Igår avslutades gruppspelet i VM och det bjöds på både en VM-debut för Alexander-Arnold och ett blytungt uttåg för Sadio Manés Senegal.


Sadio Mané, Senegal
Match: Colombia, förlust 0-1
Speltid: 90 min
Kommentar: Sadio Mané har burit kaptensbindeln för Senegal under turneringen och även om han kanske inte riktigt kommit upp i toppnivå i spelet har han varit väldigt nyttig för laget. Igår jobbade vårt anfallsess fram en straff, den blev dock tillbakadragen efter det att domaren använt sig av videogranskning. Matchen var mållös länge, men i den andra halvleken gjorde Colombia 1-0 i samband med en fast situation. Resultatet stod sig matchen ut och det innebar att Senegal slogs ut ur turneringen, eftersom man hamnade på samma poäng och målskillnad som Japan var det antalet gula kort i turneringen som fällde avgörandet. Tungt för Mané och Senegal som verkligen förtjänade mer, men saknade den rätta effektiviteten när chanserna gavs.


Simon Mignolet, Belgien
Match: England, vinst 1-0
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Belgien bytte ut i stort sett hela laget till matchen mot England, men på målvaktsposten gjorde man inga förändringar och det innebar att Mignolet fick sitta kvar på bänken även under den här matchen.


Trent Alexander-Arnold, England
Match: Belgien, förlust 0-1
Speltid: 79 minuter
Kommentar: Gårdagens roligaste VM-nyhet var utan tvekan att Trent Alexander-Arnold fick spela från start i matchen mellan England och Belgien. Förhandssnacket handlade mest om hur lagen skulle ta sig an den här kampen, då båda lagen var klara för avancemang och många ansåg att andraplatsen i gruppen skulle ge en lättare väg mot semifinalen. Det var till slut Belgien som vann matchen, efter ett mål av Januzaj, men Alexander-Arnold kan vara stolt över sin insats. Han var delaktig i offensiven och visade att han inte bara är med i turneringen för att se och lära. I samband med att han fick starta matchen blev han den fjärde tonåringen som fått starta en match för England i ett världsmästerskap, även två av de tidigare tre har varit spelare i Liverpool vid tillfället för deras debuter(Owen och Sterling). Alexander-Arnolds säsong har varit oerhört imponerande och utvecklingen har gått spikrakt uppåt, även om det finns saker att slipa på i hans defensiv är det inget snack om att han har goda chanser att vara förstavalet på positionen i vår klubb även när Clyne är helt frisk. Det skulle inte förvåna mig om han gjort platsen till sin även i landslaget nästa gång det vankas mästerskap.


Jordan Henderson, England
Match: Belgien, förlust 0-1
Speltid: 0 min
Kommentar: Vår kapten vilades i matchen mot Belgien, men kommer med all säkerhet att vara tillbaka i startelvan när åttondelsfinalen mot Colombia sparkas igång i början av nästa vecka. Henderson har gjort en bra turneringen och bör vara solklart startval nu när allvaret verkligen börjar.

1 kommentar
  1. Jag är inte helt säker på att TAA skulle säkra högerbacksplatsen till nästa VM. Har inget med hans kvalitet eller potential att göra utan mer att jag tror han kommer flyttas (tillbaks) in på mittfältet om några år. Han har blicken, kreativiteten och passningegenskaperna som kan göra honom till en riktig mittfältsgeneral i framtiden.

    Om han fortsätter att utvecklas i samma takt som han gör nu så kommer hans kvalitéer till slut vara bortslösade på högerbacken.

    Men just nu högerbacken en bra position för TAA att utveckla hans brister, mer specifikt hans defensiva positionsspel.

Kommentarer är stängda.