[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Lördagens trevliga PL-resultat kunde ha grundlagt ett litet ryck för Liverpool i kampen om den sista CL-platsen. Manchester Uniteds ”Mata-effekt” avtog efter en match och Tottenham lyckades bara knipa en poäng i den luriga bortamatchen mot Hull. De sistnämnda har som bekant varit hemmastarka mot topplagen under säsongen, vilket bland annat Liverpool fick erfara på ett betydligt mer brutalt sätt än Tottenham. Däremot lyckades Everton plocka tre poäng, då de gjorde vad Liverpool inte lyckades göra för några veckor sedan, det vill säga vända underläge till seger på hemmaplan mot Aston Villa.

Dessvärre tog inte Liverpool chansen att rycka ifrån Manchester United och Tottenham. Det fanns nämligen chanser att ta i söndagens oavgjorda match mot WBA. Liverpool plockade inte en poäng – man förlorade två poäng. Det som var så förbannat frustrerande var att Liverpool slarvade bort matchen. I den första halvleken spelade man förvisso inte någon propagandafotboll och man hade problem med WBA:s höga press, men man spelade ändå ett stabilt försvarsspel, samtidigt som man var effektiva och därav 1-0-ledningen.

I den andra halvleken gick Liverpool ner sig rejält. Luis Suarez utnyttjade inte Diego Luganos schabbel, men när Kolo Touré slarvade på andra sidan planen utnyttjade Victor Anichebe misstaget på bästa möjliga sätt och satte kvitteringsbollen. Efter matchen utmålades Touré naturligtvis som den stora syndabocken, men om sanningen ska fram hade Liverpools backlinje med Jon Flanagan, Martin Skrtel, Touré och Aly Cissokho en urusel match rent passningsmässigt och dessutom var Simon Mignolet som vanligt tveksam med fötterna. Det saknades verkligen passningsskicklighet i de bakre leden, vilket ledde till att WBA kunde pressa framgångsrikt matchen igenom och Liverpool aldrig lyckades få något flyt i sitt bollinnehav. Det var egentligen endast när Steven Gerrard gick ner och hämtade bollen som laget kunde bygga ett konstruktivt spel. Tourés felpassning var bara toppen av isberget.

För att kommentera motståndet. WBA är ett otroligt uddlöst lag. Avsaknaden av Romelu Lukaku är enorm. Det är å andra sidan inte så konstigt, med tanke på vilken klass Lukaku håller. Vanligtvis är en spelare av hans kaliber helt omöjlig för en klubb som WBA att värva. Anichebe må vara tillräckligt bra för att utnyttja misstag som Tourés, men han tillför inte särskilt mycket utöver tyngd. Samtidigt har Matej Vydra floppat och den obegripliga värvningen Nicolas Anelka lyckas till och med misslyckas med målgester. WBA är ett lag som behöver bjudningar för att göra mål. Om man inte gör några större misstag, så har man goda chanser att hålla nollan mot WBA. Tyvärr misslyckades Liverpool med den uppgiften.

Jag tror att WBA kommer att åka ur ligan den här säsongen. Känslan är att det inte finns tre andra lag som är sämre än WBA. De kommer inte att ställas mot särskilt många motståndare som bjuder på mål som LFC gjorde i dagens drabbning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer
 1. Jag tycker både Skrtel och Flanagan är hyfsade passningsspelare, men när vänstersidan består av Touré och Cissokho så blir det svårt att få till ett riktigt passningsspel på den sidan.

 2. Man kan inte skylla allt på backlinjen, vad gjorde en spelare som coutinho. För mig är han säsongens besvikelse. Det var en spelare som jag trodde skulle bli en playmaker av högsta klass men han har ju gått bakåt i utvecklingen till skillnad från sterling.

  Det här poängtappet svider i mig fortfarande, så onödigt!!!

  • Jag kan inte göra annat än att fullständigt hålla med…

   Precis som du så trodde jag han skulle ha en nyckelroll i vår säkring av topp 4. Det såg riktigt positivt ut i början när han togs in, men allt eftersom har det bara gått bakåt och en spelare som Sterling har tvärtom vuxit något fruktansvärt mycket och är dessutom yngre.

   Förutom en enstaka fin passning här och där så lyckas han inte göra mycket mer än att fördela bollen till kanterna (högerkanten i avsaknad av en vänster). När han laddar upp för ett skott utanför boxen vet man ju med största sannolikhet att den inte träffar mål då det är högst sällsynt.

   Enormt besviken på honom….

  • Yngre spelare blandar ofta bra med mindre bra insatser. Sterling har varit grym sedan han kom in i startelvan i slutet av förra året. Hur utskälld var han inte i höstas? Coutinho var grym i början av säsongen innan skadan kom mot Swansea+såklart även matchen mot Everton.