Götze rapporteras vilja flytta till Liverpool – och kanske får han sällskap av en lagkamrat från tyska landslaget.

* * *

Mario Götze har indikerat att han vill flytta till Liverpool för att jobba med Jürgen Klopp igen. Trots att Ancelotti kommer att ersätta Guardiola, som har gett Götze minimal speltid den här säsongen, är hans tankar redan på en flytt till Liverpool. Eftersom han har 1 år kvar på kontraktet tror LFC att man kan värva honom för £15-20 miljoner men hans höga lön innebär att värvningen i sin helhet ändå kommer att bli dyr (The Daily Express)

Liverpool är även intresserade av Piotr Zielinski (The Daily Express).

Klopp tror att Liverpool kan värva Götze, trots massiv konkurrens om hans signatur. Han har indikerat att han vill spela för Klopp igen (The Mirror).

Klopp skickade två representanter för att studera Jonas Hector i träningslandskampen mot England. Klubben tror att man har goda möjligheter att signa Hector. Köln har informerat LFC om att de är beredda att sälja för £12 miljoner, vilket är mer än vad Liverpool värderar honom till, men kanske kan Klopp bli sugen på att buda den summan innan han ger sig av till EM-slutspelet (The Mirror).

Deportivo La Coruna vill köpa loss Tiago Ilori och Luis Alberto (The Mirror).

7 kommentarer
 1. Vi har inga problem att erbjuda värvningar från bottengäng som Benteke eller Carroll en dubblering av lönen men när världsmästaren Götze ska värvas från självaste Bayern München börjar man allt klaga över lönesumman.

  Vem sköter dessa förhandlingar egentligen?

  • Hahahaha håller med dig, hade vi inte haft stora löner på medelmåttor som Benteke så hade vi utan tvekan haft råd att betala Götzes lön! (Vilket vi borde ha nu också).

   Om vi pumpar upp 20 miljoner för Dejan Lovren så borde vi väl ha råd med Jonas Hector?

   Om vi värvar dessa två herrar saknas en bra keeper, en vass mittfältare och möjligtvis en mittback till. Ter Stegen/Leno/Butland och Xhaka/Gundogan?

 2. Det är väl ingen som klagat över Götzes löneanspråk? Däremot kan det vara ett problem då han har en hög status och kommer från en av de rikaste och största klubbarna i världen och sitter troligtvis redan på en väldigt hög lön. Jag vet inte vad han har men vi har såklart ett tak där vi inte kan erbjuda mer som säkerligen ligger bortåt £200.000/vecka, en större kostym än så har vi inte råd med.

  Sen håller jag med om att det är ett större problem att vi tredubblar och fyrdubblar lönerna hos de spelare vi värvar från mindre klubbar, fullkomlig idioti.

  • Jag har svårt att se att han har en astronomisk lön i Bayern då han troligtvis utgick från en ytterst svag lön (förhållandevis) i Dortmund till att börja med. Sedan dess så har han väll knappast gjort anspråk på en löneökning.

   Jag håller också med om att vi hanterar vår lönesystem på ett märkligt vis. Vi har tak för de ”bästa” lirarna men tvekar inte att ge helgalna (förhållandevis) kontrakt till medelmåttor eller bönknötare. Instinktivt så tänker jag på Milner, Skrtel, Mignolet, Benteke och den nyanländande Matip’s kontrakt.

   Deras löneposter tillsammans hade ju betalt Messi (ett exempel) och kanske en till, och jag tror att en Messi, eller två, hade bidragit med mer till vårt lag än dessa gökar har eller kommer att göra (Matip ska jag kanske inte dissa än 🙂 Men jag tycker att han har en rätt så märklig ingångslön för någon som kommer från Tyska-ligan och med inte allt för mycket framgångar i baksätet).

  • ”… men hans höga lön innebär att värvningen i sin helhet ändå kommer att bli dyr (The Daily Express)” citerat från blogginlägget.

   Detta tolkar jag som att någon, kanske inom klubben ”klagat” över Götzes lönekrav. Såna uttalanden eller åsikter hittar jag aldrig när vi värvar dussinlirare och dubblerar löner hit och dit, dock brukar frågan ”hur kunde han få så mycket i lön?” oftast dyka upp EFTER värvningen visats sig vara en flopp.

   Säkert har klubben någon slags lönepolicy men själv tycker jag den verkar ganska dålig. (Utan den hade vi exempelvis haft kvar Raheem Sterling.)

   Kanske är större löneklyftor inom spelartruppen något att se över? Högre för de absolut bästa och lägre för de som inte förtjänat det.

   Med vår lönepolicy är det inte underligt att vi har svårt att bli av med dödvirke. (Enrique t.ex. sitter hellre hemma och spelar mariokart än fullföljer sin spelarkarriär, eftersom han på så vis blir stenrik tack vare den höga lön han får)

  • Ja, vissa av lönerna är ju helt otroliga. Men om man tar Milners och Matips lön som exempel så är de ju uträknat med hans ”sign-on bonus” som dem alltid kan förhandla upp när deras nuvarande kontrakt går ut.

   Sen till resten så är är de ju rätt klart att om vi betalar 32.5 miljoner pund i transfersumma, så kommer agenten göra allt han kan för att få en lön som är lika hög som summan. Så oavsett så kommer spelare kosta ohyggliga summor pengar i det stora hela!

  • Där ligger väl också en del av problemet, att vi betalar överpris för spelare som Carroll och Benteke. Andra klubbar vet att vi är beredda att betala höga summor och förhandlingarna blir därefter.
   Off topic: finns det inte fler bortglömda diamanter på storklubbarnas bänkar?

   Lite mer off topic: undrar vad Morata hade kostat?

Kommentarer är stängda.