Matchen mellan hemmalaget Sunderland och Liverpool slutade 1-0 till Martin O’Neills mannar.

* * *

Liverpool ställde upp med följande startelva: Reina, Kelly, Skrtel, Coates, Enrique, Henderson, Kuyt, Spearing, Adam, Bellamy, Suarez.

Trots förlusten var Liverpool spelmässigt bra i den förra omgången mot Arsenal, men det kan man verkligen inte säga att LFC var mot Sunderland, då man gjorde en av säsongens absolut sämsta insatser – vilket inte säger så lite en säsong som denna.

Besvikelsen var stor. Normalt sett brukar man förlora på grund av ineffektivitet, men den här gången skapade man knappt en målchans – bedrövligt.

Med tanke på måltorkan kändes 3 poäng snudd på uteslutet när Nicklas Bendtner turligt satte 1-0 i den 56:e minuten. Det skulle också visa sig bli matchens enda mål, förstås föga överraskande sett till spelet. Det bör sägas att Sunderland inte heller gjorde någon särskilt bra insats, men det räckte alltså ändå till seger för deras del.

Det är svårt att hitta ljusglimtar efter en sån här tillställning. Det bästa var förmodligen att Sebastian Coates fick en ligastart, vilket ju innebar att han samlade på sig viktig erfarenhet inför framtiden. Jag noterade att Coates fick mycket kritik efter matchen – alldeles för mycket. Visst gjorde Coates inte sitt livs match, men vem i Liverpool gjorde egentligen det?  Jag tycker att Coates var godkänd, men att på tok för många andra spelare – som exempelvis Charlie Adam – var klart underkända.

Här är en video som visar Coates ingripanden i matchen:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0wONOfF2pp4&feature=player_embedded[/youtube]