__________

De senaste dagarnas snack har mestadels handlat om att Liverpool troligtvis kommer att behöva ge sig ut på fyndmarknaden. Det innebär naturligtvis relativt billiga spelare varav somliga kan vara så kallade ”free agents”.

Här är några yttermittfältsalternativ som blir kontraktslösa i sommar:

Royston Drenthe, 25 år, Real Madrid
Kommentar: Det cirkulerar som bekant vissa rykten som gör gällande att den av Real Madrid ägde holländaren kan vara på väg till Liverpool. Han är – på gott och ont – en spelare som ofta försöker bryta mönstret i matcherna. Numera har Drenthe dessutom PL-erfarenhet.

Nicolas Lodeiro, 23 år, Ajax
Kommentar: Den kreativa mittfältaren var så lovande när han på Suarez rekommendation köptes loss från uruguayanska Nacional, men ack så skadedrabbad han har varit under tiden i Holland. Lodeiro har inte lyckats hitta rytmen i sitt spel och ett klubbyte känns naturligt. Alla som har följt Lodeiro vet att det finns otroligt mycket fotboll i den lilla men robusta kroppen. Ryktades till Liverpool i januarifönstret.

Tranquillo Barnetta, 26 år, Bayer Leverkusen
Kommentar: Lurig yttermittfältare som många framförallt känner igen från stora landslagsturneringar, där han ofta har spelat väldigt bra för Schweiz.

Junior Hoilett, 21 år, Blackburn
Kommentar: Trots lagets motgångar har Hoilett definitivt visat att han hör hemma på PL-nivå. Han är snabb, teknisk och oväntat(?) bra i kombinationsspel med sina medspelare. Om Hoilett flyttar till en annan klubb i det engelska ligasystemet kommer dock en tribunal att fastställa en övergångssumma, som bör landa på £3-5 miljoner. Vi snackar alltså ingen free transfer trots att han blir kontraktslös.