[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Hereisthecity.com är en källa som Totaal Liverpool inte har använt sig av tidigare. Det är oklart hur pålitlig sidan är, men de har publicerat ett antal LFC-artiklar på sistone. De har bland annat skrivit följande:

Liverpool har gjort Viktor Fischer till sitt ’top target’ i sommar. Klubben har haft koll på Fischer sedan dennes briljanta insatser i NextGen för några år sedan, och den den här säsongen har chefsscouten Barry Hunter kollat på Fischer vid dussinet tillfällen, inklusive dennes senaste ligamatch mot AZ. Den unga dansken kommer dessvärre inte spela mer den här säsongen på grund av skada, men Liverpool förväntas ändå buda omkring £15 miljoner för honom i sommar. Dessutom är Liverpool intresserade av Real Sociedads yttermittfältare Antoine Griezmann, men man har hård konkurrens av andra europeiska klubbar beträffande hans signatur. PSG, Arsenal och Chelsea är nämligen också väldigt intresserade av Griezmann (Here Is The City).

Vi får helt enkelt göra en uppföljning vid ett senare tillfälle och försöka bedöma om Here Is The City är en okej källa att ha med.

* * *

Napoli vill behålla Pepe Reina och övergångssumman utgör inget hinder, men det gör däremot spanjorens lön. Hittills har Reina tackat nej till Napolis förslag, som ligger på långt under hans nuvarande lön. För tillfället tjänar Reina €4,5 miljoner om året och har ett kontrakt med Liverpool till sommaren 2016. Napoli erbjuder ett fyraårskontrakt värt €2,5 miljoner om året + bonusar, men Reina är tveksam till både lönen och kontraktstiden. Han vill snarare ha ett tvåårigt avtal med en årslön på åtminstone €3,5 miljoner (Calciomercato.com).

* * *

Portsmouth spelar numera i League Two och har haft brutala ekonomiska problem under de senaste säsongerna. Förhoppningsvis kommer Pompey att tjäna en hacka i slutet av säsongen, då Liverpool kommer att bli skyldiga klubben nästan £1 miljon om man vinner Premier League. Detta som en del av övergångsavtalet som tog Glen Johnson från Pompey till Liverpool (BBC Sport, The Liverpool Echo, med flera).

12 kommentarer
 1. Vilken position spelar Fischer? Är han flexibel?
  Ser hellre vi lägger pengarna på Kovacic?
  Såg även rykten om Marcelo? Kan det verkligen vara sant? Ser honom som en världsback…
  Sen var det rapporter om Josep Dmric eller nånting. Vad är det för spelare. Det som är roligt nu är att ryktena inkluderar bra och spännande spelare. Jag tror vårt spelsätt och CL kan locka några stjärnor i sommar…

 2. Ser gärna en scouting report på Jay Rodriguez i Southampton. Borde vara ett target till sommaren. Relativt ung, uppvuxen i nordvästra England, snabb, bra skott, målfarlig. Redan gjort 15 mål från sin position som ytterforward. Före Hazard i skytteligan tex, och då lägger belgaren ändå straffar tillskillnad från Burnley-sonen Rodriguez. Bör gå att lösa för runt 15-18£m. Kan avlasta SAS på topp och kan även utgå från en kant. Köp!

  • Jag gillar också Rodríguez. Tveksamt om man lägger så mycket pengar på en anfallare i sommar dock.

  • Det är inte omöjligt att Rodriguez dyker upp någon gång framöver. Har dock planerat några andra spelare innan det i så fall är dags för honom.

  • Det pratades en del om Jay Rodriguez i höstas (i ett Liverpool-sammanhang). Det talades retroaktivt om att givet en situation där Suarez lämnat (sommaren 2013 dvs), skulle vi aldrig kunna ersätta honom rakt av (”en spelare för en annan”). I en sådan situation skulle ha ersatt honom med flera offensiva pjäser (2-3 i antal); där Jay Rodriguez nämndes som en sådan (alltså innan sin nuvarande ”succésäsong”).

   Det var ett tämligen lågmält rykte, men ett som härstammade från någorlunda trovärdigt håll. Sanningshalten ska jag egentligen inte bedöma, men helt otänkbart är det inte att detta var en liten del av en ”plan B” givet att Suarez hade lämnat sommaren 2013.

   Nu har Liverpool FC överträffat alla förväntningar, och är således i en helt annan position inför sommaren 2014. Därmed blir det än mer irrelevant att se tillbaka i tiden kring den här typen av ”historier”, men jag tänkte bara få det nämnt.

 3. Barca har förbjudits att värva de kommande 14 månaderna av FIFA – så Reina hamnar nog inte där.

  Jag hoppas verkligen att Pompey får 1 miljon här i slutet av säsongen!

  • Men brukar inte de där förbuden alltid hävas efter överklaganden?

  • Känns som om det inte kommer bli förbud då Barca förmodligen har de bästa advokaterna i Spanien. Storklubbar har ett jätte inflytande i dessa typer av situationer och därför kommer de nog sluta till Barcas fördel. Om inte så skulle set vara kul att se hur marknaden skulle skifta med en mindre storklubb på jakt efter spelare.

 4. Tycker verkligen Rodríguez skulle passa in i vår spelstil. Tycker vi ska lägga ett bud på J O Mikel. Skulle i mina ögon vara en klassvärvning. Älskar f ö Griezman! Tycker det är perfekt att B R köper lite överblivet utvecklar dem och får dom att passa in! Vilken bänknötare vill inte höra, kom hit och jobba hårt för laget anpassa dig till spelet så kommer du få spela CL i världens största klubb?

 5. Griezman har jag velat ha till liverpool i 3 år nu, tror BR skulle kunna få han o ta sista steget o bli en värdsklass spelare.
  Tråkigt nog kostar han numera för mkt så tror inte han är aktuell. Synd inte vi köpte han för 2 år sedan.

Kommentarer är stängda.