Liverpools årliga CL-möte med Real Madrid kommer tidigt den här säsongen.

Idag lottades första slutpselsrundan. Det blev följande lottning:

Leipzig – Manchester City
Liverpool – Real Madrid
Frankfurt – Napoli
Inter – Porto
Club Brugge – Benfica
Milan – Tottenham
Dortmund – Chelsea
Paris – Bayern

* * *

Snabbkommentar om samtliga möten:

Leipzig – Manchester City. Christopher Nkunku & co kanske kan störa Citys defensiv, men de kommer knappast klara av att undvika ett antal baklängesmål. City enkelt vidare.

Liverpool – Real Madrid. Finalreprisen är kanske rent av den tuffaste möjliga lottningen för LFC. En otroligt svår uppgift där ett antal spelare måste prestera på topp i båda matcherna för att man ska kunna gå vidare. Inte omöjligt, men heller inte särskilt troligt.

Frankfurt – Napoli. Frågan är hur länge Napolis storform håller i sig. I nuvarande form kommer de köra över Frankfurt, men glöm inte att det är lång tid tills dessa matcher ska spelas.

Inter – Porto. Tycker visserligen Inter är favoriter, men Porto är ett spännande lag med potential att överraska.

Club Brugge – Benfica. Simon Mignolets Brugge skrällde rejält i gruppspelet. Benfica är vassa den här säsongen också, de har ersatt Darwin Nunez på ett bra sätt och Enzo Fernandez är skicklig på innermittfältet.

Milan – Tottenham. Det är svårt att veta var man har Spurs den här säsongen, men Antonio Conte känner motståndet bra och Spurs är i grund och botten ett bättre lag än Milan.

Dortmund – Chelsea. Den blott 17-årige Youssoufa Moukoko är en av flera fina talanger i Dortmund, men Chelsea är en rutinerad motståndare som borde kunna vinna på ren rutin, även om det som vanligt stormar lite i London-klubben.

Paris – Bayern . Skrytbygget PSG hade sannerligen inte vidare tur med lottningen. Det här är ett gäng individualister mot en lagmaskin, och då väljer jag att tro på lagmaskinen från södra Tyskland.