[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Som lovat kör vi ett nytt inlägg för Deadline Day.

* * *

Idag kör vi senaste uppdateringarna högst upp och i röd text.

* * *

Då var det klart för den här gången. Det blir ingen Konoplyanka eller någon värvning alls för Liverpool i januari. Tack alla som har följt bevakningen. Totaal Liverpool kommer givetvis utvärdera det som (inte) har hänt och vad detta betyder för framtiden. Jag hoppas vi syns i kommentarsfälten framöver!

/Pelle & Jesper

* * *

* * *

* * *

FÖNSTRET ÄR STÄNGT! Fick Ian Ayre igenom pappren till FIFA? Det är frågan alla Liverpoolsupportrar undrar nu..

* * *

The Mirror uppdaterar:

It remains in the balance. But at this stage, we have to believe it will happen.

Independent skriver också att FIFA har problem med datasystemet som har hand om alla övergångar, och därför kan stängningen av fönstret fördröjas något.

Fifa have confirmed that their TMS system, used to complete all moves worldwide, is encountering a few gremlins that could result in a few deals being delayed beyond the 11pm deadline. As a result, they could allow moves to go through beyond the cut-off, which comes in 40 minutes! Maybe this guy is behind the fax machine..

* * *

* * *

Den ukrainska twitteranvändaren @kudzza (från Dnepropetrovsk) twittrar på ryska att Konoplyanka håller på och signerar kontraktet med Liverpool.

* * *

BREAKING NEWS:

Våra kära vänner på Tribuna skriver nu att Konoplyanka till Liverpool är en done deal, och att Dnipro och Liverpool nu är överens om de £3 miljonerna i bonus som man tidigare var oense om. Spelaren kommer bli officiellt klar inom en timme. Källan de hänvisar till är chefredaktören för hemsidan fotball.ua, Kryzhanovsky. En källa som även vår tidigare vän Alex Proshuta hänvisar till.

* * *

Tiden börjar rinna ut, men lösa rykten hävdar att Konoplyanka kommer att bli officiell innan klockan 22 svensk tid. På inslagen väg så har en okänd basketjournalist i Ukraina twittrat följande…(ha saltkaret redo nu)

* * *

I brist på Liverpoolnyheter så är det nu OFFICIELLT att Kim Källström är klar för Arsenal på lån.

* * *

Våra vänner på Tribuna fortsätter att ge oss den senaste infon kring Konoplyanka-dealen och skriver nu att ukrainaren har klarat sin läkarundersökning med Liverpool. Det enda hindret som står i vägen för en övergång är just nu agentproblem, eller snarare förekomsten av för många agenter i dealen, där alla naturligtvis vill ha så stor del av kakan som möjligt. 

* * *

* * *

Den senaste timmen så rapporterade Sky Sports News att Liverpool var intresserade av att låna in Tottenham’s ytter Nacer Chadli. Detta har dock avfärdats av pålitlige Tony Barrett som säger ”Liverpool have no interest whatsoever in Nacer Chadli” på sin Twitter.

* * *

* * *

Den ukrainska källan Tribuna rapporterar att Dnipro inte är särskilt imponerade över Liverpools bud på Konoplyanka. Liverpool vill köpa loss Konoplyanka för en summa som kan stiga till 15 miljoner euro om samtliga bonusar aktiveras. Detta handlar om exempelvis Liverpool kvalificerar sig till Champions League och om/när spelaren har representerat LFC i 50 matcher. Dnipro vill bli garanterade hela summan istället för att några andelar endast ska aktiveras vid särskilda omständigheter.

* * *

På dagens presskonferens fick Brendan Rodgers en fråga om Konoplyanka. Managern svarade: – There is no update. There is obviously an interest in the player but there is no update.

– We’ll see how it goes but obviously it is complicated. The staff that are over there have done brilliant work in terms of giving us every chance of getting the player. – It has all happened very quickly and the timeline on everything always makes it tight. But we’ve had a list with a number of players on it and we’ll see how it all develops.

Rörande en eventuell övergång sa Rodgers: – It’s not just for now, it’s for the future as well. We are still in the middle of building here and growing a group. We will need a number of players. – I’m very happy with the group I have. If it doesn’t work out and we don’t get anyone in then we’ve shown over the course of the season that this is a team that is ready to fight all the way. But let’s hope something can happen.

* * *

På annat håll har Fulham bekräftat att Kostas Mitroglou är klar för spel i klubben. Det förekom som bekant rapporter om att West Ham försökte snuva Fulham på den ytterst målfarliga grekiska anfallaren, men det blir alltså spel i Fulham för Mitroglou.

* * *

The Liverpool Echos James Pearce hävdar följande att Liverpool fortsatte förhandlingarna med Dnipro under morgonen, då man försöker signa Konoplyanka för £15 miljoner. Parterna är oense om betalningsstukturen, vilket handlar om hur mycket Liverpool ska betala omedelbart respektive på avbetalning. Däremot kommer inte kontraktet med Konoplyanka att utgöra ett problem för LFC, då man knappast hade kommit så här långt i övergångsprocessen utan någon form av överenskommelse med ukrainarens agent rörande spelarens lön, menar Pearce.

Kono

Liverpool kommer att tillmötesgå Dnipros krav på £15 miljoner i övergångssumma för Konoplyanka. LFC behöver även acceptera spelarens lönekrav på omkring £100 000 i veckan för att en övergång ska kunna bli av. Ian Ayre har tagit sig till Ukraina för att förhandla med Dnipro, medan Konoplyanka är på lagets träningsläger i La Manga, Spanien. Samtidigt verkar Tottenham inte längre vara med i racet om Konoplyankas signatur (The Daily Mail).

Liverpool vill signa Konoplyanka under fönstrets sista dag. Ayre befinner sig fortfarande i förhandlingar med Dnipro rörande en övergång för £15 miljoner. Det blir dock ett race mot klockan för LFC, med tanke på att fönstret snart stänger (The Liverpool Echo).

* * *

Porto är beredda att sälja Eliaquim Mangala och Fernando till Manchester City för sammanlagt £35 miljoner. Egentligen vill Porto behålla duon, men de behöver pengarna och vill gärna sälja om de får hela summan på en gång. Det är oklart om City är beredda att betala den stora summan, med tanke på att Fernandos kontrakt går ut efter säsongen. Om Mangala skriver på för City skulle det kunna möjliggöra att Joleon Lescott hamnar i West Ham (The Daily Mail).

Chelsea och St Etienne är överens om en övergångssumma på omkring £12,5 miljoner för Kurt Zouma. Ett personligt telefonsamtal från José Mourinho fick tonåringen att vilja flytta till Chelsea (The Daily Mail).

* * *

Dimitar Berbatov ser ut att lämna Fulham innan fönstret stänger. En återkomst till Tottenham är en möjlighet för bulgaren (The Daily Mail).

Berbatov vill gärna återvända till Tottenham, men även Besiktas är intresserade av hans tjänster (The Telegraph).

* * *

Julian Draxler vill gärna flytta till Arsenal, men London-klubben är inte beredda att matcha Schalkes prislapp på omkring £37 miljoner, vilket utgör ett hinder för att en övergång ska kunna bli av. Samtidigt undersöker Arsenal möjligheten att kunna låna in en offensiv spelare – där är Alvaro Morata, Miroslav Klose och Cristian Tello spelare som de kikar på (The Daily Mail).

Arsenals styrelse har gett klartecken att köpa loss Draxler för £37 miljoner – men Arsene Wenger vägrar göra detta då han anser att det är ett överpris för den unga tysken (The Mirror).

* * *

West Ham är fortsatt ivriga i sin jakt efter en ny anfallare. Nu gör man ett seriöst försök att ’sno’ Kostas Mitriglou från Fulham. De sistnämnda är nämligen överens med Olympiakos om en prislapp på £12,4 miljoner men nu har West Ham gett sig in i leken. West Ham finansierar köpet genom att sälja Mo Diamé till QPR och Modibo Maiga till St Etienne (The Mirror).

Lewis Holtby är nära att flytta till Fulham på lån (The Mirror).

Crystal Palace har vunnit racet om Tom Ince. Han ansluter på lån till sommaren. Detta möjliggörs genom att Palace betalar Blackpool en låneavgift på £1 miljon (The Mirror).

* * *

Lazios stjärnmittfältare Hernanes är nära en flytt till Inter. Spelaren har en överenskommelse med Inter, men klubbarna är ännu inte helt överens om prislappen. Inter har erbjudit 16 miljoner euro, medan Lazio kräver 20 miljoner euro (Sky Italy).

* * *

Många PL-klubbar är intresserade av MK Dons tonåring Dele Alli. Tidigare under säsongen scoutade Brendan Rodgers 17-åringen på plats och nyligen såg scouter från Manchester United honom i en match mot Carlisle. MK Dons vill ha mer än £2 miljoner för Alli, vilket många scouter anser vara ett överpris (The Daily Mail).

66 kommentarer
 1. Låter som en väldigt hög ingångslön ändå.

 2. Styr upp detta i dag nu. Tror han skulle bli en bra signing. 15 för konoplyanka låter väl rätt rimligt också. Vad man läst om honom och det man sett i landslaget ger stora förhoppningar. Att han skulle kräva £100 000 i veckan tror jag är ren bull. Läste någonstans på Twitter att hans lön nu är runt £15 000 i veckan och det är bara Daily Mail som hävdar att hans lönekrav är så höga. Skulle tippa på att han får runt 50-60 000 om han kritar på och det kommer han vara mer än nöjd med. Att Liverpool, som jobbat stenhårt med att skära ner på lönekostnader, skulle ge honom 100 000 finns inte på världskartan. Fick vi in en DM idag också så skulle det verkligen vara löken på laxen. Tyvärr känns det som att hoppas på för mycket.

 3. Vilken dag det blir! Måste iväg å köpa pilsner för att sedan under de sista timmarna sitta klistrad ! Vilka har de bästa livesändningarna? Sportbladet är ju alltid roliga och kolla på men tänkte om ssn har något ? Måtte Kono komma!

 4. Konoplyanka ska vara klar runt 16 och 60 000p i veckan 4,5 år 🙂

  • Olof

   Vilken källa har du på att han är klar.

 5. Fan vad gott! Precis vad vi behöver!! En klasslirare till:)

 6. Om nu det landar på runt 16 så undrar man ju nästan än mer vad som hände med Salah där summorna det talas om var betydligt lägre.
  Förvisso så skiljer det ju cirka 3 års erfarenhet mellan de två spelarna, kanske där som de extra miljonerna läggs till?

  • Eller så valde Salah pengarna och bänken….

  • Man hoppas ju att det bara var en rökridå

  • Det jag har läst om det du frågar är att Kono inte var tänkt förän till sommaren, men när Salah inte kom så ’tvingades’ man gå för Kono redan nu.

   Tanken var väl att man skulle få Salah för ca 8-10 miljoner pund och sedan gå för Kono i sommar och inte behöva betala ca 16 miljoner pund för honom då hans kontrakt skulle vara inne på sitt sista år.

   Kan lika gärna vara skitsnack, men låter hyfsat rimligt i mina öron.

  • Låter som något som jag kan köpa Robin. 😀

  • Känns isf rätt bra, innebär att vi kommer att få se ytterligare en offensiv värvning av högre kaliber.. Med möjliga CL-pemgar så kanske det böir något tungt namn, har vi isf bredd offensivt som de andra topplagen!

 7. Ukrainska nyheter och en privat kontakt från England. Men det ska ju skrivas under först… Fråga Tottenham angående Willian

 8. Tar kono alla dagar i veckan före ”mido” haha! Hoppas vi får plankan!

 9. Va tycker ni om Källström till Arsenal ryktena då? 🙂

  • Typ det bästa jag hört! Har en vän som häller på Arsenal och jävlar vad han ska få höra om den där övergången om det händer:) haha!!

  • Frågan är väl om Källström kommer att få någon speltid överhuvudtaget i Arsenal?

 10. Det kan verkligen inte bli mer himmel eller helvete idag

 11. Det snackas flitigt om potentiella lån för DM innan fönstret stänger på twitter, ett namn som jag såg som jag tidigare gav som förslag var Alex Song. Inget konkret alls, men jag skulle gärna se honom om det blir 6 månader + köpoption till vettigt pris i sommar.

  Speciellt nu när City verkar haffa Reges och M’vila av allt att döma inte verkar vara aktuell konstigt nog. Ser hellre Song än Nigel De Jong på lån om det står mellan de två.

  • Fast varför skulle Milan vilja låna ut De Jong?

  • Ja du det undrar jag med, förmodligen är det bara bs, men hans namn nämns iaf.

 12. 5 och halvt år deal är klar med Kono nu hoppas vi bara ägaren vill sälja

 13. Goal rapporterar falska citat från en agent som icke är konos..

  • Om inte BBC, Times, Guardian eller Liverpool Echo sagt något…ta det med en nypa salt.

 14. Vad har hänt med Will Hughes, är han inte intressant längre?

 15. Ayre slår till igen pajar en affär som va klar!

 16. Är transfern i allra största grad ”on” igen eller?!

 17. Om det är en agent som stoppar detta så blir jag förbannad! Att flera agenter ska få pengar fattar jag inte. Man har väl bara en agent som spelare. Sjuk värld det här är. Förstår verkligen att FSG sätter stopp på en del affärer.

 18. Agentj-vlar, kom igen sy ihop den här affären.

 19. FNN-Ukraine säger på deras twitter att Ayre redan är hemma och att dealen är död.

 20. Var ser du det? Det ända jag ser är att det inte blir något…

 21. Enligt Infosport är Dimitar Berbatov klar för Monaco!

 22. FNN-Ukraine litar jag personligen inte särskilt mycket på. De har haft fruktansvärda humörsvängningar de senaste dagarna. Så att jag inte litar på deras uppgifter har inte bara med dagens uppgifter att göra.

  • Ukraina är ett sjukt land.. Körde ifrån polisen 2011 (ja 2011) på moppe.. De jaga mig men fatta aldrig varför blåljusen åkte på. Jävla pissland.

 23. Alltså dessa j*vla agenter överallt, blir tokig! Vad är vitsen med tre (!) agenter som Konoplyet ryktas ha? Det måste ju vara uppenbart för alla att agenterna bara tänker på sig själva. Tycker FIFA borde göra något åt dessa fotbollsspelare.

  Sen är dagens fotboll så tråkig med alla konstiga kontrakt, klausuler och klubbar som äger si och så många procent av en spelare. Man blir så trött!

  • Fotbollsförstörare* inte fotbollsspelare. Skyller på att man är trött

 24. Vad tror ni, blev dealen av?? Vågar man hoppas på att fifas system har f*ckat ur?

 25. Detta har tyvärr inte med Ayre att göra utan ägaren till Dnipro som vägrade skriva på en del papper enligt Ben Smith på BBC!
  Vet inte om Koloplyanka är nyckeln till en 4 plats men de hade absolut förstärkt oss mycket!
  Missar vi nu 4e platsen så tror jag att vi får vinka adjö till Suarez i sommar.

  • Vad är det för konstigt med att vägra en övergång? Det är väl det som klubbar alltid gör när de tackar nej?

   Liverpool borde ha förhandlat fram en deal med Dnipro innan man gjorde det med spelaren.

 26. Det kan fan inte vara lagligt! Om vi betalde utköpsklausulen alltså…

  • Det beror på vilken typ av utköpsklausul det är. En ’vanlig Spanien-utköpsklausul’ betyder ju egentligen att spelaren har rätt att köpa sig loss från sitt kontrakt för den summan. Det betyder inte att klubben måste acceptera bud från andra klubbar på den summan.

 27. Skrivs nu att presidenten för Dnipro kan ha gjort sig skyldig till brott och att kono då blir klubblös vilket innebär att han kan komma gratis

  • Ja, det vore ju en synnerligen intressant händelseutveckling. Samtidigt är det svårt att se att en av Ukrainas rikaste män skulle åka dit på en sån ’skitsak’.

  • Absolut har också väldigt svårt att se att dom skulle göra de men men.

  • Ja isf återvänder inte Kono till Ukraina igen om inte landet får en radikal demokratisering de närmsta åren.. Men då har vi fortfarande underground-KGB att hantera.. Fyfan vilket skitland.

 28. Ännu ett antiklimax..

  Tror dock inte kono är den spelare som gett oss en ärlig chans om CL, en DM är ett måste!

  I mina ögon ska de till ett mirakel om vi ska hålla ute bakom oss.. O efter säsongen har vi ännu sämre läge med grinig Suarez…

 29. Tror att det var Didi som skrev något i stil med: Folk klagar på att vi har dålig bredd, ändå har vi varit utan Suarez 5 matcher, Sturridge 8 matcher, Agger större delen av säsongen, Allen, Sakho, Enrique, Lucas, Flanno, Kelly, Toure och Johnson i omgångar och vi har precis trashat Everton med den truppen.

  Vi har dessutom fler poäng nu än vi haft vid samma tillfälle vid alla tillfällen utom ett de senaste 20 åren eller liknande. Jag sa här inne att vi i januari borde kunna ta 8-10 poäng, vilket vi gjorde. Vi borde trots allt vara nöjda med läget.

  Endast Utd har gjort något för att stärka sitt lag, räcker Mata för att hämta upp avståndet och gå förbi? Everton har som oss skadeproblem och jag skulle säga att de är mer känsliga än oss. Lukaku nu borta ett par veckor. Arsenal har skadeproblem och ska spela mot oss mellan CL och en match mot Utd. De har fått in Källström som cover.

  Nej allvarligt talat så kan detta gå, Sakho, Allen, Lucas alla tillbaka inom några veckor och Stevie som DM senast lovade mer.

  Dags att vara positiva och faktiskt inse att laget vi har trots allt är med på riktigt, och just nu faktiskt är helt klart i pole position för Cl.

  • Samtidigt har många klubbar orkat hålla sig i toppen till den här delen av säsongen för att sedan rasa..

  • Absolut, men det är lika troligt att det händer Spurs, Utd eller Everton som att det händer oss.

   Vi har sett hur svaga försvarsspel både Utd och Spurs också visat upp än så länge och fram till Sherwoods intåg imponerade ju inte deras anfallsspel heller.

   CL platsen är vår att förlora, jag har det hellre så än att vara i deras skor.

  • Klart vi ska vara positiva. Det som är oroväckande är att lag som United och spurs ständigt får krisstämplar och ändå har vi inte fler poäng till godo efter vad många ser som att vi överpresterat.

  • Som sagt, 4e platsen är vår att förlora och lagen idag gjorde ju oss överlag gladare.

 30. Jag tror inte att vi kniper CL platsen, tycker också att det är brutaaaalt j*vla dåligt att vi inte lyckas värva någon cdm eller vb. Om vi var beredda att lägga nästan 200 mille på Kono så hade vi absolut kubbat få en väldigt bra cdm för dom pengarna… #besviken

 31. Eftersom att vi inte fick några spelare kan man ju hoppas att dessa resultat står sig..

  Stoke 1-0 Man Utd
  Everton 0-1 Aston Villa
  Hull 1-0 Totteham

  • Bra vänsterdoja till Charlie Adam.
   Hoppas 2-1 står sig nu.

Kommentarer är stängda.