Liverpool överväger att köpa Steven Defour för £10 miljoner sedan Manchester Uniteds intresse för mittfältaren svalnat, uppger GOAL.com.

United har visat intresse för Defour under två års tid, men de har på sistone indikerat att de sannolikt inte kommer att följa upp sitt intresse med ett bud i sommar.

23-åringen kommer att lämna Standard Liege efter den här säsongen och nu framstår Liverpool som ett av de hetaste spåren. Defours agent har varit i kontakt med Benfica, men också med Damien Comolli.

Comolli och Kenny Dalglish vill tillföra kreativitet till Liverpools mittfält och har identifierat Defour som en av kandidaterna.

Defour har tidigare varit skeptisk till att flytta till Liverpool, eftersom han har haft en ambition om att flytta till United, vilket ju en flytt till Liverpool skulle omöjliggöra. Men, Defour har blivit imponerad av Liverpools framsteg under Dalglish och är numera betydligt mer positivt inställd till en flytt.

”Liverpool are now a different club to last year,” sa en anonym källa till GOAL.com. ”Defour could really thrive and achieve his goals at Liverpool – and he is the kind of player they want to sign now,” fortsatte källan.

Defour passar in i Liverpools nya strategi, som går ut på att köpa unga spelare och klubbens beslutsfattare betraktar hans prislapp på £10 miljoner som attraktiv.

* * *

Kommentar: Jag tycker att Steven Defour är en skicklig spelare, men ändå inte värd att satsa på framför de många andra spelskickliga mittfältarna som går att rekrytera för ungefär samma summa. Defour besitter flertalet goda egenskaper; han är spelskicklig, hyfsat mångsidig, en ledartyp, smart rörelsemönster och ganska målfarlig. Men hans svåra skador (ja, skador, inte skada) gör honom till en allt för stor chansning – precis som Alberto Aquilani var när Liverpool värvade honom. Jag är mycket skeptisk till att värva spelare med så lång skadehistorik. Premier League är som bekant världens mest fysiska liga och skaderisken minskar inte av en flytt till England. Det vore desto mer lämpligt för Defour att flytta till t.ex Benfica, som ju också uppges vara intresserade av hans tjänster.