På lördagen gör Premier League comeback efter landslagsuppehållet.

För Liverpools del väntar Brighton på Anfield. Ett Brighton som nyligen tappat Graham Potter till Chelsea och ersatt honom med Roberto De Zerbi. Den sistnämnde kommer senast från en sejour i Shakhtar Donetsk, som han lämnade på grund av Rysslands invasion i Ukraina. Det är en spännande tränarrekrytering av Brighton, som därmed fortsätter att undvika gamla PL-tränarrävar för att istället ta in intressanta framtidsnamn på posten.

Med sina 13 poäng på de inledande 6 matcherna ligger Brighton faktiskt klart före Liverpool, som bara har 9 inspelade poäng på samma antal matcher.

Liverpool har som bekant haft en halvdan inledning. Faktum är att 9-0-segern mot Bournemouth och 2-1-segern mot Newcastle är lagets enda ligasegrar, utöver de två matcherna har man spelat tre oavgjorda och förlorat en.

* * *

Skadeläget:

På presskonferensen inför matchen bekräftade Jürgen Klopp att Keita, Oxlade-Chamberlain, Jones och Robertson kommer att missa lördagens match.

Jota, Nunez och Diaz är tillgängliga. Både Jota och Nunez gjorde för övrigt mål för sina respektive landslag under uppehållet.

Ramsay och Kelleher är tillbaka i träning efter skadorna. De kommer dock spela U21-matcher innan de är aktuella för A-lagsspel.

Glädjande nog är Konaté också tillbaka i full träning. Eftersom fransmannen har varit borta under en lite längre tid innan han är aktuell för startelvan.

* * *

3 nycklar till Liverpool-seger:

1) Intensitet. Liverpool måste skruva upp intensiteten och utsätta Brighton får hård press. Utan den förlorar man sin identitet och blir ett lag ”som alla andra”. Brighton är starka i bollinnehavet, men kan få svårt om Liverpool får till sitt numera klassiska Klopp-presspel.

2) Thiago. Nyckeln till ett bra bollinnehav heter Thiago. Liverpool är ett mycket bättre lag med honom än utan. Möjligheterna att kunna kontrollera matchen mot ett spelskickligt Brighton förbättras avsevärt om Thiago har slipat till formen den senaste veckan.

3) Ytterbackarna. Deras offensiva leverans har varit sämre än förväntat hittills under säsongen. Den är ytterst viktig för lagets offensiva slagkraft. Trent har varit iväg på ett aningen turbulent landslagsuppdrag, medan Tsimikas kommer att ta platsen till vänster i Robertson frånvaro. I synnerhet Trent har varit formsvag i inledningen och han får gärna börja visa sig från sin bästa sida redan imorgon, det skulle öka segerchanserna markant.