Senaste nytt

Ny dominoeffekt att vänta?

Förra sommaren skapade Neymars, enligt min mening, oväntade övergång till Paris Saint-Germain en otrolig dominoeffekt på fotbollens transfermarknad. Helt plötsligt bytte storspelare klubbar för enorma summor; och ja, summorna skruvades rent allmänt upp rejält. När vi gick in i januari föreföll inte ens £75 miljoner för Virgil van Dijk som varken en otrolig summa eller ett otroligt överpris! Faktum är att världens fyra dyraste övergångar genom tiderna har skett undet det senaste året.

Nu har vi vant oss med ofantliga övergångssummor, men en sådan dominoeffekt som skedde när Neymar bytte klybb kommer vi förstås inte att få se varje sommar. Än dock, det kan också ske denna sommar, om man ska tro på ryktesfloran.

Ingen har nog missat att självaste Cristiano Ronaldo ryktas glödhett till Juventus, som i sin tur uppges vara beredda att sälja av storstjärnor för att finansiera köpet. Eventuellt kan spelare som Gonzalo Higuain och Paulo Dybala lämna Turin som en direkt konsekvens av Ronaldos övergång, om den nu blir av.

När Ronaldo-ryktet spred sig var den mindre pålitliga källan Tuttomercatoweb snabba med att hävda att Liverpool minsann visar intresse för Dybala! Det ryktet kom som ett brev på posten.

Vi kan förstås också räkna med att Real Madrid gör någonting spekutakulärt om Ronaldo säljs. Neymar kanske hamnar i Spanien igen?

På Totaal Liverpool försöker vi hänga med i ryktesfloran, men samtidigt parera opåtlitliga rykten. Dybala-ryktet är, sålänge TMW är enda källan, ett bra exempel på sådant som vi inte gör en stor sak av. Om någon pålitlig källa tar upp ryktet kan ni däremot räkna med att vi är snabba på att uppdatera sidan.

Hur som helst, om Ronaldo rör på sig kommer vi nog att kunna se fram emot ytterligare en underbar transfersommar. Liverpool har attraktionskraften och de ekonomiska musklerna för att vara med i leken!

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Kommentarer

 1. Patrik

  Kontoinnehavarna. Donnarumma är den spelare som stått för flest misstag som lett till mål av alla spelare i serie a senast två åren. Han omges också av ett rykte av att ha en ganska dålig attityd. Framgångarna verkar ha gått honom över huvudet. Jag skulle inte välja o satsa på honom

 2. JohanE

  Vad vill ni helst ha?
  Alisson eller Donnarumma
  Dybala eller Fekir
  Jag ser helst Donnarumma och Fekir.
  Donnarumma har mer potential att bli världsmålvakt i mitt tycke. Och Fekir känns jämnare än Dybala och passar nog Klopps taktik bättre. Som Mane sa. It will be fire!

  1. pelle2x

   JohanE: Om Fekir inte kan klara en läkarundersökning så är han tyvärr inte längre ett alternativ.

   Alisson före Donnarumma alla dagar i veckan.

  2. Kingpin

   Alisson är bättre just nu, kanske t.o.m. världens bästa i dagsläget.
   Men Donnarumma är yngre och har en snuskig potential som gör att för mig skulle det vara en våt dröm att se honom i laget.
   Målet måste så klart vara att vinna liga och Champions League så snart som möjligt vilket gör Alisson till det bättre alternativet kortsiktigt.
   Sägs ju att Courtois vill lämna Chelsea, kanske kunde vara något för oss att hugga på?
   Fekir lär knappast hända med skadeproblemen och nyheten Dybala är fantastiskt rolig! Inte rolig på det sättet att det skulle vara roligt att han kom utan rolig eftersom det lär vara 100% bullshit från nån nyhetsmakare som vill ha uppmärksamhet. Dessutom tror jag knappast Klopp är intresserad. Vem ska han peta där framme? Och Dybala lär knappast nöja sig i en andraroll som inhoppare. Så det ryktet ger jag 0% sannolikhet!

  3. Toyen

   Alison är 25, Donnarumma är 19, och då är Alison ett kortsiktigt alternativ, hur tänker du där?

   Alison har minst 6 år till i utvecklingskurvan, har redan erfarenhet och rutin, en färdig produkt som fortfarande utvecklas, i mina ögon ingen kort lösning utan en stabil och minst 10 års lösning.

   Donna saknar erfarenhet, rutin, har långt kvar till Alisons nivå och om det inte blir som jag hoppas vilket är att Karius blir förstaval för fortsatt utveckling ska det satsas på Alison.

   Men det är min åsikt och tanke, ska vi kämpa på riktigt om liga/CL ska vi INTE ta in en yngling för vidareutveckling utan satsa på ”färdiga” spelare.

  4. Kingpin

   Det kortsiktiga är att vi får in en färdig målvakt som presterar på topp. Och självklart håller han många många år till.
   Det jag syftade på var att Donnarumma är en ung talang som kan hålla ännu längre och i längden bli bättre. Men i dagsläget håller jag Alisson som det perfekta alternativet.

Laddar...