Ganska många rykten i dagens engelska tidningar.

Enligt The Times har Liverpool erbjudit Portsmouth £2 miljoner för Sylvain Distin. 31-åringen betraktas som en ersättare till Sami Hyypiä. Som de flesta kanske vet är han främst mittback, men kan även spela vänsterback.

Enligt Daily Mail är Chelsea beredda att bjuda £17 miljoner för Glen Johnson och således sno högerbacken framför Liverpools ögon. Det skulle vara andra gången på kort tid som ekonomiskt starkare konkurrenter gör så, med tanke på att Gareth Barry gick till Manchester City. Ryktet känns dock lite märkligt, eftersom det var mindre än två år sedan som Chelsea sålde Johnson till Pompey för bara £4 miljoner, samtidigt som de redan har en bra högerback (José Bosingwa) i truppen.

Flera tidningar skriver att Manchester City är intresserade av Alonso, samtidigt som Real Madrid är fortsatt intresserade. Jag tror inte att Liverpool är beredda att sälja Alonso till City, eller att spanjoren vill gå dit, men deras intresse kan i bästa fall tvinga Real Madrid att höja sitt bud, vilket förstås vore välkommet. Real Madrids första bud sägs ligga på £20 miljoner.

Flera engelska tidningar rapporterar att Benitz är intresserad av Middlesbroughs mångsidige mittfältare Gary O’Neil. Om man ska tro tidningarna anser Benitez att 26-åringen vore en lämplig breddspelare, som säkert inte kostar så mycket heller. Men vore det inte vettigare att ge Jay Spearing en ärlig chans istället?

Slutligen har det åter igen börjat ryktats om min favorit Tuncay. I stort sett alla de engelska tidningarna skriver att han är intressant för Liverpool. Övergångssumman varierar mellan £5 miljoner och £8 miljoner. Så här säger Tuncay själv om Liverpools intresse: ”Yes, I’ve heard something about that, but nothing official has arrived to me. Of course I would like to play for a big club.”