Det saknas inte intresse för att köpa Liverpool.

Liverpool FC är till salu. Detta annonserade FSG ut under gårdagen. Enligt Times är bakslaget kring Europa Super League och den enorma summan som Chelsea såldes för två av anledningarna bakom FSG:s beslut att sälja Liverpool. Chelsea såldes för hela £5 miljarder.

Idag rapporterar medierna om flera olika intressenter.

Times uppger att deras källor hävdar att familjen Rickets och andra amerikanska investerare bildar en grupp som har uttryckt intresse för att köpa klubben. Rickets äger för tillfället Chicago Cubs. Han var också med i budgivningen för Chelsea, men fick se sig besegrad av Todd Boehly.

Arabian Business rapporterar att Dubai är intresserade av att köpa Liverpool. Investerare från Dubai var ytterst nära att köpa Liverpool redan 2007 och nu gör man ett nytt försök.

Intresset från Mellanöstern är föga förvånande. Sedan tidigare har Newcastle (Saudiarabien), Manchester City (Abu Dhabi) och PSG (Qatar) blivit köpta av stenrika personer från regionen.

Liverpool är naturligtvis en global storklubb, men att Mellanösterns överlägset bästa fotbollsspelare – Mohamed Salah – tillhör klubben är förstås relevant för de kommersiella möjligheterna i regionen. Detta är knappast någonting som potentiella investerare bortser ifrån.

Fortsätterning följer, men mycket tydligt är att Liverpool FC är ett hett köpobjekt bland världens miljardärer.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.