Semifinal i Champions League, Barcelona-Liverpool, det är verkligen en stormatch som väntar på onsdag. Ett formstarkt Liverpool ska åka till Spanien och försöka få med sig ett bra resultat hem från Camp Nou. För att få en inblick i hur bra säsongens Barcelona är har vi varit i kontakt med Marcelo Fernández Figueroa(@marceloff82), som jobbar för Strive sport och dessutom dykt upp i EuroTalk vid några tillfällen under säsongen. Han berättar här om vad vi har att vänta oss på onsdag:

1. Barcelona har i stort sett redan avgjort ligan, man leder i skrivande stund med nio poäng. Hur bra tycker du att La Liga varit i år? Har Barcelona varit väldigt bra eller konkurrenterna svaga?
Barcelona har varit solida i år plus att de har Leo Messi. Givetvis inte samma sprakande anfallsfotboll som vi är vana vid men Valverde ger laget något annat. För mig var det upplagt för Atletico Madrid inför säsongen i och med tränarbyte i Real Madrid och Barcelonas status inför. Båda Madrid-lagen har varit svagare i år. Sedan tycker jag mittenskiftet i Spanien blivit bättre.

2. Hur skulle du beskriva Barcelonas sätt att spela under Valverde?
Mer defensiv balans. Där han vill ge laget en defensiv struktur för att sedan släppa loss individualisterna i anfallsspelet. Bland annat har han hittat en metod att frigöra Messi i försvarsspelet genom att försvara i ett 4-4-2. Bland annat har han höjt Albas offensiva spel, där hans samarbete med Messi är letal. Jag tycker också han gett laget ett bättre djupledsspel.

3. Vilka svagheter finns det i det här laget?
Svagheterna tycker jag är få. Det skulle i sådana fall vara hur de försvarar sig mot snabba omställningar som är Liverpools signum. Där kommer de få en rejäl utmaning.

4. Coutinho lämnade oss för Barcelona i januari i fjol, men verkar inte ha lyckats fullt ut i La Liga, hur skulle du sammanfatta hans tid i Spanien hittills? Tror du han är kvar i klubben nästa säsong?
Coutinho har haft det svårt. Jag skulle beskriva hans tid i Barcelona som medioker. Bara för att du är en teknisk spelare i England betyder det inte att du är det i Spanien. Väldigt oklart om han är kvar. Personligen skulle jag sälja honom om de får in ett bra bud

5. Leo Messi är såklart den stora stjärnan i Barcelona, men är det någon annan spelare i laget du skulle vilja lyfta, som inte får de stora rubrikerna?
Busquets är en spelare som förtjänar att hyllas men även Gerard Pique. Mittbacken har för mig tillsammans med Van Dijk varit de bästa mittbackarna denna säsong. Den kampen dem emellan blir spännande att se.

6. Hur tror du att matchbilden kommer att bli på onsdag?
Jag tror vi får se ett Barcelona med stort bollinnehav medan Liverpool kommer jobba med sitt presspel för att kontra.

3 kommentarer
  1. Jag är rädd för att vi kommer ätas upp av deras anfall med tanke på TAA, och om det blir Lovren/Matip.

    Messi, Suarez, Alba, Raketen, Kotten/Dembele… Mardrömslag.

    • Frågan är hur vi ställer upp där bak? Matip och VVD är båda över 1,95 meter långa men Barcas anfallare är små och snabba. Kanske bättre med Lovren som är en tuffare mittback än Matip men då finns det stora risker för en dålig passning eller en onödig varning osv.
      Tror inte Gomez är aktuell än tyvärr.

    • Gomez änsålänge fläckfri men vart är VAR och vart fan är domaren?

Kommentarer är stängda.