Leker Liverpool ett ”waiting game” med AC Milan?

Jan Oblak. Alisson Becker. Två fantastiska målvakter som Jürgen Klopp naturligtvis skulle välkomna med öppna armar – men inte mycket tyder på att de kommer att hamna i Liverpool. De tillhör redan klubbar som inte behöver sälja och andra intressenter kommer inte att saknas den dagen de lämnar. Framförallt Alisson kan mycket väl flytta i sommar, men av allt att döma hoppas han på en flytt till Real Madrid och inte LFC.

Enligt pålitlige David Maddock på Mirror vill Klopp fortfarande värva en målvakt, men han är inte beredd att värva vem som helst. Han tänker inte ersätta Loris Karius med någonting annat än en klassmålvakt.

Jag har en känsla av att Liverpool är intresserade av Gianluigi Donnarumma. 19-åringen har redan spelat över 100 A-lagsmatcher för AC Milan och är en supertalang av rang, även om förra sommarens turbulens kring honom såg ut att påverka prestationerna säsongen 17/18. Donnarumma är ingen färdig världsklassmålvakt, men han är ett råmne om skulle kunna utvecklas till en målvakt av absolut toppklass i Liverpool.

Dessutom behöver Milan sälja. Sky Italy och många andra italienska medier rapporterar att de behöver få in €55 miljoner innan transferfönstret stänger. Detta för att balansera sin ekonomi för att klara Financial Fair Play. Dessvärre har inte Milan särskilt många högt värderade spelare; det är i princip bara Donnarumma och LFC-bekanten Suso som går att sälja för stora pengar.

Det smartaste för den som vill köpa Donnarumma är förstås att vänta ut Milan.Ju närmare stängningen av transferfönstret vi kommer, ju mer desperata kommer Milan bli att sälja. De påstår visserligen att nyligen kontrakterade Pepe Reina är ett komplement till Donnarumma, men han kan mycket väl bli yngligens ersättare, baserat på de ekonomiska omständigheterna. Med Reina i hamn har Milan också ordnat en garant för ett okej målvaktsspel, vilket förstås underlättar en eventuell försäljning.

Det är som upplagt för en övergång till Liverpool för Donnarumma.

2 kommentarer
  1. Men frågan är om de inte redan ska slå till om Klopp nu vill ha honom? Jag menar kommer det bli rullning på målvakter att säg Chelsea tappar Courtois så lär väl de också säkert vilja ha honom om de nu inte slantar upp den stora summan för Oblak eller Allison.

  2. Enda sättet jag kan se en Donnarumma övergång ske är om han byter agent. Klopps och Raiolas relation med varandra är minst sagt kylig. Tror Klopps tillit för Karius är bra mycket större än hans vilja att göra business med Raiola.

Kommentarer är stängda.