Liverpool är en av klubbarna som rycker i tonårsanfallaren.

Borussia Dortmunds blott 17-årige anfallare Youssoufa Moukoko är en av Europas hetaste unga spelare.

Idag blev Moukoko uttagen i Tysklands VM-trupp, trots att han ännu inte har spelat en enda A-landskamp. Om Moukoko åker till VM för att se och lära – eller rent av för att spela – återstår att se. Oavsett vilket är det förstås en rejäl fjäder i hatten för tonåringen att bli uttagen i en så otroligt namnstark och konkurrenskraftig VM-trupp.

Den vänsterfotade anfallaren Moukoko har gjort 6 mål och 4 assist på 13 Bundesliga-matcher den här säsongen, vilket naturligtvis är oerhört starka siffror för en 17-åring.

Det pågår flera parallella dragkamper om honom. Dels bland Europas agenturer, dels bland Europas storklubbar.

Moukoko representeras för närvarande av Patrick Williams och dennes agentur Wasserman, men flera andra agenturer försöker ”sno” honom från de nuvarande representanterna.

Moukokos kontrakt med Borussia Dortmund går ut efter säsongen. Åldern i kombinationen med utvecklingen gör att många storklubbar gör seriösa försök att signa honom. Dortmund har ännu inte gett upp hoppet om att förlänga kontraktet, men enligt Sport Bild har klubbar som Liverpool och Manchester United fattat tycke för ynglingen.

Sport Bild uppger att kostnaden för att värva honom skulle bli sammanlagt €30m. Det är visserligen ingen övergångssumma inblandad, men Moukoko har en god förhandlingssits och kräver ett fett flerårskontrakt med bonusar och så vidare.