Idag presenterades Englands preliminära VM-trupp på 30 spelare.

Precis som media har rapporterat om är Jamie Carragher med i truppen.

Andra spelare som är med är t.ex. Adam Johnson, Scott Parker, Michael Dawson och Darren Bent, som samtliga betraktades som outsiders till en plats.

Varken Wayne Bridge eller Paul Scholes är med. Det sägs att Fabio Capello har försökt övertala de att göra comeback, men han lyckades alltså inte med de – till skillnad från med Carragher.

Petade är t.ex. Gary Neville, Stewart Downing, Carlton Cole, Gary Cahill, Ryan Shawcross, Gabriel Agbonlahor, Bobby Zamora och Ashley Young.

Zamora har som bekant varit fantastiskt bra för Fulham den här säsongen och många journalister har flaggat för honom på sistone.

Den preliminära truppen i sin helhet:

Målvakter:
Joe Hart, David James, Robert Green

Backar:
Leighton Baines, Jamie Carragher, Ashley Cole, Michael Dawson, Rio Ferdinand, Glen Johnson, Ledley King, John Terry, Matthew Upson, Stephen Warnock

Mittfältare:
Gareth Barry, Michael Carrick, Joe Cole, Steven Gerrard, Tom Huddlestone, Adam Johnson, Frank Lampard, Aaron Lennon, James Milner, Scott Parker, Theo Walcott, Shaun Wright-Phillips

Anfallare:
Darren Bent, Peter Crouch, Jermain Defoe, Emile Heskey, Wayne Rooney

Notera att de som inte kom med fortfarande har en chans att komma till VM.  När Capello bantar den preliminära truppen till den slutgiltiga som bara består av 23 spelare har han möjlighet att ta in ersättare vid eventuella skador.

När Capello tar in ersättare till 23-mannatruppen behöver de inte ha varit med i den preliminära truppen. Om t.ex Heskey blir skadad kan alltså Carlton Cole eller Zamora få en plats, trots att de inte är med i den preliminära truppen.