Den av Liverpool ägda mittfältaren kommer att representera Nigeria i framtiden.

Ovie Ejaria tillhör fortfarande Liverpool, men har varit utlånad i tre svängar de senaste åren; då har han representerat Sunderland, Glasgow Rangers och Reading. Lånet i Rangers avbröts i förtid, eftersom Ejaria längtade hem till England, men i Reading har det gått desto bättre för honom.

Enligt Liverpool Echo kommer Reading att köpa loss Ejaria för £3,5m i sommar, samtidigt som LFC har rätt till 20% av summan som Championship-klubben håvar in vid en eventuell försäljning.

Det är dock oklart om det finns finstilta klausuler som gör att Reading trots allt inte måste köpa Ejaria, vilket ju var fallet med Loris Karius och Besiktas. Det står som bekant klart att den turkiska klubben inte kommer att köpa loss Karius.

Hur som helst, en nyhet kring Ejaria, som har spelat en U21-landskamp och U20-VM för England, är att han kommer att byta landslag till Nigeria: ”Yes, he has agreed to play for Nigeria. His documents have been sent to FIFA since,” bekräftade nyligen det nigerianska fotbollsförbundets president Amaju Pinnick till medier.

Ejaria föddes i London, men båda hans föräldrar är nigerianer och han har själv dubbelt medborgarskap.