Som första icke-rumänska rapportör kan jag meddela att rykten i Rumänien gör gällande att Liverpool visar stort intresse för Steaua Bukarests långa mittback Florin Gardos, 22.

ProSport skriver att Steaua kommer att sälja Gardos, som tidningen menar är ligans bästa mittback, i sommar. De klubbar som visar störst intresse är Bayern München och Liverpool. Bayern har scoutat honom intensivt under säsongen, och till deras förvåning har han inte bara spelat bra som mittback, utan även som defensiv innermittfältare. Bayern är beredda att betala 5 miljoner euro för Gardos, men Steaua hoppas på 7 miljoner euro. Detta kanske inte är orealistiskt, då Liverpool också visar stort intresse; Damien Comolli har personligen scoutat Gardos och är mycket intresserad av att signa honom, hävdar ProSport.

Den hela 195 centimeter långa Gardos har som bekant stött på riktigt bra motstånd i Europa League; då han bland annat mött Liverpool och Napoli, och han har dessutom debuterat i Rumäniens A-landslag.

Rumänska källor beskriver Gardos som en mycket vältränad spelare med bra inställning och som är urstark i luftrummet, läser spelet bra, samt har helt okej teknik. Han är dessutom uttalad Liverpool-supporter.