[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpols transferbudget består av £40-60 miljoner (beroende på vem man väljer att tro, förmodligen stämmet det lägre beloppet…) + pengar från spelarförsäljningar. Med tanke på att Rodgers ämnar att förstärka med riktiga klasspelare kommer pengarna som försäljningar inbringar att bli väldigt viktiga.

* * *

De kan lämna Liverpool i sommar:

Pepe Reina, mv – Den färgstarka spanjoren bedöms vara för dyr i drift och Liverpool kommer att försöka sälja honom i sommar.
Kan inbringa: £5 miljoner

Sebastian Coates, mb – Har varit långtidsskadad och utlånad under säsongen, men saknar tempot för att kunna prestera i Premier League. Har ingen framtid i klubben.
Kan inbringa: £3 miljoner.

Daniel Agger, mb – Trotjänaren är ingen av Rodgers favoriter. Kan mycket väl offras när managern vill ta in nya mittbackar.
Kan inbringa: £7 miljoner.

Kolo Touré, mb – En skön karaktär, som dock har fått mindre och mindre speltid under säsongen. Har ett år kvar på kontraktet och kan bli kvar – men skulle även kunna ryka.
Kan inbringa: £2 miljoner.

Glen Johnson, hb – Landslagsmannen har bara ett år kvar på sitt feta kontrakt. Bör förlänga och således bli kvar, men man kan inte vara helt säker förrän kontraktet är påskrivet.
Kan inbringa: £6 miljoner.

José Enrique, vb – Har varit långtidsskadad under säsongen och bör bli kvar som backup till en ny vänsterback, men Rodgers är säkerligen beredd att lyssna på eventuella bud.
Kan inbringa: £4 miljoner.

Lucas Leiva, mf – Har haft några tunga säsonger med flertalet jobbiga skador och ofta varit ur form när han väl har spelat. Har rätt karaktär och är populär i gruppen, men håller han verklignen måttet på planen? Att Gerrard har gått och blivit defensiv mittfältare underlättar inte i konkurrenssituationen.
Kan inbringa: £7 miljoner.

Luis Alberto, mf – Har knappt fått någon speltid överhuvdtaget, vilket onekligen antyder att han inte har Rodgers förtroende. Bör lämna, men skulle möjligtvis kunna lånas ut.
Kan inbringa: £4 miljoner.

Oussama Assaidi, mf – Har ett bra intryck i Stoke. Verkligen inte iskall på marknaden.
Kan inbringa: £4 miljoner.

Iago Aspas, fw – Skulle vara en spansk version av Bellamy, men har knappt spelat. Och när han har spelat, har han oftast varit rent usel. En riktigt dålig värvning som bör säljas per omgående.
Kan inbringa: £5 miljoner

Fabio Borini, fw – Har knappt gjort några spelmål överhuvudtaget i Sunderland, men har gjort en hel del straffmål och spelat ett bra lagspel. Det kanske går att lura Sunderland och få en hygglig summa för hans tjänster?
Kan inbringa: £7 miljoner

Luis Suarez, fw – Ingen förutom möjligtvis Real Madrid vill att uruguayanen ska lämna Liverpool i sommar. Liverpool kommer naturligtvis att hålla väldigt hårt i sin skyttekung, men Real Madrid misslyckas sällan när de verkligen vill ha en spelare. Det är dock långt ifrån säkert att Suarez toppar Madrids önskelista, och han vill säkerligen spela Champions League för Liverpool nu när han äntligen får möjlighet att göra det.

* * *

Troliga försäljningar: Reina(£5m),Coates(£3m), Agger(£7m), Alberto(£4m), Assaidi(£4m), Aspas(£5m), Borini(£7m).

Sammanlagt: 35 miljoner. En Andy Carroll, helt enkelt!

* * *

*Lånen kommer naturligtvis inte att förlängas för varken Victor Moses eller Aly Cissokho, men Liverpool kommer inte att få några pengar för dessa.

Moses

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer
 1. En högst trolig lista på sommarens försäljningar. Kan tänka mig att någon av nykomlingarna till PL gärna betalar en liten slant för Assadi eller Borini då de har en säsong i bakfickan. Sedan är det inte omöjligt att Reina blir kvar i Napoli, dit även Agger och Lucas kan försvinna. Aspas försvinner säkert tillbaka till Spanien och tar med sig Alberto i samma veva. Sen tror jag inte att Real försöker med Suarez, verkar ha fått igång Benzema hyfsat och litar kanske på sina egna produkter som back-up. Toure tror jag blir kvar som back-up/ligacupsspelare.

  Blir intressant att se vad Rodgers kommer prioritera, blir det förstärkningar på ytterbacksplatserna så försvinner säkert antingen Enrique eller Johnson. Tror att han gärna ser att vi plockar in en box to box spelare som kan städa framför Gerrard och som funkar ihop med Henderson. Sen måste vi få in bredd på forwardspositionen, Suarez och Sturridge såg ganska slitna ut i slutet av säsongen då de spelat i princip varenda match. Även få in en offensiv mittfältare som kan producera mål, vi hade på tok för få mål från våra mittfältare (straffar exkluderade).

  Dock så har vi kanske bara £40-75 miljoner att handla för och då gäller det verkligen att få valuta för pengarna. För denna summa kan vi max få in 2-4 världsspelare som slåss för en startplats

 2. Vad tror ni händer med utlånade spelare som Coady, Robinson, Wisdom och Suso?

  Personligen så gillar jag vad jag sett från Suso och Wisdom under säsongen och skulle gärna se dem i truppen. Någon som har bättre koll på Coady och Robinson? Kan de säljas för en hyfsat peng eller rent av ta plats i truppen?

  • Jag tror inte Coady, Wisdom, Robo kommer ta plats i truppen. Antagligen nya utlåningar. Suso och Ilori borde däremot kunna knipa platser, de är vassa.

 3. Pelle2x

  Vad tror u kovacic skulle kosta?
  Gillar han skarpt.

  • Skulle tro £17-22 miljoner. Han har varit bra nu på slutet.

  • Såg hans senaste passningar i matchen mot Lazio? Har seglat upp som en favorit till mig.

  • Ja. Kovacic är en sensationellt skicklig talang. Det har han varit i flera år.