Liverpool vill göra en smart manöver på målvaktsposten.

Homegrown-spelare är inte helt enkla att komma över till en rimlig summa. I synnerhet engelska spelare har en tendens att vara vedervärdigt övervärderade och ge lite valuta för pengarna.

Utländska spelare som har spenderat minst 3 år i en engelsk klubb innan 21 års ålder kan också vara HG-spelare. De finns två kända exempel i form av Paul Pogba och Cesc Fabregas, men nu riktar Liverpool blickarna mot en annan spelare i den kategorin – nämligen Ron-Robert Zieler.

Eftersom den numera 33-årige Zieler spelade ungdomsfotboll i Manchester United räknas han som HG i England. Det väger mycket tungt, inte minst för Liverpool, som har utgående kontrakt på spelare som James Milner och Alex Oxlade-Chamberlain. Mycket talar för att den sistnämnda duon inte blir kvar i klubben nästa säsong.

Enligt Bild vill Jürgen Klopp värva Zieler till Liverpool. Veteranmålvakten sitter på ett kontrakt som går ut efter säsongen, men som förlängs automatiskt med 1 år om han uppnår ett visst antal matcher, vilket han troligtvis kommer göra om ingen oväntad skada uppstår.

Zieler är Hannovers lagkapten och given mellan stolparna. Hittills gör han en stark säsong, men laget ligger endast sexa i Bundesliga-2. Det vore naturligvis en omställning för Zieler att gå från ordinarie till reserv, men att spela för Liverpool smäller trots allt mycket högre än att husera i Tysklands andradivision.

2 kommentarer
  1. Apropå nyförvärv tror jag vi inser att Jude B blir för dyr och kommer gå för Tielemans istället.
    Bara min känsla.

Kommentarer är stängda.