[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpool kan komma att försöka inkludera spelare i en deal som tar Christian Benteke till klubben. Fabio Borini och Rickie Lambert är spelare som nämns i sammanhanget (The Independent).

Manchester City förväntas lägga ett nytt bud på Raheem Sterling vilken dag som helst (The Independent).

* * *

På måndagen anländer Nathaniel Clyne till Merseyside för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen och därefter skriva på ett 5-årskontrakt med Liverpool (The Liverpool Echo).

Liverpool har beslutat sig för att inte fullfölja intresset för Carlos Bacca. Colombianen var en intressant spelare för Liverpool, men i slutändan var man inte villiga att betala €30 miljoner för en spelare som fyller 29 år i september. Istället är Bacca överens med Milan och kommer av allt att döma att skriva på för Milanoklubben inom kort (The Liverpool Echo).

Christian Benteke är fortfarande den anfallaren som Liverpool helst vill värva och man hoppas fortfarande kunna hitta en kompromiss med Aston Villa. Om Birminghamklubben vägrar sänka sin prislapp är Salomon Rondon ett alternativ för LFC (The Liverpool Echo).

* * *

Liverpool, Arsenal och Totteham var några av många klubbar som hade scouter på plats i U21-EM-semifinalen mellan Portugal och Tyskland (O Jogo).

* * *

Liverpool och Manchester United är intresserade av Aymen Abdennour (L’Equipe).

West Ham försöker signa Abdennour men är ännu inte överens med Monaco. Milan är också intresserade (Sky Italy).

* * *

Liverpool fortsätter att pusha för Denis Cheryshev (TMW).

* * *

Marc Bartra övervägde att lämna Barcelona, men har beslutat sig för att stanna i klubben (Marca).

18 kommentarer
 1. Trist med Bacca, kul med Clyne, trist med Benteke!

  • Du glömde trist med Cherysev

  • Kan alldeles för lite om Cherysev för att uttala mig, men det säger väl en del.. Voronin 2.0?

 2. Håller med! Trist att första valet är Benteke och därmed så försvann Bacca till Milan. Clyne kommer bli bra, riktigt bra!

  • Ja Clyne blir nog bra. Fast det sa jag om Moreno också…men kanske detta året är hans!

 3. Grabbar nu skall vi se det ur det posetiva , vårat fönster hittils är underbart och jag är säker på att vi kmr stå där med en fin striker när det är över., kanske någon vi inte ens trodde

 4. Okej, med Firmino Clyne och Milner klara(peppar peppar, Clyne) har Liverpool redan gjort ett godkänt fönster med Liverpool mått mätt. Nu när det ryktas om bänknötaren Hernández från utd känner jag mig, jag är förvånad själv, konstigt nog glad över ryktet.

  Hernández har alltid varit en spelare jag varit lite orolig över att möta, han kan blixtra till och med Coutinho och Firmino att servera passar så är det som Ronaldinho säger; kan man inte göra mål då kan man inte göra mål någonstans.

  Så om Liverpool skulle lägga Hernández till värvningarna samt plocka in en defensiv spelare, som iallafall kan konkurrera om en plats i baklinjen, gärna mer, så är jag nöjd, då har Liverpool gjort en mycket bra fönster.

  Ett sådant fönster hade varit otroligt viktigt för klubbens anseende runt om i Europa.

  Benteke har jag känt mig skeptisk till sedan ryktet började cirkulera, jag är orolig över att detta är ytterligare suspekt BR värvning som så många gånger förr. I så fall hade varit mer ekonomiskt att lägga pengarna på gratis matchbiljetter några omgångar. Så snälla, bevisa mig otroligt fel eller lägg ner honom.

  Att Liverpool gav upp kampen av Bacca tycker jag är synd men sunt, när allt kommer omkring är det inte värt att betala 30m€ för en spelare som är 30 år, samt dessutom konkurrera med en annan klubb och färsöka ”övermatcha” den andres personliga ersättningar. Bacca är en spelare jag tror hade passat Liverpool som handen i handsken men inte under dessa omständigheter.

  Om någon med bra input om Abdennour och Cherysev kan dela med sig om den vore det guld, kan ingenting där.

 5. TL: Vad vet vi om det ryktade ägarbytet? Är ryktena för lösa för att ens nämnas här?

  • Ägarbyte…. whaat?

   Har det inte kommit några uppgifter om vilken som blir Rodgers nya högra hand?

 6. Många hemsidor som
  Skriver om higuain till Liverpool!!!!

  • Aa men har du hittat någon trovärdig? Vore ju onekligen väldigt kul! Men prislappen verkar brutal, kanske man kan skicka Balotelli och Borini i motsatt riktning.

 7. Vill inte ha Higuain tycker han är överskattad. Jävligt synd vi inte kunde få in Vietto eller Dybal!

  • Higuain är brutalt bra. Har väl levererat mål precis hela tiden i sin karriär? Tycker inte riktigt vi i Liverpool sitter i ett läge där vi kan döma ut en av Europas (världens?) bästa avslutare.

   Men det är bara mina tankar.

   Skulle bli överlycklig av att få se Higuain i Liverpool istället för Benteke 🙂

 8. Konstigt att vi som enda topplag inte ska ha en targetspelare längst fram.

  Chelsea – Costa centertank
  ARS – giroud
  United – rvp/fellaini/Rooney
  Tottenham har kane
  Swansea hade/har Bony/gomis
  City säger ni, aguero är inte stor men plockar ner bollar Suarez-style.
  Kan vi få in en ny suarez, toppen!

  Summan av detta känner jag är att Benteke mycket väl kan passa vårt spel, men en förutsättning för att vi ska lyckas göra fler mål i år måste vara mer löpningar in i offensiv Box.
  Ser vi dessutom vilka mål Benteke gör kan väl alla bara lägga ner jämförelserna med Carroll.

  • Point taken! Men varför har det funkat så illa med dessa spelartyper i LFC? Jo för att våra ytterforwards i 4-3-3 är mer mittfältare än anfallare. Mer kreatörer än avslutare. Med tex Firmino o Ings på kanterna skulle man få ut mycket mer av en stor stark spelare i boxen. Men om tanken är att spela tiki taka, med stort bollinnehav och finsnickra sig igenom motståndarnas försvar är Benteke en dålig lösning. Hans passningsspel är långt ifrån bra, han är inte heller nån specialist på att ta löpningar i djupet för små instick… Frågan är om Rodgers kan anpassa sin taktik så att det funkar bra med Benteke. Jag är tveksam…

  • Oliver: Det är klart att de andra lagen har targetspelare längst fram när du ändrar definitionen så drastiskt. Suarez gick oftast inte in i luftduellerna, men var stark med bollen längs gräset. Bentekes spetskompetens ligger i luftpastejerna, utan luftspelet hade han aldrig varit en toppspelare. Sedan är han förstås inte oduglig i övriga delar av spelet heller, men han är är ingen fantastisk avslutare, eller en särskilt bra djupledslöpare, eller en bra passningsspelare, eller duktig i 1-mot-1-situationer.

   Ett illavarslande tecken hos Benteke är att han oftast är fullständigt urusel i Belgiens landslag, vars spelsätt påminner en del om Liverpools. Han är statisk och rör sig inte tillräckligt mycket. Efter den senaste landskampen blev han söndersågad och förväntas bli bänkad i nästa landskamp. Då kommer antagligen Origi att ta hans plats.

  • Skillnaden på dessa och centertanks är att de hanterar så mycket mer än bara det.

 9. Gällande målfarligheten känner jag att det inte går att argumentera emot Benteke.
  På 89 PL-matcher har han gjort 42 mål och 8 assist, på sina 18 landskamper har han gjort 6 mål. Bättre målsnitt i landslaget än alla övriga Belgiska forwards.

  Dock håller jag med om att passningsspelet kan förbättras.
  Söker Liverpool en forward som ska ta alla korta löpningar där tanken är att göra mål på instick går det heller inte att köpa en 1,90m-kille, det säger sig självt.
  Då måste det bli ett inköp av någon ”liten” som har snabbhet som kännetecken.
  Men är inte risken att motståndarna läser sönder spelet när det inte finns några andra alternativ framåt än instick?

  Jag skulle iofs kunna argumentera att Firmino/Sturridge blir våra forwards i en 4-1-2-1-2 uppställning och laget istället förstärks på andra positioner, exempelvis dm/vb/mb.
  Moreno är lovande, absolut. Men defensiven som han visade upp under förra säsongen är inget jag vill fortsätta se. Förhoppningsvis blommar han ut i år, men annars kommer det kosta många poäng att ha honom som vb en säsong till.

  Allt tror jag handlar om att förstärka där det mest behövs, Liverpool är inget färdigt lag som ex. Chelsea där de bara behöver förstärka med spets på 1-2 positioner.
  Liverpool måste enligt mig förstärka laget så att de orkar kämpa på flera fronter och konstant höja lägstanivån.

Kommentarer är stängda.