Liverpool fick smaka sin egen medicin när man blev utslagna av Atletico.

De flesta var ense om att Atletico Madrid skulle passa Liverpool illa. De flesta visade sig få rätt, även om jag – med risk för att låta som en dålig förlorare – tycker att Liverpool var det bättre laget över båda matcher. Samtidigt handlar fotboll om att göra mål i rätt lägen av matcher och minimera misstag, hur man än vrider och vänder på saken lyckades Atletico bättre med de sakerna.

Atletico gjorde ett tidigt mål i Spanien – förvisso mycket flax – men likväl ett mål. I returen på Anfield blev de i princip överkörda i 90 minuter, det var en kombination av svaga LFC-avslut och storspel av Oblak som gjorde att de fick ett förlängningsspel. Även där såg Liverpool initialt starkade ut, men Adrians misstag tog musten ur hemmaspelarna. Det skapade ett stort energitapp och självklart hade Liverpool vunnit om det varit Atleticos målvakt – och inte vår – som gjort misstaget… men så var det inte. Nu är historien skriven och vår andrakeeper stod för det avgörande misstaget. Bläcket har torkat.

Jag tycker att Atletico påminde lite om när Liverpool vann CL under Rafa Benitez. Då spelade vi oerhört disciplinerat, hade några moment av mirakulöst målvaktspel (av målvakter som i grund och botten var mycket sämre än Oblak), var effektivt framåt och hade ärligt talat en hel del tur. Den säsongens Chelsea var bättre än den säsongens Liverpool och den säsongens AC Milan var mycket bättre än den säsongens Liverpool. Men who cares, vi vann CL, the winner takes it all. Precis som Atletico gjorde mot LFC nu.

När vi vann CL på ett fantastiskt men lite turligt sätt under Rafa fick vi ofta höra att vi var ovärdiga vinnare. Därför har jag inga problem att gratulera Atletico och utnämnda dem till värdiga vinnare av detta dubbelmöte. För Liverpool del gäller det förstås att studsa tillbaka så fort som möjligt när matcherna kommer igång igen, när det nu blir.