Enligt The Mirror är syrianen Yahya Kirdi nära att köpa Liverpool.

Tidningen menar att Kirdi flyg till London förra veckan för att förhandla med Liverpools ordförande Martin Broughton och delägaren George Gillett.

Kirdi är beredd att betala omkring £400 miljoner för klubben. Han var nära att genomföra ett köp för en tid sedan, men misslyckades – nu gör han ett nytt försök.

Affärsmannen Kirdi uppges vara så angelägen om att köpa Liverpool att han avbröt sina affärer i Dubai för att istället flyga till London och förhandla med Broughton och Gillett.

Celtics förra lagkapten Andy Lynch jobbar tillsammans med Kirdi för att få igenom ett köp av Liverpool.

”Mr Kirdi confirmed to me that he had encouraging discussions with both Martin Broughton and George Gillett,” säger Lynch till The Mirror.

”He is hopeful that the deal could be done very soon,” fortsatte Lynch.

* * *

Samtidigt skriver The Independent att den kinesiska multimiljonären Zhu Jun, 44, har inlett preliminära förhandlingar om att köpa Liverpool.

Inget konkret bud har framfört, men intresset finns där.

Zhu uppges ha haft två möten med Barclays Capital – den investmentbank som Martin Broughton har anlitat för att hitta nya investerare. Det senaste mötet ägde rum så sent som förra veckan.

Kinesen är en erkänd fotbollsfantast, då han är både ordförande och majoritetsägare i klubben Shanghai Shenhua, som huserar i Chinese Super League.

Zhu leder en grupp av rika kinesiska affärsmän som tillsammans vill köpa Liverpool.

När The Independent hörde sig för till Barclays avböjde de att kommentera uppgifterna – helt i enighet kring Broughtons strategi att inte tala med media om förhandlingar rörande Liverpool.

2 kommentarer
  1. Har en känsla att kina är att föredra pga sido försäljning av supporter prylar….

  2. En ny ägare kommer förmodligen att presenteras inom kort.
    Rafas vilja att stanna kvar när han tidigare uttryckt att han måste få mycket pengar att spendera på stjärnspelare i sommar samt hans köp av talanger är enligt mig tydliga indikationer på detta.

Kommentarer är stängda.