. . .

Officiellt bekräftade övergångar:

– Lazar Markovic från Partizan till Benfica.
– Casemiro från Sao Paulo till Real Madrid (lån har blivit permanent transfer).

* * *

Några av er har säkert noterat att Kristoffer Nordfeldt har gjort stor succé i Heerenveen. Nyligen profilerade jag honom på sidan dutchfootball-league.com som är en engelskspråkig sida om holländsk fotboll.

Klicka HÄR för att läsa min artikel om Nordfeldt.

* * *

Enligt The Liverpool Echo kommer Liverpool att försöka göra klart med Tiago Ilori under den här veckan. Man befinner sig i fortsatta förhandlingar med Sporting Lissabon; LFC har budat omkring £2,5 miljoner men sporting vill förhandla fram en mer strukturerad övergångssumma som kan stiga till £5 miljoner med prestationsbaserade tillägg. Ilori uppges vara ivrig att genomföra flytten till LFC.

Papa2

Tidningen hävdar även att Liverpool fortfarande förhandlar med Schalke. Det rör sig förstås om en eventuell övergång för Kyriakos Papadopoulos, men de förhandlingarna går betydligt trögare än med Sporting.

Liverpool vill att £12 miljoner ska vara inledningssumman i förhandlingarna, medan Schalke vill ha närmare £20 miljoner för greken. Förhandlingarna kommer troligtvis att fortsätta ett tag till, menar The Liverpool Echo, som tillägger att Toby Alderweireld är ett potentiellt alternativ för Liverpool.

Alderweireld verkar alltså betraktas som ett backup-alternativ till Papadopoulos.

The Liverpool Echo skriver även, som tidigare nämnt, att Martin Skrtels agent kommer att transportera sig till Liverpool för ett framtidssnack med klubben. Napoli bevakar händelseutvecklingen kring Skrtel.

* * *

Chelsea och Vitesse är överens om en övergångssumma för Marco van Ginkel. Den ligger på 8,5 miljoner euro. Ajax budade 7 miljoner euro för mittfältaren, men Vitesse vill inte sälja till Ajax (De Telegraaf).

Real Madrid har intensifierat sitt intresse för Edinson Cavani, som skulle föredra att gå dit, trots starkt intresse från Chelsea och Manchester City (The Daily Mail).

Manchester United har nobbat Galatasarays bud på £6,5 miljoner för Nani (The Daily Mail).

Galatasaray har gått ut med att Wesley Sneijder är till salu för £12,5 miljoner. Chelsea och Spurs är intresserade (The Mirror).

Manchester United har budat £15 miljoner för Thiago Alcantara. Manchester City är också intresserade av Alcantara, som har en viss Pere Guardiola som agent (The Mirror).