[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Rodgers3

Brendan Rodgers var såklart mycket nöjd med sitt lag efter den övertygande segern över Everton med 4-0. Men Rodgers passade även på att lämna lite hintar att det skulle kunna komma in ’a major signing’ innan transferfönstret stänger på Fredag.

”We are working together and hopefully we can have a major signing in before the window closes.”

BBC Sport och Phil McNulty rapporterar att Dnipro-spelaren Yevhen Konoplyanka är ett namnen som kopplats samman med en flytt till Anfield. Artikeln innehåller dock inte så mycket mer information om spelaren skulle vara intresserad av en flytt, eller om Liverpool ens är intresserade av Konoplyanka, men ingen rök utan eld?

Rodgers passade dessutom på att förtydliga att han inte har något otalt med den så kallade transferkommitén, och att rapporter som hävdat något annat är ’wide of the mark’.

”I’ve seen stuff about the manager being angry with the club but nothing could be further from the truth.

”I came here because of the collective effort to try and turn the club’s fortunes around and the owners have been brilliant.

”The people behind the scenes are working very, very hard and we are not always going to get the players we want for a number of reasons. The people here are very important to what we are trying to do.

”If we can get someone in before the window closes we can then set up for the remaining games this season.”

* * *

Även The Times-journalisterna Oliver Kay samt Liverpoolspecialisten Tony Barrett bekräftade Rodgers ord på sina respektive Twitterkonton under tisdagsnatten.

* * *

Uppdatering:

Nu rapporterar allt fler källor att Liverpool vill signa Yevhen Konoplyanka innan transferfönstret stänger.

Chris Bascombe (The Telegraph) skriver att Liverpool befinner sig i förhandlingar med Dnipro om en övergång som kan bli värd £16 miljoner.

Tony Barrett (The Times) skriver att FSG har sanktionerat ett bud på Konoplyanka, som Dnipro vill ha omkring £15 miljoner för.

* * *

Uppdatering #2:

Även Daily Mail, The Guardian, The Mirror samt Liverpool Echo har följt upp uppgifterna om att Liverpool försöker värva Konoplyanka de sista dagarna av fönstret.

Sky Sports News skriver att Liverpools Head of Recruitment Dave Fallows är på väg till Ukraina för att hålla samtal med Konoplyanka.

The Mirror har intervjuat Konoplyankas agent James Lippett, som säger att det skulle krävas ett bud på 20 miljoner euro (£16,8 miljoner) för att Dnipro skulle acceptera en försäljning av sin stjärna.

There was a bid of around £10million from a Premier League club this summer, who we expect to go back in for him in January.

Dnipro rate the player very highly and have no need to sell, but would expect €20million (£16.8m) for him,

We know that there are top six clubs in England and also in the Bundesliga that are looking at him for next summer, but we will have to see what happens.

Of course the player would be very interested in testing himself at that sort of level.

* * *

Uppdatering #3:

Ayre har tagit sig till Ukraina för att ro hem Konoplyankas signatur (The Mirror).

Ayre har rest till Ukraina för att signa Konoplyanka för £16 miljoner. Tottenham försöker dock ’sno’ 24-åringen från Liverpool (The Telegraph).

Ayre pratar med Dnipro om en eventuell övergång för Konoplyanka, men en källa nära spelaren har bekräftat att två icke-namngivna PL-klubbar också är intresserade av honom. Både Tottenham och Manchester City har dock förnekat att de är intersserade. Dnipro försöker få £20 miljoner för spelaren, men de kommer troligtvis ändå acceptera bud på omkring £15 miljoner (The Independent).

* * *

Artikeln uppdateras så fort något nytt händer.

77 kommentarer
 1. Nu när cabaye gick till PSG hoppas jag på Matuidi. Skulle vara klockren för oss:) skulle såklart inte säga nej till konoplyanka heller men vi behöver verkligen en DM. Underbart derby. Shiiit vad nice!! YNWA

 2. I nuläget hoppas jag mest på en VB, därefter DM och sista offensivt. Känns väl som att det finns fler DM att hämta som har ett häftigt namn än på de andra platserna, vi kan ju inte direkt klaga på att vi inte har anfallare som gör mål. Matuidi vore väldigt spännande tycker jag, märkligt att PSG överväger att släppa honom.. men sedan finns ju M’Vila, Reges och Song som alla borde vara mer eller mindre tillgängliga.

  Offensivt är det väl bara Pastore, Shaqiri och Turan det florerat om tidigare som fortfarande kan vara aktuella?

  VB tycker jag det har varit klent om rykten kring? Vad är status på GJ och Enrique?

 3. Roberto Firmino skulle varit ett riktigt fynd, helt otroligt att inga storklubbar fått upp ögonen för honom än.

 4. Tror säkert Liverpool håller ögonen på VB, DM och även något offensivt. Men som BR sagt många gånger handlar det vilka som är tillgängliga och vilken sits spelarna är i och att de såklart förstärker laget. Kanske är lättare med offensiva spelare än stabila VB? Vad vet jag. Skönt att Flanno är tillbaka iaf, han känns relativt given på en kanten med Glen/Enrique senare. Och det kanske räcker till sommaren.

 5. Vad vet vi om denna Konoplyanka? Kan han passa oss bra. Har bara hört att han är snabb och skjuter bra och gillar att utmana en mot en. Låter bra om han är taktiskt kunnig också och jobbar hem defensivt.
  Undrar om denna matuidi skulle funka med Gerrard som DM. Kan han spela högre upp i banan som ren MF? Har knappt sett denna Matuidi.

  • Matuidi spelar som ren MF. Motta och Verratti spelar som DM i PSG, så det hade inte varit något problem, han är en tvåvägsspelare.

 6. Ivan Rakitic kanske? Ska bli intressant.

 7. hade nästan gett upp hoppet om något stort namn, nu ger BR mig hoppet tillbaxs.. men får hoppas det är substans i det oxå och inte bara en klyscha..

 8. Gällande transfers så funderar man vad problemet är. Det finns pengar sägs det och vi splashar ut dryga 48m på IIori, Alberto, Borini, Aspas och Allen. Detta sker när vi behöver spelare för startelvan som kan ta plats direkt. IIori och borini lånas ut, Aspas kommer aldrig ta en startplats, Alberto när vi redan hade Suso??. Allen är den enda godkända imo. Köpa spelare för framtiden när vi har ordentligt häng på CL plats övergriper mitt förstånd. Prio ett borde vara att säkra CL och hitta spelare för det.

  • Nja, visst kan man fundera på problemet, exempelvis i fallet Salah. Men de spelare du nämner värvades inte när vi hade häng på CL och de värvades i stor utsträckning just för att bredda truppen/bygga för framtiden. Efter dessa spelare har BR flera gånger sagt att han nu vill ha in spelare som kan konkurrera om en startplats och den enda som kommit in efter det är Sakho som i högsta grad aspirerar på en plats i startelvan när han inte är skadad.

  • Varför köpa in spelare och sen lånar vi Ut dem om vi nu behöver bredda truppen? Nåt som inte stämmer …

  • Utlåning kan väl i många fall vara bästa sättet att få en spelare att utvecklas. Påstår inte att alla värvningar är jättelyckade, bara att vissa spelare värvats mer för framtiden och inte i en situation när vi hade häng på CL. Nu i januarifönstret däremot vore det, vilket BR också konstaterat, väldigt konstigt att värva nåt annat än spelare som kan stärka oss i jakten på CL.

  • CL har varit målsättningen inför denna säsongen vilket inte minst SG8 bekräftade i intervjun igår. Då borde väl också spelare inhandlas för det primära målet eller hur? Att låna ut spelare för utveckling absolut men med en begränsad transferbudget så borde prioriteringarna legat på start11 i absolut första hand.

 9. Hoppas det blir Oliver Kay (”major signing”) som får rätt och inte Tony Barrett (”major sighing”)… 😉

 10. Rapporter fr bla tony Barrett att lfc är i snack med dnipro ang konoplyanka

 11. Jag hoppas att han värvar en ytter/winger och en defensiv innermitt. Matuidi tror jag skulle passa extremt bra då han är en spelare som ”stjäl” bollen ofta. Han ser jag mycket hellre än mvila. Konoplyanka har jag knappt sett. Men de känns som en spelare med rätt kvaliteer för Rodgers lagbygge!

  Kan vi få med en V-back? tveksamt, vet inte ens vem jag vill ha. Tycker att flanno har gjort de bra. Cissokho var bra bakåt igår, men fullständig KATASTROF framåt. Alla år har jag klagat på Enriques dojja…. Nu framstår han som Messi! haha

 12. Redfowler. Visst är det som du skriver med målsättningen och jag har inga synpunkter på att vi såklart måste ha in spelare för startelvan. Men, du skrev att vi handlar spelare för framtiden när vi har häng på CL-plats. Tycker inte att den beskrivningen är korrekt, that´s all. Värvningen av Sakho och försöken med Mkhitayan, Willian, Salah och nu Konoplyanka visar väl att vi höjt ambitionen efter att ha breddat truppen. Det är i alla fall så jag har uppfattat klubbens strategi från sommaren och framåt. Sen behöver du såklart inte hålla med om att den strategin är den rätta.

 13. Känns bra att vi går efter spelare med klass, sedan är väl kanske inte Konoplyankas position det vi primärt behöver förstärka men truppen blir ju slagkraftigare än om vi inte värvat någon.

 14. Känns som en prisvärd värvning. Har sett han en del i Ukrainas landslag och blev mäkta imponerad. Frågan är dock om det är på den här positionen vi behöver förstärka. Men visst, jag tar gärna emot honom.

 15. Av youtube att döma är Konopylanka en tripper som kan göra mål från distans med bra flyt i steget. Spännande! kan bli lyckat om han kan anpassa sig till PL!

 16. Ayre skickar Fallows till Ukraina för att förhandla, kan bli fler värvningar under sista dagarna?

  • Eller så ska Ayre fixa glasyr till donutsen de sista dagarna av fönstret? 🙂

 17. Är verkligen Konoplyanka en ”major signing” som Brendan Rodgers skulle säga? Jag har knappt sett killen spela men vad jag tycker så är en ”major signing” Mkhitaryan, Diego Costa och Willian som vi var ute efter i somras. .

  • Pröjsar man 16 miljoner pund för en ukrainare som spelar Dnipr.. nog fan är det en tung värvning.

 18. Ser hellre att vi köper def. mit. då det är vad som verkligen behövs. En riktig städgumma alltså! Lucas är för skadedrabbad och faktiskt tror jag vi skulle kunna hitta en bättre som tar platsen i startelvan.

  Offensiva spelare tycker jag inte behövs, då vi klarar oss fint resten av säsongen med nuvarande uppsättning och till nästa säsong får tillbaks Assaidi, Borini och Suso, vilka har gjort det bra under sina låneperioder.

 19. Konoplyanka skulle vara en ”major signing”, utan tvekan. Jag är fortfarande inte säker på att det är just på den positionen vi behöver förstärka men jag tackar inte nej till en klasspelare för ett rimligt pris (~£15m). Hade vart trevligt med en DM också, Reges och M’Vila har fortfarande inte flyttat på sig…

 20. Det måste väl finnas fler än 1 person i klubben som kan förhandla fram övergångar? Bara för Fallows drar till Ukraina så står väl inte klubben stilla? Räknar med att det jobbas på för fullt för både en defensiv mittfältare och ev. vänsterback. Sen om de får loss något är väl en annan sak.

  • De flesta rapporter säger att Fallows inte åkt till Ulraina och att Ayre sköter förhandlingar från Liverpool.

 21. Föga oväntat läser man nu att Tottenham också är intresserade av Konoplyanka.

  • Nu lär ju dock läget var till vår fördel till skillnad ifrån i somras 🙂

 22. Läste en bra krönika på twitter om hur värvnigen av en kantspelare ( som verkar vara prio 1 ) faktiskt påverkar truppen mer än bara på en ytterkant.

  Där man tryckte på det positiva med att få in Coutinho i mitten av planen, om hur det sedan också påerkar vänsterbacken som allt för ofta blivit ensam i det defensiva arbetet och vikten av att kunna rotera vår front trio i (SAS) då det kommer att krävas fräscha ben till en lång och mental svår vår.

  • Poängen är då alltså att genom att värva en riktig ytter så minskar man även behovet av den mittfältare och ytterbackar samtidigt som man får en spelare som kan lätta bördan på SAS’s axlar.

  • På vilket sätt minskar vi behovet av ytterbackar och mittfältare? Det har väl rätt länge varit tänkt att spelas så som det gjorde i helgen med Suarez, Sturridge och Sterling i det tre offensiva platserna.. var väl så att man plockade in Moses initialt för att lira istället för Sterling.

   Att vi kan rotera, visst, det är absolut sant och ytterst viktigt. Men behovet av att ytterbackarna följer med upp är lika stort även om vi får ett bättre offensivt alternativ på bänken eller inte. Det för att skapa överläge i offensiven… vilket vi inte gör på vänsterkanten med såväl Enrique som Cissokho. Bara att hoppas att det har varit småskador som stört Johnson och att Flanagan fortsätter att ta kliv framåt.. men för säkerhets skull så får gärna en VB komma.

   Visst köper jag att det kan innebära att Coutinho oftare hamnar i rätt position, då han blir femtevalet i de tre toppositionerna men hur det påverkar ytterbackssituationen är väldigt svårt att se då vi inte har några hybridyttrar som bemästrar ytterbackspositionerna och offensiva positioner.

 23. För alla er som är lite oroliga över Kono så har jag en sak att säga : han är grym och har haft lekstuga med England bl.a. I kvalet, påminner om en viss Ribery i stilen skulle jag nästan vilja säga. Han är en sådan du inte behöver kolla in över flera matcher för att förstå vad det är för någon lirare. Det är typexemplet på en impactplayer.

 24. Spurs är enl många ej med i leken längre, det skall vara en icke namngiven tysk klubb.

 25. Ser ut som det blir ett par galna sista timmar..

 26. Jag tror Dortmund snor honom, så optimistisk är jag…. 🙁

  • Mmm blev inte den där polska yttern just skadad? Kan vara risk för att de söker ersättare.

 27. Varför är det alltid så att så fort vi är intresserade av en spelare så dyker Tottenham upp i sista stund och försöker förstöra affären för oss?
  Någon som är insatt i gamla övergångar, är det något som hänt mellan Liverpool och Tottenham som får dem att vilja jävlas med oss?

  • Vi är väl helt enkelt dåliga på att hålla vårt intresse hemligt, och snålbudar så klubbarna läcker ut det för att få upp priset.

   Frågan är om det är en hållbar strategi för en klubb som inte är ”uber het” med CL möjlighet, vill vi verkligen ha en spelare, casha upp några £ extra och få en nöjd säljklubb..

  • Att tottenham har snott Sigurdsson och Dempsey av oss är man väl inte direkt bitter över idag.

  • Hahaha kunde inte sagt det bättre själv 🙂

  • Jo fast man vet ju inte hur det hade sett ut om de kommit till oss istället. De hade kanske passa perfekt in i gruppen och spelsystemet. Är så många faktorer som avgör om man ska lyckas eller inte. Bara för att man inte funkar i en klubb betyder inte det att man inte funkar i en annan.
   Men jag håller med, jag är glad över att vi inte plockade in dem. 🙂

 28. @Karlton81: Just received this bit of info – Ayre is in Spain for M’Villa and Fallows in Ukraine for Kono. #LFC

  Om sådana rykten stämmer blir man ju lite smått hoppfull faktiskt… Sen gäller det givetvis att knyta ihop säcken!

 29. Är så fruktansvärt hoppfull att den här dealen låser sig typ idag.
  Jag tror verkligen på Konoplyanka, få som har bra koll på honom, men av det jag sett själv och hört så tror jag detta kan bli ytterligare en riktigt sexig januarivärvning ala Coutinho & Sturren.

  Sen som alla andra så tycker ju jag att en defensiv mitt borde va absoluta prio.
  Jag förstår inte varför vi inte hugger än sån som Tioté.. han borde va fullt möjlig att få loss.
  Annars Mvila eller varför inte Diame?? fullt möjliga värvningar..

  • Tycker personligen att Titoté är för dålig för att spela för oss, hans fötter är likt Cissokhos inte tillräckliga på denna nivå…

 30. BR ska tydligen fundera på att kalla hem Jack Robinson och Robinson ryktas ha varit på Melwood i dag. Om det är möjligt med låneavtalet vet jag inte, kanske går att bryta. Kan det betyda att Aly har gjort sitt eller är det enbart för bredda mer?

  • Det jag har läst är att Jack inte ska bli återkallad, att han är skadad och därför var på Mellwood.

  • Det hoppas jag, inte är det där roligt iaf… Så här typ sex år efter att den dök upp första gången?

  • Den? Det är ju nya ’ämnen’ varje gång. Hade det varit samma skämt i 6 år däremot. Tycker den var ganska träffande.

   Don’t worry, we can still get Tom Ince on loan.
   Funny because it’s true.

 31. Nervpåfrestande detta transferfönster, nästan som en bortamatch mot Stoke ! Har kollat diverse sidor säkert ett hundratal gånger idag för att hitta nåt som tyder på att Konoplyanka är klar. Hoppas även vi vill ha, och hinner med , M’Vila också !!

 32. Vad tycker ni om Tottenhams låneförsök av Nani?

  Känns som frysboxen Nani befinner sig i påminner om Sturridge frysbox under Chelsea tiden.
  Tycker själv att detta skulle vara ett frestande köp/lån av oss. En nytänd Nani skulle kunna vara den succé som vi behöver för vår jakt på CL-platsen.

  • Nani har väl å andra sidan aldrig gjort någon lycklig? Sturridge var ju en mer eller mindre misshandlad talang som hamna i en jävligt otacksam sits med monstervärvningar runt sig.

 33. Nu rapporterar goal.com att Spurs dragit sig ur Konoplyanka affären och är klar att skriva på för LFC!! Robin Hood (läs Sherwood) tror inte på Konoplyanka och att han ska få svårt att anpassa sig till PL. Lite konstigt då han snurrade friskt med Kyle Walker!!:)

  • Är ju en klassiker med att utländska spelare inte ska klara av PL… Men att det är ett garanterat kort att hämta en annan PL-spelare till klubben. Ändå är ligans bästa spelare importerade…

   I dagsläget, ja chansa för fan.. finns inga alternativ och vi får inte falla på målsnöret för fjärdeplatsen för att vi sitter med skador på de offensiva killarna.

 34. Härlig aktivitet härinne! Vad säger ni, ska vi byta till ett Deadline Day-inlägg de sista 24 timmarna?

Kommentarer är stängda.