[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Sean O’Driscoll är på väg att lämna sitt uppdrag som Englands U19-förbundskapten för att bli assisterande manager i Liverpool. 57-åringen har haft många uppdrag i lägre divisioner, men aldrig tidigare fått chansen i Premier League (The Daily Express).

* * *

Liverpool förväntas göra klart med Real Salt Lakes 17-åring Brooks Lennon under den här veckan. Amerikanen är nära att bli irländsk medborgare, vilket underlättar övergången (GOAL.com).

Liverpool har vunnit dragkampen om Barcelonatalangen Bobby Adekaynes signatur. Han ansluter på free transfer (The Liverpool Echo).

* * *

Monacos back Aymen Abdennour är det senaste namnet på Liverpools önskelista. 25-åringens agent har bekräftat att Liverpool är en av många klubbar som är intresserade (The Mirror).

Tottenham är beredda att inkludera Emmanuel Adebayor i en deal som tar Christian Benteke i motsatt riktning. Ett problem är dock Adebayors enorma veckolön på £100 000 (The Mirror).

* * *

Sunderland kommer att göra klart med Sebastian Coates för £2 miljoner under den här veckan (The Sunderland Echo).

17 kommentarer
 1. Om vi nu missar benteke, hur ser plan b ut då för oss? Higuain känns ju inte så trolig med sin höga utköpsklausul samt att han är ju något till åren väl? 28 eller så, känns ju lastgammalt hos oss.

  • Jag hade jublat om vi fick in Higuain!

  • Nej tack till Higuain, han är oerhört överskattad.

  • Johan E// Jag hade också jublat om Higuain värvats, men det lär inte ske. James Pearce på Echo fick frågan om Higuain på twitter men han har inte hört något från LFC. Han tycker det är synd, han hade gärna sett Higuain på Anfield.

 2. Fanns det verkligen inte någon mer meriterad än O’Driscoll ?

  Teams managed

  2000–2006
  Bournemouth

  2006–2011
  Doncaster Rovers

  2012
  Crawley Town

  2012
  Nottingham Forest

  2013
  Bristol City

  2014–
  England U19

  • Behöver ju inte betyda att han är sämre än andra. Lite nya idéer kanske inte är helt fel?

  • Ne,j han behöver inte vara sämre än andra. Men problemet är att han är helt oprövad på den här nivån och är lite av en chansning. Nu skall han ju förstås vara handplockad av Rodgers, men det var väl Colin Pascoe också.

  • Inte? Speglar inte ens CV ens nivå menar du?

  • Rodgers hyllade honom för sin filosofi redan 2013 och beklagade att han aldrig fått chansen på en högre nivå. Nu är Rodgers villig att ta in honom i sin egen stab. Rodgers har för mycket att förlora på att inte plocka in den han tror kommer leda sig själv och Liverpool till bästa möjliga resultat. CV kan säga en hel del men det kan också vara vilseledande. Rodgers och Pascoe tog Liverpool närmast en ligatitel utan bra CV t.ex.

  • Rodgers tror säkert på Sean O’Driscoll , precis som han antagligen trodde på Colin Pascoe. Vilket kanske inte riktigt talar för Rodgers förmåga att välja medarbetare inte alltid är den bästa.

  • Även om man fortfarande lever på hoppet att Sean O’Driscoll fortfarande är en oslipad diamant. Så kan man väl inte påstå att man blir direkt imponerad när man ser vilka klubbar han tränat.

   Tiden lär väl utvisa om Rodgers har gjort ett fynd eller inte…

  • Ja det är klart att man kan ifrågasätta erfarenheten. Tycker dock väl många avfärdar honom innan han ens fått chansen att visa vad han går för.

   Ska man vara ärlig så har väl Liverpool under Rodgers och Pascoe stundtals visat upp en fotboll med visioner samt underhållningsvärde som varit något av de bästa ett lag i PL visat upp det senaste decenniet. Jag är medveten om att vi inte vunnit några titlar under den här perioden men om man tror att det till största del beror på Rodgers och Pascoe så tror jag att man har fel.

  • Om jag har förstått saker och ting rätt så fick Pascoe och Marsh sparken för att de inte hade tillräcklig kompetens för att kunna stötta Rodgers. Trots att Rodgers måste ha ansett att de hade det. Att då åter anställa en andre tränare med ett så blygsamt CV är ett risktagande.

 3. Kan inte påstå att jag känner till O’Driscoll så speciellt mycket, men nog hade jag hoppats på en assisterande med mer rutin på hög klubbnivå. Har ju pratats om både Pako Ayestaran och Rene Meulensteen och de båda har ju varit med på hög nivå båda två. Vem vet, kanske O’Driscoll är en perfekt lösning?!

  Kalla mig gärna skeptisk men det känns ändå som att klubben efter förra säsongen först lyfte upp oss fans med ett några fina värvningar för att sedan knuffa omkull oss igen med denna anställning och ev. värvningen av Benteke.

 4. Summan som nämns för Coates, £2m, känns i underkant. Hade åtminstone hoppats på £3-4m för honom. Kanske finns add-ons? Känns rimligt att sälja honom och istället ge Illori och Wisdom chansen.

  På vänsterback räknar jag med att Enrique säljs, och där vore det väldigt kul att se Augustinsson som back-up och konkurrens till Moreno.

 5. En annan grej, som jag tänkt lite på. Och jag inser att många kommer tycka detta är konstigt, eftersom spelaren i fråga varit väldigt dålig under stora delar av förra säsongen.

  Men, jag har en tanke om att Lovren kan komma att bli väldigt bra för oss fortfarande. Han kom snett in i förra säsongen och kom inte riktigt in i försvarsspelet. Men jag tyckte mig ändå ser några tendenser som var lovande och kan han bara spela in sig i försvarsspelet så ser jag möjligheter för honom. Han har huvudspelet, styrkan och är relativt snabb ändå. Sen är jag medveten om att han orsakade många baklängesmål, och såg allmänt darrig ut allt för ofta.

  Jag diskuterar gärna kring honom, och är absolut inte beredd att döma ut honom som spelare i Liverpool….än!

  • Liverpools backlinje är ett mysterium. I princip samtliga backar blandar prestationer som är fågel eller fisk, vilket leder till en stor osäkerhet.

   För tillfället verkar vi inte intresserade av att göra någon profilvärvning på mittbacken vilket inte handlar om att våran backuppsättning är tillräckligt bra utan snarare om att vi måste prioritera våra resurser. En bidragande orsak är förmodligen också att vi inte har lyckats identifiera prisvärda förstärkningar som är tillgängliga.

   Den första att skriva in i en backlinje just nu är den nyligen värvade högerbacken Clyne. Övriga 3 känns lite som ett lotteri hur de kommer prestera tyvärr. Det viktigaste tror jag är att vi hittar en kontinuitet med 4 backar som i princip alltid spelar som får en chans att spela ihop en trygghet och bygga upp sitt självförtroende tillsammans.

   Jag har inte räknat ut varken Lovren, Skrtel eller Sakho men det är aningen problematiskt att vi inte har en given rangordning i laget. Även Moreno är ett oskrivet kort för vad hans Liverpool framtid kommer ta vägen.

Kommentarer är stängda.