När vi än en gång kastat bort både ledning och en chans att hänga på i CL-racet är det nog dags att inse att ligasäsongen är körd. Det är bara att inse faktum, vår trupp håller inte för att ta sig upp till fjärdeplatsen, den har för många brister, för många spelare som blandar och ger. Redan innan säsongen är färdigspelad börjar det florera mängder av namn som möjliga spelare att komma till oss till nästa säsong, Grujic och Matip är redan klara. Det vore inte förvånande om vi plockar åtminstone 5-6 spelare, kanske fler. Spelare in betyder också spelare ut och flera av våra spelare spelar utan tvekan för sin framtid i klubben. Vissa gör det bra och stärker sina aktier, vissa gör det sämre och får nog snart börja se sig om efter nya arbetsgivare.

Till första kategorin hör Adam Lallana. Jag hade i stort sett räknat bort honom, men sedan Klopp kom in har hans formkurva pekat uppåt och han gör en bra match även mot Southampton. Visst, han försvinner under andra halvleken, men det gjorde övriga spelare också. Han var i allra högsta grad bidragande till vårt ledningsmål och hade ett par framspelningar, bland annat till Can, utöver det. Hans presspel skapar lägen och stressar motståndarna, han gör med andra ord en hel del nytta. Om vi ska utmana högt upp i tabellen är han kanske inte en spelare för en startelva vecka efter vecka, men han är en bra truppspelare att ha och det tror jag att Klopp också tycker.
Joe Allen är en annan spelare som stärker sina aktier för varje match han spelar, men den här matchen är på något sätt typisk för hans tid hos oss. Han har helt enkelt inte haft marginalerna med sig någon gång. Idag gjorde han en otroligt bra insats under första 45 minuterna och blir sånär matchvinnare, men det vill sig inte riktigt. Direkt när han brände sitt läge fick jag upp missen mot Everton härom året i huvudet, även då skulle han stänga matchen, men var en decimeter fel i sitt avslut. Samma sak den här gången, lite, lite mer åt sidan och det hade varit 3-0, om Sakho varit lite snabbare upp från hörnan hade det också varit 3-0, men ingen av gångerna fick han bli hjälte. När Allen varit i form har han ofta blivit skadad, när Allen ska punktera matcher har han marginalerna emot sig och matcherna rinner oss ur händerna. Jag tror fortfarande att han kan ha en roll att spela i Liverpool, han är en spelartyp vi saknar, men jag tror att Klopp letar efter en uppgradering av honom och då finns det nog ingen plats för vår lille walesare.
Martin Skrtels 45 minuter fick hans aktier att dyka till rekordlåg nivå, med facit i hand var det ett stort misstag av Klopp att ta av Lovren i halvtid, men samtidigt måste man kunna lita på att spelarna på bänken är bättre än så här. Det tog bara några minuter innan vi började darra defensivt, det är såklart inte bara Skrtels fel, men han kom fel in i direkt och satte många fötter fel innan halvleken var över. Slovakens tid i Liverpool är nog med största sannolikhet över i sommar, han har överlevt flera managerbyten under sin karriär hos oss, men jag har svårt att se att han finns med i Klopps framtidsplaner. Vi har sett som bäst ut defensivt när Skrtel inte har spelat och det börjar vara riktigt längesen han hade en period av bra matcher efter varandra.
Att Mignolet bör bytas ut har diskuterats mängder av gånger och på något sätt var den här matchen också typisk för hans karriär i klubben. Han motar en straff och får chansen att bli matchvinnare, men släpper sedan in övriga tre skott. Målen var inga tavlor, men vi har sett det här förut. Hans nya kontrakt framstår mer och mer som ett felbeslut, om inte det är tänkt att han ska bli en duglig backupmålvakt, vilket jag hoppas.
Matchen mot Southampton tydliggjorde våra brister, än en gång, det ska bli spännande att se hur Klopp tänker lösa dem i sommar.
4 kommentarer
 1. En stabil målvakt, en vänsterback som är bra defensivt, en spelfördelande innermittfältare och en offensiv mittfältare som gör många poäng (Alex Teixeira/Götze-typen) tror jag vi behöver. Möjligen en till mittback om Gomez inte anses klara av att vara fjärdemittback bakom Matip, Sakho och Lovren och kanske någon innermittfältare till beroende på hur många som försvinner.

  Sen hoppas jag vi tar tillbaka Markovic också, han har nog större möjligheter att acklimatisera sig den här gången nu när Grujic och Buvac finns i klubben.

  • Gärna en ytter om Markovic och Ibe inte anses klara av rollen

 2. Håller med.
  Ny Mv * Ny VB * Ny def mittf*

  Sälj/släpp:
  Bogdan, (Mignolet?), Skrtel, Wisdom, Kolo, Iilori, Enrique, Lucas, Benteke,

  Satsa på:
  Gomez, Stewart, Branagan, Ojo,

 3. Skrtels inhopp var inte något vidare men själv tycker jag Sahko har en avgörande roll också. Han ligger alldeles för långt ifrån i markering på de två första målen.
  Angående allen så vet jag inte om man ska tala om marginaler emot sig, själv tycker jag det är oskicklighet. Everton matchen var det ju öppet mål och nu var han ju helt ren.
  Efter en sån här match så vill man ju byta ut hela laget.

Kommentarer är stängda.