Att bli utslagna i 16-delsfinalen mot Atletico Madrid innebär uteblivna intäkter för klubben.

Det är Dom King på Daily Mail som rapporterar om de ekonomiska konsekvenserna av CL-förlusten. King uppger att Liverpool förlorade intäkter på minst £30m i och med utslagningen.

Förra säsongen fick Liverpool hela £54,7m i intäkter av CL, men då vann man som bekant i finalen mot Tottenham. Även vid en vinst mot Atletico är det förstås oklart hur långt man hade gått i turneringen, om den nu ens blir av i dessa coronatider, men klart är som sagt att man missar åtminstone £30m i intäkter . Det är inte kaffepengar – inte ens för en klubb som Liverpool – men det är rimligtvis heller inte en summa som på något sätt blir avgörande när man ger sig in i sommarens transfermarknad.

4 kommentarer
  1. Tror inte man behöver bekymra sig om detta. Pga Corona kommer nog resten av årets CL ställas in och man får ta nya tag med ny turnering till hösten. I slutändan kommer denna förlust vara utan betydelse och alla lag slutar i åttondel…

    • Visst kan det bli så att CL inte spelas klart, kanske till och med troligt som det ser ut, men LFC förlorade ändå £30m i uteblivna prispengar på att bli utslagna av Atletico. Som sagt ingen avgörande summa men jag tycker det är lite missvisande att kalla det för ”utan betydelse”. Men förstår helt klart din poäng om man sätter perspektiv över det.

  2. Blev nog lite missvisande där. Vad jag menade var att förlusten kommer bli utan betydelse eftersom inget lag lär avancera mer i turneringen. Men förlorade vi verkligen 30 mille bara på den matchen eller menar man på uteblivna intäkter om vi vunnit allt?

    • Menar bara på den matchen. Att man missade kvartsfinal. Så tolkade jag Dom Kings artikel.

Kommentarer är stängda.