Idag lyckades bottenlaget West Ham ta en rättvis 3-1-seger mot Liverpool.

Liverpools mål gjordes av Johnson efter fint förarbete av Suarez, som blixtrade till några gånger i andra halvlek.

* * *

Redan från start var känslan att West Ham var mer taggade än Liverpool, som såg ganska loja och bekväma ut. Liverpool hade visserligen kontroll på händelserna tills den 22:a minuten, då Parker fick en riktig lyckoträff och 1-0 var ett faktum. Jag är ärligt talat lite tveksam till om Reina inte ska ta det skottet, med tanke på hur löst det var, men hur som helst; snyggt av Parker.

Sedan fortsatte West Ham att trumma på – och Liverpool fortsatte agera statister. LFC skapade några enstaka farligheter, men West Ham höll i taktpinnen och gjorde rättvist 2-0 innan första halvlek var färdigspelad när Demba Ba nickade bollen in med en stenhård nick.

2-0-målet kom efter mycket tveksamt backspel av Liverpool, men å andra sidan hade man precis dessförinnan råkat ut för en skada när Kelly tvingades utgå, och tvingades därför att omdisponera i backlinjen. Tyvärr hann man inte hitta en vettig organisation i backlinjen innan halvtid, vilket West Ham utnyttjade skoningslöst.

I andra halvlek spelade Liverpool upp sig, samtidigt som West Ham – egentligen helt i onödan – backade hem och gav Liverpool mycket bollinnehav. West Hams kontringar var i och för sig farliga, men deras taktik ledde till att även Liverpool skapade farligheter.

Suarez, som varit osynlig i första halvek, kom in i matchen desto bättre sista 45 och var inblandad i flera farligheter. Med en halvtimme kvar vände han bort Tomkins och avlossade en rejäl missil mot bortre krysset, men den utskrattade, hånade och fullständigt sågade målvakten Green gjorde en klassräddning. Min känsla var att Liverpool verkligen hade behövt ett mål i det skedet av matchen.

Istället dröjde det till den 84:e minuten innan Liverpool reducerade. Det var efter en individuell prestation av Suarez som uruguayanen gav Johnson öppet mål, som givetvis inte missade en så fin chans.

Suarez hade även bud på 2-2, men Green räddade. Istället kunde West Ham kontra in 3-1 på tilläggstid när Carlton Cole enkelt vann en närkamp mot Skrtel och avfyrade ett kasst avslut som Reina dock släppte förbi sig.

West Hams seger kändes lite som en taktisk seger. De var inte bara mer taggade; de hittade även enorma ytor framför Liverpools backlinje, alltså på mittfältet, där de helt enkelt var för många spelare för att Liverpools enda defensiva kugge (Lucas) skulle kunna ”städa”.

För att komma in spelarkritik, tycker jag att Johnson var klart bäst i Liverpool. Han var bra både som vänster- och högerback. Han fick spela på båda positionerna pga Kellys skada. Näst bäst var Suarez, som åtminstone gjorde en riktigt bra halvlek. Sedan ger jag Kelly godkänt, då han var bra medan han spelade. Resten förväntar jag mig betydligt mer av.

Reina – Usel insats, måste ju bara ta minst ett av målen.

Johnson – Som sagt bra!
Skrtel – Varnad i inledningen… Orsakade 3-1-målet, tung match för honom.
Carragher – För seg. Inblandad i flera baklängesmål.
Wilson – Inblandad i flera baklängesmål. Såg lite nervös ut ibland.
Kelly – Bra medan han höll.

Meireles – Blev ju också skadad efter en ful spark på knät från Parker som inte ens resulterade i frispark, helt okej dessförinnan.
Gerrard – Ärligt talat riktigt dålig stora delar av matchen, men kom igång sista halvtimmen.
Lucas – Hade inte mycket att komma med, men svårt för honom då han ofta fick spela mot flera motståndare.

Kuyt – Slet men slog bort för många enkla passningar.
Suarez – Bra i andra halvlek, kom inte in i spelet alls i första.