Fenway Sports Group är beredda att erbjuda Kenny Dalglish ett tvåårskontrakt och därmed göra honom till manager på permanent basis. På sistone har FSG och Dalglish diskuterat kontraktsdetaljer; FSG skulle föredra ett ettårskontrakt, medan Dalglish hoppades på ett så pass långt kontrakt som på fyra år – nu har parterna uppnått en kompromiss i form av ett tvåårskontrakt. Dalglish är nöjd med detta; särskilt då han dessutom har fått garantier att pengar kommer att finnas tillgängliga för att återuppbygga spelartruppen (The People).

* * *

Debuten är nära för Andy Carroll, men först måste anfallaren gå ner i vikt, anser Liverpools träningsstab.

En källa inom Liverpool säger: “Andy has not played this year because of his injury and, like all big lads when they are not in full-time training, he has become a little bit too bulky.

“He’s been told to lose five or six pounds before Liverpool fans can see him in action.

“But we did our homework on Carroll and know that he is an excellent trainer and this shouldn’t be a problem” (The People).

* * *

Liverpool har återupplivat sitt intresse för Eljero Elia, men man stöter på hård konkurrens i form av Bayern München och Juventus. Liverpool har varit intresserade av Elia sedan VM i Sydafrika, och man höll på att värva honom i januari, men övergången rann ut i sanden när klubben bytte manager. Elia värderas till omkring £5 miljoner. Nu hoppas Liverpool att Dirk Kuyt ska övertala honom att välja LFC (The People).

Liverpool och Tottenham vill fortfarande ha Charlie Adam. Skotten är beredd att nobba Tottenham, eftersom han vill spela för Dalglish i Liverpool (The People).

Arsenal planerar att buda £20 miljoner för Pepe Reina, som vill lämna Liverpool. Reina vill spela i Champions League nästa säsong och vet att han inte kommer att få göra detta i Liverpool. Arsenal är den troligaste nya klubbadressen för Reina. Liverpool hoppas dock kunna behålla målvakten; man förhandlar om ett nytt kontrakt och Dalglish hoppas kunna övertala honom om att Liverpools lagbygge är på rätt spår. CL-spel är dessvärre troligtvis omkring två säsonger bort för Liverpool och Reina kanske inte är beredd att vänta så länge. Nyckeln till en eventuell övergång till Arsenal blir om Arsene Wenger är beredd att buda de £20 miljonerna som Reina skulle kosta. Detta kan till stor del bero på om Arsenals unga målvakt Wojciech Szcesny fortsäter att storspela mellan stolparna (The Daily Star).

* * *

Stortalangen Moussa Sissoko har uttryckt en önskan att flytta till en engelsk storklubb, och nämner att han har varit i kontakt med Liverpool (France Football).

Christian Poulsen är osäker på om han har en framtid i Liverpool. Dansken kommer att ta ett beslut efter säsongen (The Daily Mail).

Liverpool och Manchester United är intresserade av Ashley Young (The Mirror). Manchester United bjöd £19 miljoner på Young i januari (The People).

Tottenham är intresserade av Oscar Wendt. Klubbens scouter har haft koll på honom under hela säsongen (The People).

Manchester City visar intresse för Gregory van der Wiel och Daniel Alves. Samtidigt är klubben beredda att lyssna på erbjudanden för Micah Richards, som de vill ha £15 miljoner för att släppa. Oldham har rätt till 20% av en övergångssumma för Richards (GOAL.com).