. . .

Hej alla midsommarfirare! Ni har väl inte glömt att klicka på ”Like-knappen här under och tipsat alla era snapsdrickande & sillätande Liverpool-familjer och -vänner att också hänga med?

Totaal Liverpool’s Facebooksida – Man vet aldrig när det dyker upp en överraskning [fblike url=”facebook.com/Totaalliverpool” style=”button_count” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

* * *

Har du gillat än? Inte? Men vad väntar du på?? Säg till hen i rummet bredvid medan du ändå håller på.. 🙂

* * *

Nåja, tillbaka till blogginlägget.

Jaja, vi vet vad ni tänker. Just nu så pågår Confederations Cup’s, Dam EM-turneringar, U21-turneringar och så vidare…sommaren har aldrig varit mer levande…

MEN tekniskt sett så är säsongen 2012/2013 slut, och när säsongen är slut så måste den givetvis utvärderas!

Så med inspiration av idrottsgalor har Totaal Liverpool därför haft en ytterst inofficiell och underground prisutdelning!

Må bästa man eller kvinna vinna (det rimmade ju). Lets go!

* * *

david-beckham_xa2l3d0wc42v15zhkxaad9yj4

#1

Det första priset snor vi rakt av från den svenska hockeygalans Blondinbellas vandringspokal – som går till den spelare ”som har fått stora rubriker för en begränsad prestation”.

Blondinbellas vandringspokal går till: David Beckham.
Motivering: Fransmännen jublade när Englands nationalklenod Beckham blev klar för PSG. Jublet slutade ungefär samtidigt som Beckham beträdde fotbollsplanen och även den som hade tagit sig för många glas vin insåg nog att ”Becks” numera är en totaal föredetting.

* * *

#2

Det andra priset är ett pris som samtliga spelare – förutom möjligtvis Steven Gerrard – gör sitt yttersta för att få. Det handlar om utnämningen som årets Twitterkung i fotbollsvärlden.

Årets Twitterkung i fotbollsvärlden är Joey Barton.
Motivering: Ingen annan professionell fotbollsspelare skriver lika arga, spydiga och allmänt olämpliga tweets som Barton. Det bästa är att man får intrycket av att han alltid skriver vad han tycker – oavsett om andra inte gillar att höra det.

Hedersomnämnande: Will Hughes.
Motivering: Tonåring och LFC-supporter som är underbart partisk i sina tweets. Att han dessutom har ett trollspö till vänsterfot gör att man bara vill se honom i den röda tröjan så fort som möjligt.

* * *

#3

Tredje priset är egentligen ett tröstpris. Det går till en spelare som gjort sitt yttersta för att skaffa sig en modellkarriär (att luta sig tillbaka mot) efter karriären, men som antagligen sabbat de chanserna för all framtid.

Årets modell är Phil Jones.
Motivering (överflödig):

Soccer - UEFA Champions League - Group C - Manchester United v Benfica - Old Trafford

* * *

#4

Engelska arenor är kända för sin goda stämning och sina olika (fantastiskt roliga) ramsor. Därför måste givetvis nästa pris döpas till ”Årets bästa ramsa sen Sassa Brassa Mandelmassa” och gå till…

Årets bästa ramsa sen ”Sassa Brassa Mandelmassa”: West Ham-fansens Harry Potter/Voldemort-sång till Jonjo Shelvey.
Motivering: En ramsa som lyckas bocka av samtliga punkter över vad en bra ramsa ska innehålla. Rolig, check..Smart, check…Förolämpande, check…men framförallt uppskattad av spelaren själv, check matt.

* * *

#5

Dags för ett lite mer seriöst pris. Att bli en ny bloggfavorit är verkligen inte enkelt, men i år har vi hela två stycken spelare på den här ytterst exklusiva listan.

Säsongens nya bloggfavorit #1: Tonny Vilhena
Motivering: Var inte ens född när Sverige tog VM-brons 94′ men har genom ett komplett mittfältsspel i holländska Feyenoord blivit en ny bloggfavorit.

Säsongens nya bloggfavorit #2: Florian Thauvin
Motivering: Fransosen har varit lite missnöjd den senaste tiden då han inte hade räknat med att hans nya klubb Lille skulle missa Champions League, eller att tränaren Rudi Garcia (som värvade honom) skulle flytta till Roma. Men vi har i vart fall inte varit missnöjda med hans insatser i SC Bastia den senaste säsongen. Thauvin är en snabb och superteknisk attackerande mittfältare som mycket väl kan bli den kreativa pusselbit som Lille saknat sen Hazard lämnade klubben.. om han nu stannar vill säga.

* * *

#6

Harry Redknapps vandringspokal går till den manager som kastat bort mest pengar och försätter sin klubb i en taskig sits med höga spelarlöner och allmänt överskattade spelare.

Harry Redknapps vandringspokal går till…. HARRY REDKNAPP!

Motivering: Det finns egentligen bara en person som kan få det här priset.. Harry Redknapp har ännu en gång strött pengar runt sig, och hotar ironiskt nog att lämna QPR om han inte får mer pengar i sommar. Kämpa! – som Niklas Wikegård skulle sagt!

* * *

#7

Nästa utmärkelse är också en mindre smickrande sådan. Det handlar om ”Spelar han fortfarande?”-utmärkelsen som går till den spelaren som har försvunnit helt från radarn under säsongen.

”Spelar han fortfarande?”-utmärkelsen går till Lee Cattermole.

Motivering: Brukade få rubriker för sina utvisningar och allmänt fula spel, men karma is a bitch och Cattermole har varit skadad, bänkad och allmänt bortglömd under hela säsongen.

* * *

#8

Även de utanför planen förtjänar givetvis sitt egna pris – (om vi fått välja så skulle de få en rumpvärmare i pris). De sitter ju där på bänken… i 70 minusgrader… i ur och skur, men när de väl ska in, då blir det Action!

Årets sjukvårdare/hjälptränare/assisterande går till ALLA (tappra) brasilianska sjukvårdsförare.

Motivering: Det kvittar om spelaren faktiskt kan gå av själv, sjukvårdsförarna i Campeonato Brasileiro ska ändå ta sig fram till vilket pris som helst. De är såpass heroiska i sin insats att de inte bryr sig om bilen lägger av på köpet. Formel 1, släng er i väggen!

* * *

#9

Dags för ännu ett seriöst pris, nämligen Stora journalistpriset – som går till den journalist som haft den bästa och den säkraste rapporteringen under säsongen 2012/2013.

Stora journalistpriset går till…Tony Barrett, The Times

Motivering: Times-journalisten Barrett har en träffsäkerhet i sina artiklar som få andra engelska journalister kan mäta sig med. Hans källor inom Liverpool FC är otroligt goda och det är inte mycket info som går honom obemärkt förbi. Han verkar även hänga en hel del runt klubbens olika anläggningar då man med jämna mellanrum kan få syn på honom under LFC TV’s sändningar ifrån U18-matcher med mera.

* * *

#10

Om detta varit en del av Oscarsgalan så hade vi kallat detta pris för Bästa manliga huvudroll. Men eftersom vi inte är lika insatta som Hans Viklund, så väljer vi kort och gott att kalla priset för Årets Oscar.

Årets Oscar går till Gefle IF’s tränare Pelle Olsson

Motivering: Med en fascinerande humor och skön självdistans tar Gefles-ikonen hem detta hederspris utan någon seriös konkurrens.

* * *

david-luiz-y-valderrama-juntos-fotos-graciosas-futbol-funny-soccer

#11

Ett av våra starkaste minnen ifrån VM-turneringen i Frankrike 1998 var inte Zidane’s nickmål i finalen – eller Ronaldos tv-spel dagen.. (okej då, natten) innan match….utan det var Colombias & Carlos Valderramas frisyr. En gigantisk afro som 1998 faktiskt mätte högre än självaste Empire State Building. För att hylla Valderrama så får han därför ett eget pris som vi givetvis kallar för Säsongens Valderrama

Säsongens Valderrama går till David Luiz

Motivering: Sällan har en frisyrs kvalité varit så nära den gamle colombianske hårlegenden Valderrama. Jonjo Shelvey och italienske domargiganten Colina sägs vara mäkta avundsjuka.

porqfhb0g03fn

Hedersomnämnande: Gerard Piqué

Motivering: Gjorde en omvänd Valderrama när han på en vecka gick ifrån världens mest beundransvärde person (Hålla, han har Shakira), till världens minst beundransvärde – när han rakade av sig allt hår inför CL-mötet med Bayern München. En bedrift i sig.

Vi led något oerhört med dig Shakira (och er gemensamma bebis som heter Milan). Stay Strong som vi brukar säga i Liverpool.

* * *

#12

Vem var årets absolut bästa värvning alla kategorier? Sånt bryr vi oss inte om. Vad vi däremot bryr oss om – är vem som blev den sämsta värvningen..

Säsongens sämsta värvning är Alex Song

Motivering: Han kom, han sågs, han misslyckades. Sällan har ordet ’bänkvärmare’ haft en bättre omslagspojke än Alex Song. En obegriplig värvning redan från första början – snacka om överskattad spelare!

* * *

#Vad för nummer kommer efter 12?

Motivering: Just det ja, 14.

* * *

#14

Och på den sjunde dagen vilade Gud efter allt han gjort, står det i Bibeln…men det borde inte hans lärjunge gjort. Jorge Jesus hade kämpat i ur och skur för att ta sig till Europa League-final, Portugisisk cupfinal och slagläge för att ro hem titeln i Liga Zon Sagres. Sedan gick allt käpprätt åt…ja, neråt. Så nu vill vi ge honom något att fira – och kallar därför detta pris för Jesus-trofén! Vi slänger även in en Säsongens Kejsare – för skojs skull.

Jesus-trofén går till Benficas tränare Jorge Jesus

Motivering: Så att han får vinna något den här säsongen.

Säsongens kejsare går till Julio Cesar

Motivering: Fotbollsvärldens mest naturlige kejsare. Den meriterade målvakten gjorde dessutom ett gediget gästspel i QPR, trots en usel omgivning.

* * *

#15

Sist men inte minst så har vi priset Årets Hashtag…och det går i år till: Eric Saade (!)..okej vi skojade bara..

Årets Hashtag går givetvis till –> #prayforvanpersie

Motivering: Efter Ashley Williams hänsynslösa mordförsök i vintras så var inte ett öga torrt. Vi tänker fortfarande på dig RVP!

. . .

Det var allt för den här säsongens prisutdelning! Ta det nu lugnt i regnet (för det antar vi givetvis att det gör), och glöm som sagt inte att gilla vår Facebooksida!

YNWA och Glad midsommar, Totaal Liverpool-gänget