Kanske blir det så att Klopp säljer Liverpools lagkapten i sommar. Dessutom ryktas en ung tysk mittback vara av intresse för LFC.

Det är Jonathan Northcroft på The Sunday Times som uppger att Jürgen Klopp kommer att överväga att sälja Jordan Henderson i sommar. Northcroft menar nämligen att Klopp tros vara ute efter ”a top controlling player” som ska komplettera Emre Can på Liverpools innermittfält. Det öppnar upp för att en eventuell försäljning av Henderson, vars övergångssumma skulle kunna finansiera nyförvärv, hävdar den respekterade journalisten Northcroft.

Vidare berättar Northcroft att Klopp är intresserade av Ilkay Gundogan, men att tysken samtidigt är medveten om att Pep Guardiola vill hämta denne till Manchester City och att man inte kan konkurrera med City rent ekonomiskt. Om Klopp inte kan signa Gundogan vill han ha en spelare av samma klass, menar Northcroft, som återkommer till att Henderson kan offras i jakten på den nya mittfältaren.

Klopp fick nyligen en direkt fråga om de rykten som gör gällande att Tottenham förbereder ett bud på £25 miljoner för Henderson varpå han svarade: “Everything is OK in this moment but nobody in the world, maybe only Messi, is unsellable. There is always a situation. I come from a club where always the best players are picked by other teams and at the end you have to accept a few things and always need to have a Plan B, Plan C.

“I am pretty sure it is only a rumour but if not and if a player, and let’s not say it’s Hendo but any player, comes to me and says I don’t feel comfortable and things like this, and I want to leave, our style of play, blah blah, then you always have to start thinking. That’s all I can say on this.”

* * *

Ett nytt rykte in är Niklas Süle. Det är Sport Bild, för övrigt samma källa som avslöjade att Emre Can var på väg till Liverpool för några somrar sedan, som uppger att Klopp vill hämta Süle till Merseyside. Andra toppklubbar, så som Wolfsburg, uppges också vara intresserade.

* * *

Om vi ska damma av lite rykten från igår kan vi åter igen lägga upp denna tweet:

4 kommentarer
 1. Vad finns det för spelare av samma klass som Gundogan som kan tänkas vara tillgängliga? Av de som det ryktats lite om känns ju Xhaka spontant som den bästa.

  Behåller annars gärna Hendo men värvar en bra innermittfältare ändå.

  • Granit Xhaka är klass, ja tack!!! Känns som att klubben behöver några marquee-signings i sommar, som Xhaka och Götze.

 2. För mig är det helt ok att sälja hendo, läste att spurs kunde ge 25 milj för honom. Då kan vi lätt sälja honom. Säljer vi Benteke också som vi kan få 20-25 milj för plus moreno säg 10 milj utöver det ägarna skjuter in så har vi en rejäl transferbudget.
  Småpengar kan vi nog få för skrtel och allen också.

  Vilka spelare vi ska ha in har jag dålig koll på men vilka positioner är ju inte så svårt:
  Målvakt, VB och def mitt känns viktigast, sedan få gärna götze komma också.

 3. Att sälja Hendo känns inte rätt. Tycker han spelar bra och ofta framåt istället för sidled eller bakåt. Vi måste se över vad vi har och vilka vi ”kan” få för det är i princip bara glömma spelare där City, Chelsea, PSG, Barca är involverade. Enda vi kan hoppas på är om en kompetent spelare vill lämna för att spela under Klopp. Tror det blir väldigt mycket spelare som är under radarn för oss, såna som inte presterat tillräckligt bra för att locka till sig jättarna.

  Sturridge är ren klass när han tycker det är kul men för tillfället är så inte fallet känns det som. Om i form kommer vi garanterat inte kunna/ha råd med en bättre spelare men frågan är när/om den kommer? Både Origi och Ings passar bättre in i spelet men men i klass är Sturridge för sig.

  Benteke, the big bad Benteke har sån potential och klass men vad har hänt hos oss. Han har nog bränt fler frilägen än nån den här säsongen.

  Allen borde behållas för de pengarna en försäljning av honom kan inbringa är inte stora. Tycker han ändå är en riktigt bra passnings och press spelare.

  Lucas är en gåta. Han känns inte alls tillräckligt bra men när han väl spelar gör han det riktigt bra oftast. Men han spelar på en position där vi borde förstärka med något bättre. Dock som spelande mittback gjorde han det riktigt bra……..

  Mings blandar och ger.

  Skrtl känns som han gjort sitt i klubben och borde söka ny klubb.

  Toure känns också lite överflödig när nu Matip och Gomez kommer.

  Balotelli lär garanterat försvinna men frågan är om någon vill ta i honom med tång….. kina, where are you?

  Markovic borde få en chans när han kommer tillbaka.

  Illori hade jag hoppats mycket på men Klopp vill annat.

  Luis Alberto lär väl försvinna även om han har riktigt bra fötter för passning och mål.

  Wisdom är robust och hyffsat brytningssäker men saknar lugnet så han kommer nog säljas.

  Finns ett antal till att prata om men men.

  Ska bli en riktigt intressant sommar i år.

Kommentarer är stängda.