Allt fler spelare inom elitfotbollen twittrar. De publicerar korta och till synes ganska ogenomtänkta meddelanden som många supportrar läser.

Ibland kan det säkert vara bra. Som i Diego Forlans fall. Han twittrade parallellt med Uruguays oväntade VM-framgångar och blev en riktig nationalhjälte.

Jag skulle dock inte rekommendera spelare att twittra. Jag tror att många spelare som twittrar förlorar mycket respekt på grund av det.

Ta bara Ryan Babel, som med hjälp av twitter har förmedlat en sällsynt dålig självinstikt gällande sina sportsliga och musikaliska fiaskon. Efter den extremt pinsamma CC-förlusten erkände dock holländaren att han misslyckades i matchen.

Den enda positiva konsekvensen av Babels twittrande är den personliga vinning som han får ut av den, d.vs att han fortsätter stå i rampljuset och helt enkelt fortsätter få uppmärksamhet, trots att han inte uträttar någonting på planen som gör honom förtjänt av det.

Okej, visst är Babel en skicklig spelare, men hans tid i Liverpool ÄR ett misslyckande. Han kom, han sågs, han bänkades. Nu har bänkplatsen gjort att han har tappat sin holländska landslagsplats.

Jag hoppas att Babel inser att varken skriva på twitter eller producera kass hiphop-musik kommer att hjälpa honom att återuppliva sin dalande fotbollskarriär. Ett hett tips vore ”lägg allt fokus på fotbollen”.