I torsdags tog Liverpool kontakt med Manchester City och hörde sig för om hur mycket de vill ha för Carlos Tevez. Man frågade dessutom om de vore beredda att acceptera en renodlad bytesaffär mellan Tevez och Andy Carroll – ett förslag som City omedelbart tackade nej till. Liverpools förslag visar att man försöker att göra sig av med Carroll, trots att man hävdar motsatsen utåt. City är beredda att sälja Tevez för £25 miljoner. Liverpools intresse är något överraskande, eftersom man helst vill värva unga spelare, men man var beredda att göra ett undantag och City skulle inte ha någonting emot att skeppa iväg argentinaren till Liverpool. City är alltjämt öppna för förslag för Tevez, men det blir ingen bytesaffär med Carroll (The Guardian).

* * *

Kenny Dalglish planerar att värva två Bundesligaspelare innan transferfönstret. Det handlar om Marko Marin och Lucas Barrios. Damien Comolli identifierade Marin som ett potentiellt nyförvärv för mer än ett år sedan och Liverpool fick bud nobbat förra sommaren. Nu gör man ett nytt försök genom att försöka signa Marin för omkring £12 miljoner innan transferfönstret stänger. Tottenham är också intresserade av Marin, men Liverpool ligger närmast till hands. Anfallaren Barrios är på väg att lämna Dortmund och LFC har kontaktat tyskarna för att göra de medvetna om intresset. Dortmund vill sälja för omkring £10 miljoner – men varken Liverpool eller QPR, som också är intresserade – är beredda att betala den summan för paraguayanen. PL-duon vill helst låna Barrios med köpoption. Marseille är också intresserade av Barrios, vars lön på nära £100 000 i veckan inte heller underlättar för de intresserade klubbarna.

Demba Ba kommer att lämna Newcastle i sommar och dessutom lägga beslag på £3 miljoner av utköpsklausulen som ligger på £7 miljoner. Newcastle är vansinniga över att kontraktsdetaljerna har läckt ut, men de kan ingenting göra åt saken. Hela sex PL-klubbar, inklusive Liverpool och Tottenham, är beredda att betala utköpsklausulen, vilket innebär att det är upp till Ba. För tillfället tjänar Ba omkring £30 000 i veckan + matchbonusar, men han förväntas åtminstone dubbla sin lön vid en övergång. Ba tros föredra att stanna i Premier League, trots intresse från andra europeiska ligor (The Mirror).

Bas flytt från Newcastle kommer att intensifiera de rykten som gör gällande att Andy Carroll är på väg tillbaka till Newcastle.  Carrolls relation med Newcastle är inte perfekt och vänner till anfallaren hävdar att han gärna skulle återvända till Newcastle (The Mirror).

* * *

Jonjo Shelvey kan komma att lånas ut till en annan PL-klubb. Dalglish är däremot inte beredd att låna ut Raheem Sterling, som han vill fortsätta ha nära A-lagstruppen (The People).

* * *

Liverpool, Valencia, PSG, Marseille och Lyon visar intresse för Sochauxs spelskickliga mittfältare Marvin Martin (Telefoot).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Många av dessa rykten känns lite väl magstarka, vad tror du Pelle? Vill vi verkligen släpp Andy redan?

  Barrios känns inte rimligt, men tevez kan jag förstå att man rycker i även om han verkar vara ett ärkesvin.

 2. Hur tllförlitliga är dom är dessa rykten? För mig är det goda nyheter i så fall

 3. John Doe: Svårt att säga, men Guardian och Mirror är väldigt trovärdiga. City känns som en guldgruva, vi fick Bellamy gratis och Tottenham kunde låna till sig Adebayor. Adam Johnson, James Milner, Carlos Tevez och Nigel de Jong känns väldigt intressanta. Minuset med att handla från City är lönerna. Annars tror jag Tevez skulle varit en bra värvningar, visst han är inte den mest ideella personligheten men på plan tillsammans med Suarez tror jag de skulle kunna uträtta underverk.

 4. Pelle: går det att tro på alla rykten överallt där det står att cavani är på g till oss eller att han e klar ?!

  • Jonas78GBG: Baserat på pålitliga uppgifter som tidigare nämnts här – Liverpool har visat intresse för Cavani, men Napoli vägrar sälja nu. Napoli är dock beredda att sälja för ca 40m euro i sommarens transferfönster. Men även om Liverpool vore beredda att betala den summan i sommar, finns säkert fler som är detsamma och Liverpool kommer troligtvis inte att vara Cavanis hetaste spår.

   Var har du läst att Cavani skulle vara klar? Det låter verkligen som bullshit.

 5. Marin vore grymt, en spelare jag alltid gillat att titta på! känns dock lite osäkert om vi kommer gör klart med någon ”stjärnspelare” under den korta tid som är kvar, men vem vet, allt kan hända! Har dock inga högre förhoppningar..

 6. Marko Marin är precis en sån spelare vi behöver, Lucas Barrios är också bra men det finns bättre alternativ,och han är inte jätteung.

 7. Tevez,barrios,marin. Nån av dom vore grymt men Pelle hur sanna är dom här rykterna? Det känns ju bra att äntligen är det spelare som kan verkligen tillföra nått istället för jelavic, cattermole mm.

 8. RobinD: Jag tror att Liverpool vore beredda att släppa Carroll om man får en schysst deal och har en ersättare klar. Men det scenariot verkar osannolikt i det här transferfönstret.

 9. John Doe: The Guardian är en av de mest pålitliga tidningarna. The Mirror och The People är inte värdelösa, men skulle inte kalla de för pålitliga heller.

 10. Kakan: Det stämmer antagligen att Liverpool är intresserade av de här spelarna, men steget från intresse till övergång är stort.

 11. Man vet aldrig med FSG. Jag tror det kan hända vad som helst dom här sista dagarna! Vill tro iallafall.

 12. har inga förväntningar så blir man inte besviken heller, vi kör på med den trupp vi har

 13. Pellex2:
  Vet inte riktigt vart detta kommer ifrån men en bekant som mejla mig detta
  Cavani’s blog is reporting that a 33 million euros offer from Liverpool has been accepted by Napoli, and Cavani will be given the number 10 shirt vacated by Joe Cole’s loan to Lille.

  Måste ju vara totalt bullshit va?
  Men de skulle ju vara en dröm som sagt

 14. Va inte både Newcastle och Aston Villa intresserade av Carroll? Enligt mig så sälj honom för £20-25 om nu nåt av laget erbjuder så mycket. Sen låna ut Shelvey till ett PL-klubb och behålla Sterling.
  Sen in med Marko Marin och Tevez på lån, skulle va en grym Januari fönster då. Marko Marin kan bli vår nr10 och Tevez såklart nr32.. Sen skulle vi ha en grym trupp som skulle ta oss till Cl-plats samt Liga och FA- Cupen.

  Tevez – Suarez
  Bellamy-Gerrard-Adam-Downing
  Enrique-Agger-Skrtel-Johnson
  Reina

  Bänk; Doni, Carra, Kelly, Spearing, Hendo, Marin och Kuyt.

 15. Tror city kan tänka sig att låna ut tevez till oss, vi ska inte möta de i ligan och vi är inget hot mot dem om de inte klappar ihop totalt. Betalar vi hans lön eller stor del kan det nog vara tillräckligt. Vi får då en toppspelare under våren som måste prestera för att locka nytt intresse till sig. I sommar kan vi köpa eller ta ett hetare alternativ när vi förhoppningsvis är i en bättre ställning än idag.

 16. Glömde tillägga att Cavani inte spelar från start. Därav frågetecknet. Någon som vet om han har känning av något? Annars vore det märkligt om dom vilar honom.

  • Jonas78GBG: Okej, jag har inte läst det där någonstans. Har ingen aning om vad det är för blogg, men känns som extremt opålitliga uppgifter som inte är värda att lägga energi på att försöka spåra.

 17. Hur kan ni tro att Cavani kan var på väg till oss nu i januari?

 18. George : folk tror väl inte utan hoppas 🙂
  Att hoppas Att vi får cavani är inge fel i det.
  Dock hoppas jag Liverpool köper en ytter istället ,
  Men that Me 🙂

  YNWA

 19. Jonas78GBG:
  Som sagt ja vet inte vart den där texten kommer ifrån men till mig en bekant som mejla, väntar på svar frÅn honom vart han fÅtt det ifrån, men vart har du läst texten?
  Klart man hoppas och drömmer men tror detta är endast påhitt, möjligen till sommaren,

  Sen känns de som att om eventuellt cl uteblir då drar suarez och dÅ blir de nog svårt att locka cavani, endast tankar och funderingar från min sida men hoppas de inte blir så

  Nån som kan tala emot mina tankar vore ja tacksam?:)

 20. Carra23, Cavani skulle nog kunna spela som ytter 🙂 När jag sett Napoli spela brukar han ofta börja ute på kanten för att söka sig inåt i anfallen, har slagit bra krossar etc. Självklart är det lite waste att spela honom på kanten men det visar väl på mångsidighet som alltid är positivt. Precis som du skriver, man hoppas och tror inte.. måste man få göra när det gäller en sådan spelare.

 21. Med tanke på det stöd LFC gav Suarez vid den här rasistgrejen och hans glädje på läkaren igår så tror jag nog att vi kan få ha kvar honom ett år till även om det inte blir CL, det beror dock på vilket sätt vi missar CL. Missar vi det och är med i racet enda in till slutet så tror jag han stannar, blir vi totalt avhängda och riktar in oss på ny henderson, downing osv. då tror jag att hans motivation lär vara rätt låg.

 22. Skulle vara grymt om Liverpool värvade Guidetti i sommar! Tänk att ha en lovande svensk i Liverpool!!

 23. Såg guidetti lira idag mot Ajax, han kommer bli en stor stjärna! Han kan få en halvchans att bli riktigt farligt eller tom mål. Man ser hur han vet precis hur han ska göra och hoppas att sverige får en stor stjärna till som zlatan! Gillar även Christian Eriksen starkt! Hoppas nu liverpool värvar nån i detta fönstret, börjar bli nervös!

 24. Tycker det vore extremt korkat o dumpa Carroll när han börjar visa lite form, han har trots allt gjort en del assist på sistone och med en fw brevid sig är jag övertygad om att han kommer börja producera.

  Lite pinsamt om man väljer att sälja han redan, man har ju predikat om långsiktighet och tålamod. Tevez i all ära, men det känns ”extra kul” när spelare som krigat sig upp i klubben växer ut, typ Lucas! Jag är nästan 100 på att Carroll kan bli en sådan oxå, Aldrige och Rush var ju oxå slowstarters…

 25. Det här rör inte inlägget men kände att jag behövde fråga nu när jag kom att tänka på det.

  Det står väl i den där 115-sidiga rapporten, om fallet mellan Suarez och Evra, att Evra har erkänt att han sa fula ord till Suarez? Jag har för mig att det står något om det i rapporten.

  Min fråga är varför det isåfall inte uppmärksammades mer, kan inte Evra straffas för de ord han yttrade mot Suarez? Eller måste Liverpool anmäla Evra till FA för en helt ny rättegång isåfall?

 26. Marko Marin , Lucas Barrios och Esteban Granero hade varit helt underbart ! Då tror jag att vi klarar att ta en cl plats. Självklart vill jag ha Cavani, men tveksamt just nu .. 🙁 men man kan ju alltid hoppas, suarez kanske har fixat nåt ? 🙂

 27. Sola:
  Grejen med att Liverpool gick med på dessa 8 matchers avstängning var inte att de gav upp utan de att de bara ville gå vidare! LFC är helt emot rasism och det blev alldeles för mycket prat om rasism så det ansåg att det bästa helt enkelt var att gå vidare istället för att dra ut på det!En gentlemanna handling helt enkelt.
  Så att dra Evra inför rätta är ju därför helt uteslutet!

 28. Var Rush och Aldrige slowstarters? Om jag har sett rätt på Internet, så gjorde Rush minst 30 mål om året mellan säsongerna 81-87 och han är född 1961. Vad gäller Aldrige så spelade han säsongerna 87-89 och gjorde 50 mål på 83 matcher.

  Förutsatt att dessa fakta stämmer så är Carroll inte riktigt av samma klass om man uttrycker sig försiktigt.

 29. Kefas

  Det är inte det jag pratade om, utan att Evra sa fula ord han med! Varför han inte fick straff även han för de ord han yttrade, eller tycker du det är helt okej?

  • Sola: Jag är inte säker, men som jag har uppfattat det, så skulle Evra också rent teoretiskt ha kunna blivit avstängd för uppgifter som framgång i förhören. Men det är ju tydligt att FA har struntat helt i att Evra både uttalade fula ord och hot till Suarez. FA ville statuera ett exempel mot rasism och det mest bekväma sättet att göra det på var att ”korsfästa” en utländsk stjärnspelare. Att Suarez (till skillnad från Terry) inte ställs inför en civil domstol visar ju tydligt att det saknas bevis och belägg för Evras anklagelser.

 30. Sola:
  Tycker definitivt inte att det är okej men som jag sa att om Liverpool skulle dragit ut på det så finns det en chans att både Suarez straff skulle sänkas och Evra möjligen få några matchersavstängning! Men som sagt förut, eftersom liverpool är helt emot rasism så ville de få slut på rasism pratet så snabbt som möjligt.