I torsdags tog Liverpool kontakt med Manchester City och hörde sig för om hur mycket de vill ha för Carlos Tevez. Man frågade dessutom om de vore beredda att acceptera en renodlad bytesaffär mellan Tevez och Andy Carroll – ett förslag som City omedelbart tackade nej till. Liverpools förslag visar att man försöker att göra sig av med Carroll, trots att man hävdar motsatsen utåt. City är beredda att sälja Tevez för £25 miljoner. Liverpools intresse är något överraskande, eftersom man helst vill värva unga spelare, men man var beredda att göra ett undantag och City skulle inte ha någonting emot att skeppa iväg argentinaren till Liverpool. City är alltjämt öppna för förslag för Tevez, men det blir ingen bytesaffär med Carroll (The Guardian).

* * *

Kenny Dalglish planerar att värva två Bundesligaspelare innan transferfönstret. Det handlar om Marko Marin och Lucas Barrios. Damien Comolli identifierade Marin som ett potentiellt nyförvärv för mer än ett år sedan och Liverpool fick bud nobbat förra sommaren. Nu gör man ett nytt försök genom att försöka signa Marin för omkring £12 miljoner innan transferfönstret stänger. Tottenham är också intresserade av Marin, men Liverpool ligger närmast till hands. Anfallaren Barrios är på väg att lämna Dortmund och LFC har kontaktat tyskarna för att göra de medvetna om intresset. Dortmund vill sälja för omkring £10 miljoner – men varken Liverpool eller QPR, som också är intresserade – är beredda att betala den summan för paraguayanen. PL-duon vill helst låna Barrios med köpoption. Marseille är också intresserade av Barrios, vars lön på nära £100 000 i veckan inte heller underlättar för de intresserade klubbarna.

Demba Ba kommer att lämna Newcastle i sommar och dessutom lägga beslag på £3 miljoner av utköpsklausulen som ligger på £7 miljoner. Newcastle är vansinniga över att kontraktsdetaljerna har läckt ut, men de kan ingenting göra åt saken. Hela sex PL-klubbar, inklusive Liverpool och Tottenham, är beredda att betala utköpsklausulen, vilket innebär att det är upp till Ba. För tillfället tjänar Ba omkring £30 000 i veckan + matchbonusar, men han förväntas åtminstone dubbla sin lön vid en övergång. Ba tros föredra att stanna i Premier League, trots intresse från andra europeiska ligor (The Mirror).

Bas flytt från Newcastle kommer att intensifiera de rykten som gör gällande att Andy Carroll är på väg tillbaka till Newcastle.  Carrolls relation med Newcastle är inte perfekt och vänner till anfallaren hävdar att han gärna skulle återvända till Newcastle (The Mirror).

* * *

Jonjo Shelvey kan komma att lånas ut till en annan PL-klubb. Dalglish är däremot inte beredd att låna ut Raheem Sterling, som han vill fortsätta ha nära A-lagstruppen (The People).

* * *

Liverpool, Valencia, PSG, Marseille och Lyon visar intresse för Sochauxs spelskickliga mittfältare Marvin Martin (Telefoot).