Den franska landslagsmannen uppges vara ytterst nära en flytt till Liverpool.

BOOM!

Enligt både franska canal+ och RMC är Liverpool och Lyon överens om övergångsvillkoren för Nabil Fekir. 24-åringens övergångssumma ligger på 70 miljoner, bonusar inkluderade. RMC uppger att Gerard Houllier, som agerar rådgivare till Lyons president Jean-Michel Aulas, har spelat en stor roll i övergången. De senaste veckorna har Houllier rent av varit i England för att slutförhandla med Liverpool.

RMC hävdar att Liverpool och Fekir är överens om ett 5-årskontrakt. Även lillebrorsan Yassin Fekir, 21, ska vara en del av övergången.

Nabil Fekir är Lyons lagkapten och absoluta nyckelspelare. Den här säsongen har han gjort 17 mål och 6 assists på 27 ligamatcher.

Mer från RMC är att Liverpool också ligger bra till för att signa Ousmane Dembélé, som har misslyckats i Barcelona. Dembélé har som bekant varit av stort intresse för Liverpool under de senaste åren och kanske kan man ro hem hans signatur den här gången.

* * *

Samtidigt har Aulas redan varit ute och kommenterat uppgifterna som gör gällande att Fekir är aktuell för Liverpool:

4 kommentarer
 1. Går detta i lås så har vi en ”färdig” spelare som bara behöver acklimatiseras och det borde gå på 2-4 månader, mycket kul och intressant, håller tummarna 👍🏻

 2. Såg att Reina har börjat ryktas till en comeback.
  Känns som en otroligt smart värvning.

  Alla borde väl ändå vara äverens om att ge Karius en chans nästa säsong – att då ta in en andremålvakt som är snabb med att få igång spelet och som kan klubben och staden vore ju perfekt.

  Lägg pengarna på ytterligare en mittback, utterligare en tung mittfältare och utterligare ett anfallsvapen. Och sen nått komplement på det, som andre keeper och potentiellt ngt mer vid behov.

  Dessa tre platser känns betydligt viktigare att prioritera än målvaktspositionen inför nästa säsong. Om det sen visar sig till säsong 19/20 att målvaktsplatsen återigen är vår främsta svaghet så betyder ju det i sin tur att öveiga laget nu är så pass bra att man målvaktspositionen troligtvis blir den sista nyckelbiten.

 3. Inte sett mycket av denne Fekir men har läst en del om honom. Hsr ni på TL någon bra inside info och kan spekulera hur han kan passa in i vårt spel och lag? Positioner? Styrkor? Svagheter?
  Spelstil som?

  • JohanE: Det kommer imorgon, när vi är lediga och glada.

Kommentarer är stängda.