Chelsea uppges nära att värva succéspelaren, men Liverpool ryktas också vara med i jakten.

Christopher Nkunku var en av Bundesligas absolut bästa spelare förra säsongen, då han gjorde hela 20 mål och 15 assist på 34 ligamatcher. Många trodde att han skulle flytta vidare till någon av de allra största klubbarna, men istället skrev han på ett nytt kontrakt med Leipzig.

Nkunku har fortsatt att leverera hyggligt den här säsongen. 4 mål på de inledande 7 matcherna är trots allt inte kattskit, framförallt inte då laget har gått otroligt dåligt och redan hunnit sparka tränaren.

De senaste 24 timmarna har flera rykten blossat upp kring Nkunku. Först uppgav Bild att Nkunku har läkarundersökts av Chelsea, som avser att värva honom sommaren 2023. Varför en läkarundersökning sker redan nu är oklart, men Leipzig har agerat okonventionellt tidigare på transfermarknaden, så som när de sålde Keita till Liverpool och köpte Sesko från Salzburg ett år innan han faktiskt ska genomföra flytten.

Nkunkus representanter ska också vara överens med Chelsea om kontraktsvillkoren, men RMC Sports Fabrice Hawkins betonar att ingenting är klart – och att Liverpool också är med i racet om Nkunkus signatur.

Viktigt i sammanhanget är att Nkunku har en utköpsklausul på €60m i sitt kontrakt med Leipzig. Det motsvarar drygt £52m och är givetvis ingen jättesumma för en offensiv toppspelare på dagens marknad.

Just nu framstår Chelsea som favoriter i medierna, men sådant kan förändras snabbt. Det lärde sig inte minst Tottenham-fansen i samband med Luis Diaz övergång till Liverpool…