Före matchen: Idag väntar ett nytt viktigt cupmöte för Liverpool. Efter att ha nitat Manchester City i ligacupen är det dags att göra detsamma med Manchesters näst bästa lag i FA-cupen.

Startelvan: Reina, Kelly, Enrique, Agger, Skrtel, Carragher, Henderson, Gerrard, Downing, Maxi, Carroll.

Bänken: Doni, Johnson, Coates, Kuyt, Adam, Shelvey, Bellamy.

Efter matchen:

Liverpool tog en ny cupskalp via 2-1 mot Manchester United. Det var en väldigt jämn och intensiv match, där Liverpool till slut lyckades dra det längsta strået. Publiken levde sig verkligen in matchen och skapade en härlig stämning, som troligtvis hjälpte till att höja intensiteten på planen.

Liverpool har haft svårt att göra mål den här säsongen. Man har missat många målchanser och sumpat hur många hörnor som helst. Därför var det extra skönt att 1-0-målet kom på hörna. Det var Carroll som stängde de Gea, som såg några storlekar för liten ut i situationen, och Agger som nickade in bollen. De Geas otillräcklighet i luftrummet var ett problem för United i den här matchen genom att den spred en osäkerhetskänsla.

Manchester United var dock inte ett dugg sämre spelmässigt; de spelade bra presspel och hade stort bollinnehav. De lyckades ofta gå vinnande ur mittfältskamperna, där Liverpool stundtals kändes steget efter, och Scholes kunde styra spelet. I den 39:e minuten kom också den rättvisa 1-1-kvitteringen genom Park, vars säkra avslut såg snudd på otagbart ur för Reina. Däremot var inte försvarsspelet från framförallt Enrique hundraprocentigt i samband med Uniteds mål. Till skillnad från under säsongsinledningen har den spanska vänsterbacken inte varit prickfri på sistone, men det kanske inte är så märkligt med tanke på hur hårt han matchas.

Känslan var att Liverpool spelade upp sig i den andra halvleken och att bortalaget tröttnade något. Möjligtvis kan detta ha berott på att Scholes bokstavligen tröttnade, då han ju knappast kan vara i sitt livs bästa fysiska form. I den 76:e minuten byttes veteranmittfältaren ut – och Liverpool tog över mer och mer.

Det skulle bli ett synnerligen primitivt fotbollsmål som avgjorde matchen i den 88:e minuten. Ja, det skulle i alla fall jag kalla målet, som kom till på så vis att Reina slog en inspark som Carroll fick skallen på perfekt till Kuyt, vars avslut letade sig in bakom de Gea. Jag har för mig att Carroll gjorde något liknande i Newcastletröjan när de vann mot Liverpool. Att kunna skapa en målchans så enkelt och så snabbt är naturligtvis en av fördelarna med att ha Carroll i laget.

Därefter var Carroll ytterst nära att göra 3-1, men 2-1 blev slutresultatet – och det räckte ju mer än väl i den här matchen.