Ett ungt Liverpool lyckades inte spräcka nollan mot Derby County över 90 minuter, men vann straffläggningen tack vare Kellehers makalösa straffräddande.

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Derby County 0-0

Straffläggning:
0-0 Bajcetic (målvaktsräddning)
0-1 McGoldrick (mål)
1-1 Oxlade (mål)
1-1 Hourihane (målvaktsräddning)
1-1 Firmino (skott över)
1-1 Forsyth (målvaktsräddning)
2-1 Nunez (mål)
2-2 Sibley (mål)
3-2 Elliott (mål)
3-2 Dobbin (målvaktsräddning)

Bollinnehav: 74% – 26%
Totalt antal skott: 19 – 6
Skott på mål: 6 – 3
Skott utanför: 11 – 3
Passningsprocent: 86 – 64,2
Luftueller: 46,5% – 53,5%
Räddningar: 3 – 6
Gula kort: 0 – 0
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:
Kelleher – Behövde inte göra några svåra ingripanden under själva matchen, men var helt fenomenal i straffräddningen. Blev naturligtvis stor matchhjälte.

Ramsay – Bekväm med bollen och en bra fysik. Såg stark ut, trots sin unga ålder. Det märktes att han inte är helt färsk i A-lagsfotbollen, han var trots allt ordinarie i Aberdeen förra säsongen. Inläggen saknade precision men det fanns inte alltid så många bra alternativ att slå dom på heller.

Phillips – Det märktes att motståndet inte var särskilt vass. Kunde städa undan Derbys anfallsförsök ganska enkelt. Dock lite för långsam i passningstempot.

Gomez – Samma som Phillips, sattes inte på några särskilda prov. Inte heller bra i passningsspelet.

Tsimikas – Inledde piggt, men tröttnade. Hade den robuste Mendez-Laing på sin kant, det var en utmaning som han hanterade bra.

Bajcetic – Spelade enkelt och effektivt. Slog några onödiga felpassningar. Derby var inte särskilt vassa på att utnyttja ytan mellan backlinjen och mittfältet, så inte heller Bajcetic sattes på några särskilt svåra prov. Missade sin straff, men det var å andra sidan uppenbart fusk av Derby-målvakten som nog var två meter framför mållinjen när Bajcetic träffade bollen.

Oxlade – Fick en match i benen. Slog någon enstaka bra hotande passning, men uträttade knappt något annars. Som väntat ringrostig efter alla skador. Behöver komma upp på en helt annan nivå för att vara ett seriöst startalternativ i PL & CL.

Clark(66) – Satte in bra press vid några tillfällen, i övrigt lyckades han inte sätta någon prägel på matchen. Han hade säkert hoppats att kunna utmärka sig mer.

Frauendorf(66) – Var bäst i en ganska lam anfallstrio. Hittade några intressanta löpningar och pressade bra. Han briljerade inte, men visade ändå upp något som kändes intressant.

Stewart(66) – Kom till en stor chans som han missade. Annars osynlig. Det var trångt runt Derbys mittbackar, hittade inga ytor. Förhoppningsvis lärde han sig något av denna erfarenhet.

Carvalho(74) – Lyckades inte sticka ut, vilket var lite oväntat, med tanke på att han briljerade i Championship förra säsongen och borde vara ganska van att spela mot den här typen av motstånd. En besvikelse i den här matchen.

* * *

Inhoppare:
Firmino(66) – Aktiv och rörde om en del i Derbys försvar. Slog en urusel straff högt över.

Nunez(66) – Uträttade inget särskilt förutom en mycket pricksäkert slagen straff.

Elliott(66) – Hoppade in och var förmodligen bäst på planen. Väldigt aktiv och kreativ. Visade att han helt klart är en nivå över de andra talangerna för tillfället.

Doak(74) – Orädd, snabb och spännande dribblingar. Saknade slutprodukt, men man kan inte förvänta sig annat av en 16-åring. Doak är uppenbarligen väldigt bra för sin ålder. Utvecklas han till en Sterling eller en Ibe?