Jag har alltid varit ganska fascinerad av Lee Cattermole. Han är en bra defensiv mittfältare; gedigen spelförståelse, stark i närkamperna, en uppenbar närvaro på planen, grym attityd, stora ledaregenskaper och är dessutom mycket bra på att ”skölda” bollen. Den sistnämnda egenskapen ska man inte underskatta i Premier League.

Cattermole påminner en hel del om Roy Keane. Jag har alltid föreställt mig att han kommer att mogna till en mer disciplinerad, men efter den här säsongsinledningen är jag inte lika övertygad.

Innan säsongen blev Cattermole utsedd till lagkapten av Sunderlands manager Steve Bruce – ett ärofyllt uppdrag som han alltjämt får behålla, trots sina oerhört stora problem med domarnas kortlekar.

Lagom till matchen mot Liverpool är Cattermole tillbaka efter sin senaste avstängning. Nu måste han skärpa till sig.

Trots att han bara är 22 år närmar han sig ökända råskinn  i PL:s kortstatistik genom tiderna.

Med sina 5 röda kort är han på god väg att ta ikapp ”rekordet” på 8 röda som delas av Richard Dunne, Duncan Ferguson samt Patrick Vieira.

Vidare har Cattermole samlat på sig 40 gula kort. Den statistiken leder Lee Bowyer med hela 95 stycken.

Missförstå mig inte, jag tror fortfarande att Cattermole kan ha en ljus framtid på fotbollsplanen, men då måste han se till att skärpa sig – annars kommer han att få kolla på matcherna från läktaren istället…