Det var längesen vi skrev något om Nabil Fekir, men nu är det dags igen. The Mirror går nämligen idag ut med uppgifterna att Liverpool och Lyon har återupptagit förhandlingarna efter affären spruckit i början av juni.

Anledningen till att affären föll igenom var som bekant problem som hittades under den medicinska undersökningen. Klopp sägs vara frustrerad över att affären föll igenom under elfte timmen, där läkarteamet var alltför oroliga över skicket på spelarens knä efter en operation som genomfördes 2015.


Men under de senaste dagarna har förhandlingarna återupptagits med en förhoppning att hitta en kompromiss efter spelaren återvänt från sitt VM-äventyr i Ryssland. Liverpool försökte omförhandla den överenskomna övergångssumman genom att införa ett antal klausuler. Detta för att på så sätt minska deras risk om det skulle finnas problem med knäet. Lyons president Jean-Michael Aulas har dock insisterat att affären är avblåst om inte fullt pris betalas.

Den senaste veckan har det sipprat ut uppgifter att både Real Madrid och Manchester United är intresserade av Fekir. Ryktet om spanskt intresse kom faktiskt från Aulas egen mun i en intervju han gjorde med fransk press. Uppgifterna att United skulle vara med i leken kom via franska publikationen Les progres och har också insisterats av Aulas. Intresset har däremot redan dementerats av Romain Collet-Gaudin på franska Canalplus, som var journalisten som först avslöjade samtalen mellan klubbarna.

På sin Twitter skrev Collet-Gaudin att United-intresset skapats för att pusha Liverpool att öka sitt bud på Lyon-kaptenen. Fekir vill fortfarande gå till Liverpool.

* * *

James Pearce på Echo gav i torsdags en intervju med The Redmen TV om Nabil Fekir. Där pratade han om att Aulas förhandlingsmetoder ska tas med en nypa salt och att han skulle bli förvånad om Liverpool kom tillbaka för Fekir. Han tillade dock att allt kan ändras väldigt snabbt på transfermarknaden och att inget alternativ till Fekir finns i pipen.