Den tidigare spelaren Jan Åge Fjørtoft – ni vet norrmannen som numera ofta syns i TV och har gjort sig känd för att ha gedigen info om vad som händer i Bundesliga – tweetade nyligen att Bayern lyckades hindra Julian Draxlers övergång till Arsenal genom att helt enkelt säga att de vill ha honom i sommar. En värvning av Draxler skulle onekligen möjliggöra en försäljning av Kroos.

Bayern München en grupp av elitspelare som är på den lönenivån som Kroos vill komma till. Det handlar om Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger och Franck Ribery. Från och med nästa säsong ansluter som bekant även Robert Lewandowski, som också kommer att tjäna enorma pengar. Bayern är dock inte beredda att ge Kroos ett liknande kontrakt och möjligtvis kommer klubben att statuera exempel genom att inte ge med sig och sälja honom på grund av sina kontraktskrav.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer
 1. Är detta sant och man lyckades värva han så vore det ju verkligen en supervärvning.
  Kan ju spela lite sittande box to box mittfältare eller som ren offensiv.
  Lär ju dock krävas att man tar en CL plats om han ens ska överväga Liverpool…
  All in på Kroos och Shaqiri till sommaren!

 2. Never going to happen. Släpp denna dröm redan nu så slipper ni besvikelsen är mitt tips. 🙂

 3. Hehe kan inte annat än att hålla med RobinD.. Men med CL-spel och att vi får behålla Suarez och även de andra bra spelarna så tror jag att vi kommer vara väldigt attraktiva och faktiskt bör få drömma 🙂 Mycket p.g.a. att vi inte har någon som helst bredd mer än på mittbackarna men kommer att kunna erbjuda en hel del.

  Kroos, Koloplyanka, M’vila, en ny VB och en ny HB som ersätter Johnson plus att vi får hem Suso. Det händer med CL-spel 🙂

  Det borde ju finnas ca 25-30 mille innevarande som inte har förbrukats, det borde skjutas till något eftersom att det är ny säsong och det borde komma till ytterligare med CL-spel.. Lite försäljningar av spelare som Borini, Aspas, Assaidi, Johnson, Reina borde väl kunna inbringa 25-30 också. Man borde kunna hoppas på 70 miljoner med CL-spel och försäljningar kanske?

 4. Det är inte sant vad viktig och avgörande 4e-platsen är i år…

 5. Kroos är ju lika sannolikt som messi.. Inse vi kommer aldrig värva absoluta världsspelare, utan på sin höjd bänkade spelare med potential..

  4e platsen är sjukt viktig, o de är därför aningen sjukt vi värvade noll med den trupp vi har.. Bättre läge vid jul kommer vi nog inte få på många år.

 6. Det är sååå mycket som ska till för att vi ska vinna en dragkamp om Kroos. Tills CL är säkrat tänker jag iaf inte ens tänka tanken.

 7. Utan CL ser jag inte en möjlighet till denna värvning men stanna i Bayern blir nog inte heller fallet. Börjar bli trångt även på deras bänk i München! Däremot förstår jag inte all negativt snack om missade värvningar. Prata om hur bra vi spelar istället. Tänk på hur det är att vara ManU supporter idag. En supervärvning men ändå torsk mot ett lag vi krossade. Nej supportrar börja stötta laget vi alla älskar. Denna säsong ser onekligen positiv ut och med det spelet vi har och skadade spelare på väg tillbaka så tycker i alla fall jag att det ser ljust ut!

 8. Om vi inte klarar att värva kono eller salah hur ska vi då klara Kroos. Det är bara att glömma.