[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Är du trött på att givande diskussioner ’försvinner’ när nya inlägg kommer?

I så fall kan du gå in på Totaal Liverpools forum. I tråden ”Realistisk Silly – min utvärdering av truppen inför 2014/2015” kan du diskutera truppen och vilka förändringar du vill se klubben genomföra i sommar.

* * *

Liverpool vill göra klart med Adam Lallana innan VM och är beredda att ge Southampton ett förbättrat erbjudande för 26-åringen (The Times).

Att göra klart med Adam Lallana är Liverpools högsta prioritet för tillfället. Problemet är att LFC värderar Lallana till £20 miljoner medan Southampton vill ha närmare £30 miljoner för honom (The Telegraph).

* * *

Liverpools bud på £20 miljoner räcker inte för att signa Lallana. Southampton skulle dock acceptera bud på £25 miljoner (The Daily Express).

* * *

Adam Lallanas förhoppningar om att flytta till Liverpool innan VM kan hänga på om han går till Southampton och framför en direkt önskan om att få flytta till LFC. För tillfället värderar Southampton honom till £25 miljoner, vilket är £20 miljoner mer än vad Liverpool initialt hade tänkt sig att betala. Manchester United är också intresserade, men Lallana tros föredra en flytt till Liverpool. Det ligger i allas intresse – inte minst har Roy Hodgson uttalat sig om det – att engelska landslagsspelare, som Lallana, som är på väg att röra på sig gör klart med sina nya klubbar innan VM (The Guardian).

* * *

Brendan Rodgers har kommenterat transfers i onsdagens The Daily Mail: ”Ideally you would want to get things done beforehand,’ said Rodgers. ‘But transfers are so complex, especially if you are doing a big signing,” sa Rodgers.

”I would rather have one or two absolute top players than seven that might not help us. It’s about the quality”, fortsatte Rodgers.

* * *

Napoli är beredda att betala 15 miljoner euro för Javier Mascherano, men varken spelaren eller hans familj vill genomföra flytten till Neapel. De skulle hellre återvända till Merseyside och Mascherano vill avsluta sin karriär i Liverpool. LFC är intresserade, men måste konkretisera sitt intresse – annars kommer familjen Mascherano att åter igen överväga en flytt till Neapel (AS).

Javier Mascherano kan vara tillgänglig för £9 miljoner, då han endast har ett år kvar på sitt kontrakt med Barcelona, som inte har med honom i sina framtidsplaner. Mascherano har öppnat dörren för en flytt tillbaka till Liverpool, men hans namn finns på Napolis önskelista (The Mirror).

* * *

England Training Session and Press Conference

13 kommentarer
 1. Tveksamt om Mascherano är rätt val för oss eller honom. Angående uttalet om kvalitet från Brendan så kommer 1 eller 2 spelare in bli lite för tight även om vi plockar in flera vi har ute på lån. Men visst inga fler chansningar på spelare runt 10 miljoner för framtiden. Synd att de flesta vettiga spelare nu för tiden är så förbannat dyra så våran budget lär ju inte räcka allt för långt, skulle förmodligen behöva lägga närmare miljarden om vi ska slåss på allvar.

  • Mm, känns mer som att BR försöker förmedla principen att det är kvalitét framför kvantitet som gäller. Han inser såklart också att man behöver få in många kvalitétsspelare för att kunna konkurrera i både PL och CL.

  • Ja. Om uppgifterna angående Ashley Cole stämmer så vill han väl rimligen ha mer än 2 år, för 2 tror jag Liverpool hade kunnat tänka sig om lönen inte är hutlös.

   Vi får hoppas att uppgifterna om att Lallana föredrar oss stämmer. Hoppas vi slipper allt för långt utdragna förhandlingar också. Även om man har förtroende för Brendan så har ju en hel del dealer skitit sig trots att vi uppenbart har varit intresserade. Känns väl egentligen inte som att Saints behöver pengarna akut för Lallana då de lär prioritera försäljningarna av Ramirez & Osvaldo.

 2. Vi får ju tillbaks minst två spelare från lån som kommer iaf göra gapet mellan bänken och startelvan mindre i Borini och Suso. Sen hoppas man att Wisdom och Robinson har växt under sina lån i The Championship. Wisdom har ju varit ordinarie i ett lag som kan bli klart för PL. Medans Robinson varit ordinarie i ett helt OK Blackpool fram tills skadan. Wisdom kan komma att få mer speltid under nästa säsong, speciellt i dom inhemska cuperna.
  Om vi inte säljer Enrique så behövs bara en VB. HB har vi täckning på i form av Flanno och Wisdom som back-up till Johnson om han får stanna. Alternativt att Flanno gör den platsen sin egen och Johnson säljs.

  Få in Caulker och sälja Coates samt ev. Agger och ta tillbaks Ilori som back-up.
  Så en VB och en CB så har vi backlinjen sorterad.

  Ta sen in Lallana och ev. en sittande eller en box to box mittfältare så har vi ett bra mittfält. Inte sälja någon mittfältare men kolla efter lån för Luis Alberto.

  I anfallet så säljer vi Aspas och köper in en högklassig anfallare som kan rotera med Suarez och Sturridge utan att det ska vara allt för kännbart.

  Sen så tror jag en till målvakt i form av Vorm eller Marshall vore perfekt för att rotera/konkurrera med Mignolet. Sälj Reina för att bli av med lönekostnaderna.

  Så som jag ser det så skulle det vara bra att få in minst 5-6 spelare. En VB, Caulker, en CM, Lallana, en anfallare och sen kanske Vorm/Marshall. Ta tillbaks Ilori, Suso, Borini och Wisdom in i truppen.

  Sälja Reina, Aspas, Coates, Agger och ev. Johnson. Låna ut Alberto och Robinson om Enrique behålls och en ny VB kommer in.

  • Jag håller med i mycket av det du säger. Men att köpa en CM är inte högprioriterat tror jag. Ser nog mer möjligt att BR köper in två Mittbackar eller eventuellt två ytterbackar beroende på Agger och Johnsons vara eller icke vara.
   Sen ser jag en öppning att sälja Lucas och köpa Mascherano. Masch är lite mer aggressiv och kan spela både CM och DM. Lucas ser ut att ha svårt med tempot som CM. Jag gillar Lucas otroligt mycket men hans tempo och aggressivitet har sjunkit sen skadorna. Mascherano är fortfarande en ettrig jäkel som kan tampas bra med Hendo och Allen om de två CM platserna samt backup till Gerrard på DM.

  • En CM, speciellt en box to box spelare tycker jag borde vars någorlunda hög prioritet. Henderson har varit absolut lysande den här säsongen. Och vi såg dom här tre matcherna han va borta hur viktig han har blivit. Det finns ingen som kan göra det jobbet han gör på mittfältet i dagens Liverpool. Allen är bra men gör inte samma jobb.
   Därför tycker jag en liknande spelare som Hendo borde köpas in om han skulle bli skadad eller avstängd, för Liverpool tappar otroligt mycket av sitt mittfältsspel, press och andra våfens löpningar när han inte är på plan.
   Alternativt kolla om det finns någon i akademin med hans egenskaper eller jobba med Allen på hans kondition och spel utan boll.

 3. Någon som har koll på hur Raphaël Varane gjort det i år?
  Inte hört så mycket jämfört med i fjol. Fortfarande skadad efter sin operation.
  Vore ju intressant med ett helfranskt mittbackspar med framtiden för sig.

  • Tänkte precis detsamma. Rykten säger att Chelsea är intresserade särskilt då det ser ut som om Luiz verkar lämna.

  • Ancelotti har satsat på Ramos och Pepe som mittlås. Därför har Varane inte spelat jättemycket, men det vore ju väldigt överraskande om Real Madrid släpper honom.

 4. Jag måste säga att med en mittbacksuppsättning bestående av Skrtel, Sakho, Toure, Caulker och Illori känns osäker. Om vi ska satsa på Illori så tycker jag inte vi ska köpa Caulker. Ser hellre vi går all in för Subotic eller Hummels. Och Varane känns också intressant. Fan jag skulle hellre se Papadopolous före Caulker. Har inget förtroende för den mannen. Tyvärr.

 5. Adam Lallana är Liverpools högsta prioritet för tillfället!!??
  =
  Vi kan glömma att han ansluter, vår historia med topp targets är sorglig senaste åren..

 6. Äntligen, kvalitet före kvantitet var orden jag ville höra. All in på Lallana och Hummels.

  • Ska man ersätta en skadebenägen Agger med en som är nästan ännu värre på den fronten. Inte många långtidsskador på Hummels men det verkar som killen går runt med småskador hela tiden.

Kommentarer är stängda.