LFC representeras av 7 spelare i VM-slutspelet.

Flera av Liverpools spelare har fått tunga besked de senaste dagarna. Thiago Alcantara, Roberto Firmino och Joe Gomez blev inte uttagna till sina respektive landslag, medan Diogo Jota tvingades lämna återbud på grund av skada.

* * *

Liverpools VM-uttagna spelare är:

Virgil van Dijk. Nederländerna har haft en mindre bra period de senaste 4-5 åren, men nu är de tillbaka i VM-sammanhang. 31 år gammal ska van Dijk leda backlinjen i ett spännande och ungt landslag.

Alisson Becker. Tillsammans med Ederson bildar Alisson världens bästa målvaktpar. Inget klubb- eller landslag har ett målvaktspar på den nivån. Hade förmodligen varit etta i alla andra länder, men kan mycket väl bli tvåa bakom Ederson i denna turnering.

Fabinho. Kanske inte heller kommer starta för Brasilien. Kan dock bli en viktig spelare att kasta in när de ska säkra segrar och kommer säkerligen få speltid, trots den stundtals mycket svaga form som han visat upp för Liverpool.

Darwin Nunez. Med sin snabbhet och målfarlighet kommer Darwin naturligtvis att få speltid för Uruguay, som för övrigt har såväl Luis Suarez som Edinson Cavani i truppen. Veteranerna är fortfarande skickliga, men de har peakat och Darwins kvalitéer behövs verkligen.

Trent Alexander-Arnold. Efter många om och men kom Trent med i truppen, mestadels eftersom Reece James missar turneringen på grund av skada. Det är uppenbart att Gareth Southgate inte har något större förtroende för Trent, som förmodligen inte kommer ges särskilt mycket speltid.

Jordan Henderson. Liverpools lagkapten är en av Southgates favoriter och en ledartyp i gruppen. Han är inte längre särskilt viktig på planen, men bedöms vara tillräckligt viktig utanför planen för att få åka till VM. Med tanke på hans ålder är det högst troligt sista gången han deltar i turneringen.

Ibrahima Konaté. Kanske den mest överraskande uttagningen. Med endast 2 A-landskamper på meritlistan blev Konaté uttagen, trots stenhård konkurrens om platserna i Frankrikes trupp. Det återstår att se om han kommer ges speltid, men oavsett vilket blir detta en rolig erfarenhet för 23-åringen.