[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpool kopmmer att inleda kontraktsförhandlingar med Jordan Henderson under slutet av säsongen när två år kommer återstå av hans nuvarnade kontrakt med klubben (The Daily Mail).

Everton misslyckades med ett försök att värva tillbaka Jack Rodwell på transfer ’deadline day’ eftersom Manchester City inte lyckades signa Portos Fernando. Rodwell har knappt spelat under säsongen och en utlåning hade onekligen varit bra för honom. PL-reglerna tillåter dock inte andra klubbar i ligan att låna två spelare från samma klubb, vilket även innebar att Everton hade varit tvungna att värva Gareth Barry på permanent basis för att kunna låna Rodwell (The Daily Mail).

* * *

Efter matchen mot WBA fick Brendan Rodgers föga oväntat nya frågor om Liverpools misslyckade värvningsförsök av Yevhen Konoplyanka. Enligt The Liverpool Echo sa Rodgers bland annat följande om saken:

I feel really sorry for the player because he was obviously desperate to come but it’s gone now and we will review it in the summer.

The club did everything possible to get the player in.

We had our chief scout, managing director and doctor out there to conclude the deal – and from our point categorically Ian Ayre did a brilliant job trying to negotiate.

I’ve heard the problem mentioned was about the money but that was not a problem. It just wasn’t to be.

I feel really sorry for the player because he was obviously desperate to come but it’s gone now and we will review it in the summer.

* * *

Samtidigt har Dnipro svarat med att skylla den uteblivna övergången på Liverpool. Det kommer nog inte för någon större överraskning för utomstående att klubbarna skyller på varandra, med tanke på att spelaren gärna ville flytta.

Dnipro-direktören Andriy Rusol sa följande till den ukrainska källan Starsport:

Den brittiska klubben hade inte tid att slutföra transaktionerna.

Vår klubb kunde inte skriva på dokumenten förrän pengarna hade kommit in på vårt konto.

Det är inte vårt fel, Liverpools representanter kunde ha anlänt en eller två dagar tidigare.

* * *

Enligt The Liverpool Echo triggade Liverpool Konoplyankas utköpsklausul på 15 miljoner euro, samtidigt som spelaren både genomgick en läkarundersökning och kom överens om kontraktsvillkoren. LFC hävdar dock att Dnipros ägare Ihor Kolomoyskyi helt enkelt vägrade skriva på papperna.

The Liverpool Echo skriver även följande:

Dnipro have challenged that version of events with their executive director Andriy Rusol claiming Liverpool failed to transfer the necessary funds on time.

However, the Reds deny that was the case and the ECHO has seen paperwork which confirms the full fee of 15million euros was transferred more than two hours before Friday’s 11pm deadline.

* * *

I ett senare uttalande i ukrainsk media, som bland annat har översätts av Sky Sports, vidhåller Rusol sin ställning – samtidigt som han öppnar för en sommarövergång. Rusol sa:

Jag är tusen procent säker på att Liverpool kommer att försöka igen i sommar och då kommer vi att släppa honom.

Pengar var inte problemet, problemet var att Liverpool var för sena.

Men i sommar kommer allt att vara bra. Om Liverpool hör av sig till oss i sommar kan Yevhen fortfarande flytta till den klubben.

* * *

Att varken Rodgers eller Dnipro utesluter en sommarflytt tyder på att Konoplyanka trots allt skulle kunna hamna i Liverpool ändå, även om The Liverpool Echo skriver att det är högst osannolikt att LFC kommer att göra ett nytt försök att signa ukrainaren i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer
 1. Jag förstår dock inte hur dnipro kan låta bli att inte skriva på de viktiga kontrakten? Jag menar liverpool trigga en klasul det är väl inte mycket klubben eller ägaren kan göra åt saken eller kan de det?

 2. Om vi vill ha honom och har varit redo att trigga klausulen och betala de ca 11-12 miljoner pund det handlar om och ge honom ett 5,5 år långt kontrakt… Då ser jag ingen anledning till att inte slutföra den här dealen långt innan fönstret öppnar i sommar. Han kommer inte billigare än så, speciellt inte med PSG och andra intresserade klubbar.

 3. Om vi inte är intresserade av att köpa honom i sommar borde vi inte varit intresserade av honom nu. Än mindre ge honom ett kontrakt på 5, 5 år.

  • Klausuler är sällan juridiskt bindande och precis som ”OS” säger – i vilken domstol skulle detta ske? Dnipros ägare är Ukrainas näst rikare man och han har ju troligtvis kommer undan med värre saker, om man säger så…

 4. Hade ni velat se honom i den röda tröjan till sommaren eller ska vi sikta ännu högre om vi tar en CL plats? Och isåfall vem eller vilka ser ni som troliga köp till sommaren?

 5. Det finns alltid två sidor av myntet.
  Jag tycker bådas historier låter logiska, det kan mycket väl vara så att ukrainska ägaren var omöjlig och vägrade skriva på i sista stund. Samtidigt har han ju rätt i Liverpool kunde ha varit ute tidigare och inte sista dagen.
  Och det kan mycket väl vara så att allting var klart men ägaren ville se att pengarna kom in och Liverpool tyckte då att det var han som var omöjlig och vägrade skriva på.
  Oavsett vad som stämmer eller inte stämmer så är jag glad att affären inte blev av. Det är inte på kanterna vi har det största behovet även om vi egentligen inte har så många renodlade yttrar.

  Jag tycker att diskussion kring att vi kommer missa 4:e platsen eftersom vi inte fick in någon ny spelare är överdriven.
  Vi har lyckats ta oss så här långt trots massvis med skador på startspelare +avstängningen i början av säsongen på Suarez.
  Truppen håller för att ta oss till CL.
  Konkurrenterna har värvat, men de som slåss med oss om 4:e platsen har inte värvat speciellt bra. Arsenal fick en skadad Källström, Everton har en skada på viktiga Lukaku, får se hur Traore funkar i PL. Tottenham kanske kan komma igång nu när de bytt tränare. United tror jag kommer bli lite bättre med Mata men de kommer inte nå ända fram. Tror Man City tar förstaplatsen med Chelsea på andraplatsen. Sen är det ganska öppet, 3-4 känns realistiskt med tanke på hur vi presterat hittills. 🙂

  • Hur kan du vara glad över att vi inte fick någonting framför att ha fått in honom? Må vara att kanterna inte behövs stärkas men skador på Suarez eller Sturridge är mycket mycket mer kritiska än på någon annan position i laget. Hade köpt det om vi gått bet en vecka innan fönstret stängde och istället haft tid att ställa om fokus, men nu när det var antigen han eller inget, hur kan du då vara glad med motivering att vi hade behövt värva på andra positioner?

  • För att jag tycker inte behovet är så stort just nu.
   Hellre vänta till sommaren och fortsätta på det här spännande bygget.
   Rodgers har ju sagt att lagbygget är inte färdigt än och att det kommer komma in mer spelare som klarar av det taktiska, för sättet som Rodgers vill spela på är ganska svårt och inte alla som klarar av.
   Visst kan vi bli sårbara om våra offensiva spetsar blir skadade men vi har klarat oss utan Suarez under avstängningen och utan Sturridge när han varit skadad. Om man är rädd för att båda skulle gå sönder borde väl en forward i så fall vara prio ett?
   Vi ska inte heller glömma att vi har yngre killar som knackar på dörren som t.ex. Ibe.
   Laget har gjort det fantastiskt bra hittills, över mina förväntningar, och jag har fullt förtroende för att de kommer fortsätta som de gjort.
   Det kommer bli en del plattmatcher men också toppinsatser.
   Bygget är inte färdigt än och ändå har vi kommit så här långt.
   Det är fantastiskt!! 🙂

 6. Jag blev väldigt besviken på att Kono inte kom! Visst så spelar vi inte med renodlade yttrar, men att ha en spelare som Kono på vänsterkanten hade gjort det möjligt att spela coutinho centralt oftare.
  Coutinho känns i mina ögon inte tillräckligt snabb eller stark för att komma förbi på kanten. Men den otroliga passningsfoten är ju som byggd för den offensiva mittfältspositionen hos oss.

  Sterling har ju gjort de mycket bra men han är bara 18år, så jag tror inte att han kan behålla formen hela vägen. Men hoppas!