Ägargruppen Fenway Sports Group uppges föra samtal om att sälja en andel i Liverpool FC till ett företag som grundades av Billy Beane, mest känd från ’Moneyball’.

Tidigare under året framkom att Beane och Gerry Cardinale har för avsikt att investera £433m (575 miljoner dollar) i en stor idrottsklubb.

Idag skriver New York Times att Beane och Cardinale hoppas få köpa 25% av Fenway Sports Group, som utöver Liverpool också äger Boston Red Sox. För detta behöva dock $1 miljard ytterligare förutom de $575m som nämndes tidigare i år. Financial Times rappoterar också om samtalen med FSG, men notera att dess samtal uppges befinna sig i ett tidigt skede. Financial Times uppger dock att John W Henry är angelägen om att genomföra affären, som även skulle innebära att FSG listas på den offentliga aktiemarknaden.

En försäljning av 25% av FSG skulle innebära en stor ekonomisk boost i dessa tuffa tider, men det är oklart vilken påverkan det skulle få på Liverpool. Kanske skulle klubben inte märka av detta överhuvudtaget, spekulerar Liverpool Echo.

Cardinale köpte nyligen den franska klubben Toulouse och förde även samtal om att göra detsamma med AS Roma, men det blev ingenting med den italienska huvudstadsklubben.