Senaste nytt

Den utlånade guldgruvan

Liverpool kan håva in storkovan för sina utlånade spelare.

När Rafa Benitez bossade Liverpool var han oftast beroende av pengar från försäljningar för att kunna köpa spelare. Det är inte dagens manager Jürgen Klopp – men faktum är att tysken inte ens behöver sälja spelare som ingår i truppen för att få in stora pengar. Flera av Liverpools utlånade har nämligen gjort succé i sina klubbar och attraherar stort intresse runtom i Europa.

Här är de hetaste utlånade spelarna just nu:

Marko Grujic, 23 år, Hertha Berlin
Marknadsvärde: £25-35 miljoner
Kommentar: Har gjort stor succé i Bundesliga, där coachen Pal Dardai har kallat honom för ”den nya Stefan Effenberg”. Serben kombinerar fysik med ett gediget tvåvägsspel, och har blivit en ryktenas man. Klubbar som Bayern München och Atletico Madrid uppges vara intresserade av att köpa loss honom i sommar.

Harry Wilson, 22 år, Derby County
Marknadsvärde: £20 miljoner
Kommentar: Många vill se Wilsons farliga vänsterfot i LFC, men exempelvis pålitlige Neil Jones på GOAL uppger att en försäljning inte kan uteslutas. Prislappen ligger på respektabla £20 miljoner, men bör inte vara några större problem att matcha för många mindre PL-klubbar.

Ryan Kent, 22 år, Glasgow Rangers
Marknadsvärde: £7-12 miljoner
Kommentar: Yttermittfältaren har varit utlånad till flera klubbar under de senaste åren – med varierad framgång. Nu gör han succé i Steven Gerrards lag, men kommer knappast få chansen i LFC. Enligt Liverpool Echo vill klubben ha £12 miljoner vid en försäljning, men frågan är om man verkligen kan få den summan. Undertecknad tror mer på £7-8 miljoner.

Taiwo Awoniyi, 21 år, Mouscron
Marknadsvärde: £10-15 miljoner
Kommentar: Har inte fått arbetstillstånd i Storbritannien hittills och kommer förmodligen inte få det i sommar heller. GOAL uppger att Schalke är intresserade av honom och att LFC kan komma att sälja. Unga anfallare som gör mål är självklart attraktiva på marknaden.

Nathaniel Clyne, 28 år, Bournemouth
Marknadsvärde: £15 miljoner
Kommentar: Pålitlig högerback som oväntat lånades ut i januari. Enligt GOAL vill LFC ha £15 miljoner för honom, vilket verkar vara en rimlig summa om man sätter hans kapacitet i relation till erfarenheten, åldern och skadehistoriken. Väldigt troligt att många klubbar på undre delen av PL-tabellen vill signa honom.

* * *

*Notera att Danny Ings är utlånad till Southampton, men att de har en obligatorisk köpoption på £18 miljoner + eventuellt £2 miljoner i prestationsbaserade tillägg.

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Kommentarer

 1. Cdouf

  Hade verkligen inte blivit glad om klubben skulle sälja Grujic eller framförallt Wilson. Wilson för 20 känns värdelöst när man fick 18(?) ifrån Ibe.

  Nej, hoppas verkligen på Wilson nästa säsong. Men visst är väldigt tight om platser.

  1. jackhysell

   Jag håller helt med! Jag oroar mig för att typ alla offensiva spelare som ryktas med oss är just vänsterfotade. Fekir och Pepe är de jag kommer på just nu. Vad som saknas är någon som kan täcka upp på Manes kant. Mane har ju visat sig vara väldigt giftig i Firminos roll. Så jag skulle nog värdesätta en riktigt bra backup för Mane så han kan flytta in centralt när vi ska vila Firmino.

   På Salahs kant finns redan Shaqiri och även den utlånade Wilson, som även spelat centralt mittfält för Derby.

Laddar...