I sommar kommer Liverpool att storstäda i spelartruppen. En som förväntas lämna är Milan Jovanovic, som till och med säger öppet att han ångrar flytten till Liverpool. Nåja, man kan åtminstone inte anklaga Jovanovic för att vara oärlig.

En annan spelare som troligtvis kommer att skeppas iväg är Christian Poulsen, som har blivit totalt utkonkurrerad av Jay Spearing sedan Kenny Dalglish tog över Liverpool. Idag hävdar såväl TalkSPORT som Liverpool Daily Post att Poulsen är nära en flytt till Nordens bästa lag – det vill säga FC Köpenhamn. Rent spontant känns FCK som en lämplig klubbadress för Poulsen.

The Daily Mail fortsätter att leverera rykten. Det senaste är att Micah Richards överväger att lämna Manchester City. Den muskulösa backen har haft ett snack med sin agent – en så kallad ”superagent” – vid namn Ernesto Bronzetti. Tydligen finns intresse från flertalet italienska storklubbar samt Spurs.

Dessutom skriver The Daily Mail att Liverpool och Manchester City är mycket intresserade av Lyons vänsterback Aly Cissokho. 23-åringen gör ingen hemlighet av att han gärna vill flytta till Premier League, och nämner alla de sex toppklubbarna (förutom Spurs) som klubbar han drömmer om.

Vidare rapporterar många av de pålitligaste engelska tidningarna, inklusive The Times, att Liverpool känner sig allt mer säkra på att kunna behålla Pepe Reina, som verkar vara nöjd med klubbens framtidsplaner. The Times spinner även vidare med att redogöra för vilka spelare som är Liverpools så kallade ”transfer targets” och pekar ut Ashley Young, Stewart Downing, Gary Cahill, Mamadou Sakho, Charlie Adam samt Matt Jarvis.