Liverpool fortsatt kvar i mitten av tabellen efter 3-3 mot Brighton.

* * *

Matchreferat:

Liverpool såg visserligen pigga ut den första minuten, men därefter tog Brighton över. Brighton kom i anfallsvåg efter anfallsvåg mot ett passivt Liverpool, som också hade enorma problem med bortalagets presspel. Normalt sett under Klopp har Liverpool pressat sönder motståndarna och skapat tryck – nu fick man smaka på sin egen medicin av ett taktiskt väldrillat Brighton.

Redan efter några minuters spel kom 0-1-målet efter att Henderson inte klarat av att spela sig ur Caicedos press precis utanför Liverpools straffområde. Sett till matchbilden var det egentligen bara en tidsfråga innan Brighton skulle utöka ledningen och efter 17 minuter kom också 0-2-målet, då Trossard satte sitt andra mål.

Efter dryga halvtimmen slog Brighton av på takten och Liverpool kunde komma in i matchen. Hemmalaget hade också VAR-lotteriet på sin sida när FIrminos 1-2-reducering godkändes efter en hårfin onside på framspelaren Salah. Det var naturligtvis ett viktigt mål som gav Liverpool en chans att komma in i matchen på allvar.

I den andra halvleken kom Diaz in med sin fart och fläkt. Colombianen var högst involverad i 2-2-målet, där också målgöraren Firmino stod för en fin aktion. Det gav Liverpool ett momentum att byggare vidare på. I den 63:e minuten kom också 3-2-målet efter en tabbe av Brightons målvakt, men hörnmålet var en konsekvens av ett tryck mot bortalagets mål.

De sista 20-25 minutrarna var det dock tydligt att Brighton återtog taktpinnen och ingen blev nog särskilt förvånad när Trossard kvitterade i den 83:e minuten. Det var belgarens tredje mål för dagen och han var naturligtvis matchens stora spelare, förmodligen tillsammans med Alisson, vars fina räddningar gjorde att Liverpool ”bara” släppte in 3 mål.

Det var anmärkningsvärt att Liverpool inte lyckades byggare vidare på 3-2-målet på ett bättre sätt. Klopps beslut att byta in Milner och Elliott fick heller inte önskad effekt på spelet, tvärtom var känslan att laget tappade slagstyrka av dessa byten.

I det stora hela kanske 3-3 var ett rättvist resultat, men det var förmodligen snopet för båda lagen att tappa poäng sett till matchens händelseutveckling.

Spelarkommentarer:

Alisson – Stod för flera fina räddningar. Lagets i särklass bästa spelare.

Trent – Hängde inte alltid med i eget straffområde. Tillförde ett bra passningsspel framåt.

Matip – Pigg inledningsvis. Svår match, eftersom backlinjen saknade skydd från mittfältet.

van Dijk – Led också av bristande skydd från mittfältet. Olycklig vid 3-3-målet. Förlorade en del dueller mot Welbeck, vilket man inte förväntar sig.

Tsimikas(59) – Ingen jättematch, men kom i offensiva positioner. Överraskande att han inte fick 90 minuter.

Fabinho – Allmäng seg i både ben och tanke. En av hans sämre insatser i den röda tröjan.

Henderson(59) – Gav bort 0-1-målet med en felpassning precis utanför eget straffområdet. Ofta sen in i situationer. Hade nog blivit utbytt tidigare om alternativen på bänken varit bättre.

Thiago(89) – Klart bäst på mittfältet. Vann en del bollar och hade en del fina aktioner med bollen. Dock en bra bit ifrån sin toppform.

Salah – Mest aktiv av de offensiva spelarna. Tog många löpningar och initiativ, men också långt ifrån toppformen.

Firmino(75) – Två mål men inte särskilt bra i övrigt. I synnerhet i den första halvleken var han totalt osynlig.

Carvalho(46) – Fortsätter ha svårt att tillföra något från start. Bättre som inhoppare hittills.

Inhoppare:
Diaz(46) – Tillförde mycket energi och utan honom hade det nog blivit förlust. Kom dock inte till jättemånga heta chanser.

Elliott(59) – Helt okej med bollen, men snudd på oduglig utan densamma. Ibland känns det som att motståndarna bara passar och springer rakt igenom honom.

Milner(59) – Kom mycket oväntat in på vänsterbacksplatsen. Försökte men lyckades inte med något särskilt den här gången heller.

Jota(75) – Kom in i ett skede där Brighton förde spelet och var egentligen knappt involverad.

Nunez(89) – Spelade för kort tid för att kunna åstadkomma något. Måste få fler minutrar på planen för att kunna komma in i det här.